Airpang

Direktlänk till inlägg 31 juli 2015

Större än någonsin!

Av Johnny Ottosson - 31 juli 2015 09:30Massiv tillväxt!


  En tillväxt utan dess like!


Idag så fick jag statistiken ifrån Bloggplatsen och en mycket glädjande sådan. Utav Bloggplatsens ca 320.000 bloggar så ligger Airpang på månadsbasis stadigt med plats 15-20 någonstans men denna månaden så har vi ryckt in på plats 14 och första gången under 15. Resultatet kan tydligt ses på grafen ovan - Airpang är nu större än någonsin och ingen månad har någonsin haft fler unika besökare under de 6 år som jag hittills har drivit bloggen. Utslaget på enskild dag så har Airpang normalt 3-400 st unika besökare och nära 1000 hits.


Normalt så har Airpang legat stadigt över året med en trogen och stabil läsekrets men mars månad varje år har alltid inneburit en liten boom, som sedan har planat ut lite. Så inte 2015, här har det bara ökat och ökat. Notera också att grafen ovan saknar lite drygt en dag (150731 + lite av 150730) så de verkliga sifforna är ännu något högre.


Jag tyckte inte det var länge sedan jag förnöjt kunde notera 1000 unika besökare på en månad och nu spränger vi strax 6000-vallen. Lite intressant är också när man läser trafikkällor att många kommer via Google Translate och liknande program, alltså läsare ifrån utlandet.


Detta aktualiserar också lite frågan om framtiden - hur ska Airpang utvecklas?


Hittills så har planen alltid varit ett inlägg om dagen som jag själv ska tycka är roligt att skriva i första hand och med läsarnas intressen för ögonen i andra hand. Allt har nästan alltid varit helt på svenska, trots att en del har stött på för att få en engelsk eller tvåspråkig version och allt har alltid varit gratis och fritt att distribuera vidare, om nu någon har önskat göra detta. Lite Grönköpings veckoblad med andra ord, jag har aldrig haft något intresse av att göra business på bloggen, även om jag säkert hade kunnat göra det.


Frågan är om detta är rätt väg och om det är så läsarna önskar se bloggen?


En stor del av tillväxten finns också i att Airpang har blivit korslänkad mera och då främst ifrån sociala medier som Facebook och Instagram. Läsar har igenom de kanalerna hittat hit och sedan fastnat som återkommande läsare. Ser man på statistiken så verkar köpguider för diverse modeller liksom mina åsikter om Field Target och skytteklubbar i Sverige vara de populäraste ämnena, sett till views. En viktig skillnad finns dock, köpguider återkommer folk till, ibland i åratal, medan mina synpunkter är mera av dagsländor.


Om vi ser till den kritiken som jag har fått så uppfattas Airpang som rörig, det är svårt att hitta på grund av bristen på kategorier liksom att sökfunktionen genererar för många träffar så det tar en god stund att manuellt söka igenom även sökresultaten innan man hittar vad man letar efter.


Anledningen till detta är att jag 2009 när jag skapade Airpang aldrig trodde att folk skulle ha intresse av att följa bloggen så länge så att den skulle vara meningsfull att göra mer än bara några månader. I det perspektivet, kombinerat med att jag inte riktigt visste hur alla funktioner på Bloggplatsen fungerade, så blev det aldrig att jag skapade kategorier. Nu, med tusentals inlägg så är det helt enkelt ett för stort arbete att sitta och sortera upp massan.


Jag har dock funderat på att skapa någon slags hall-of-fame, en kategori med de mest tidlösa och påkostade inläggen som en slags mer lättnavigerat kunskapsbibliotek. Problemet är att varje gång jag sätter mig ner för att ta mig för det så slutar det med att jag har skrivit ett helt nytt inlägg istället...


Det är ju så kul bara att skriva....


( Imorgon så blir det för övrigt luftvapenjakt som tema, något många har efterlyst...)


 
ANNONS
 
Ingen bild

Glen

31 juli 2015 11:40

Tack för bloggen,den behöver inte utvecklas utan fortsätt som den är.
Hälsning Glen

 
Ingen bild

Archon

31 juli 2015 14:55

Det är kanske inte så konstigt, egentligen. Det finns många där ute som har ett stort intresse för luftvapen, däremot finns det inte särskilt många bloggar som enbart handlar om luftvapen. Airpang har lyckats fånga dessa läsare. Airpang uppdateras dessutom mer eller mindre dagligen. Jag unnar Johnny den här framgången. För min del duger den här bloggen som den är, men om Johnny vill förändra något så står det honom helt fritt att göra detta. Tack för en bra blogg!

 
Ingen bild

Brytpipa

31 juli 2015 15:18

Ja tack för i mitt tycke Sveriges bästa blogg. Ser framemot jakt temat imorrn.

 
Johan

Johan

31 juli 2015 16:27

Grattis till höga besöksantalet, det är du väl värd Johnny med allt jobb! Eloge att du driver på bloggen med sådan mängs nya intressanta inlägg. Du borde skriva en bok om luftgevär, känns som det är det enda steg kvar innan du tagit över facklan helt efter Dahlman =). Sedan är vi en del trogna följare som självklart vill läsa mer om morgondagens ämne luftgevärsjakt =)
//Johan

http://www.krakjohan.se

 
Ingen bild

-Jonas-

31 juli 2015 17:05

Tycker det är skit, du skriver ju aldrig något bra om HW35 med valnötsstock. :)

 
Ingen bild

Fonky

31 juli 2015 19:21

Grattis Johnny!

 
Ingen bild

Skogshuggarn

1 augusti 2015 05:21

O jag tycker att Ottossons blogg suverän. Ottosson bemästrar det skrivna ordet skickligt som få. Ottosson bjuder här på välskriven svenska med korrekt meningsuppbyggnad.

Den här bloggen levererar med kvalitè.

 
Ingen bild

Poho

1 augusti 2015 09:11

Grattis.
Läser ofta på din blogg o tycker den är bra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 26 mars 18:00


  Större eller störst?     Med 580 cc så finns det massor med luft tillgängligt - dessutom med låg vikt!   Talon Tunes har nu presenterat en ovanligt stor tubflaska av kolfiber som passar till diverse vapen från FX Airguns. Sedan länge s...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se