Airpang

Direktlänk till inlägg 11 maj 2011

Värdet av lagen...?

Av Johnny Ottosson - 11 maj 2011 12:20


Att skilja rätt från fel..


Idag kunde jag läsa följande inlägg på Airgun:


Det är bara så lustigt, tidigare år har Bloggaren inte varit speciellt intreserad av FT.
Han har dykt upp på nån enstaka tävling ett par timmar .
Men nu helt plötsligt driver han på stenhårt för att såna som jag inte ska få vara med och tävla.

Skitsamma om jag skjuter med en egen FP bössa eller Lånar en från nån av er.
vad fan spelar det för roll, det har inte spelat nån roll de senaste 10 åren.
men nu jävlar ska vi kriminella sättas åt helt plötsligt.


När jag var i Onsala med min kriminella Steyr stod alla och garvade och tyckte den var ball.


Men den gubben går INTE i år ,för det har Blogg-Benny & Co satt stopp för.

 
Låt oss titta på dessa befängda påståenden ett i taget.
 
Jag har aktivt deltagit i FT-tävlingarna sedan Axsor Cup på 1990-talet, jag vill minnas att det var just på Axsor Cup 1998 som jag för övrigt träffade Fredrik Axelsson första gången, när han jobbade för CNC. Jag var med på Hova Jaktskyttebana (2001-2005) och sedan dess regelbundet både i Onsala och Laxå. Vad några "enstaka timmar" innebär vet jag inte men normalt sett så är man på en tävling eller så är man det inte. En sak är i alla fall säker, jag har deltagit på betydligt fler tävlingar de senaste decenniet än inläggsförfattaren och detta med god marginal.
 
Jag driver ingen kampanj för att någon inte ska kunna vara med och tävla. Vi vet alla att 3 av 5 tävlingsklasser är öppna för licensfria vapen, där kan man vara med och tävla oavsett om man har licens eller inte.
 
Att inläggsförfattaren inte kan få ut en licens beror inte på att jag motarbetar honom, inte heller på grund av att han bor i ett "omöjligt" län (Stockholm) utan helt enkelt att han har en dom över sig som gör att han inte klarar en vandelprövning. Licenser är inte till alla men alla kan ändå vara med och tävla, eftersom de flesta klasser är för licensfria vapen.
 
Om man inte kan förstå skillnaden mellan att låna ett legalt vapen och använda detta jämfört med att ta dit ett eget illegalt vapen, tja - då fungerar som sagt vårt licenssystem helt utmärkt. Det ÄR avsett för att spärra bort olämpliga vapenägare och gör också detta - bevisligen.
 
Visst tyckte vi att en Steyr var ball, ett då ovanligt och exklusivt vapen. Att vapnet ägdes illegalt var inte ballt, ens om vi visste om det.
 
Att hantera illegala vapen är dumt och dessutom helt onödigt idag eftersom de allra flesta av oss numera kan få ut licenser utan problem. Vi har ett fungerande samarbete med ordningsmakten och detta samarbete hoppas jag ska utvecklas till en lika stor framgång i övriga landet som här i Västra Götaland.
 
Jag vet, för jag har varit med på hela resan. Jag sökte min första licens redan 2000, nästa 2005 och min senaste 2010. Jag har varit med om "omöjligt" via "krångligt" till "smidigt". Skälet till den här utveckligen är att vi har haft en klubb nere i Onsala vars representanter aktivt har samarbetat med de lokala myndigheterna till gagn för alla oss medlemmar.
 
Man har alltså samarbetat, man har följt lagen och ordningsmaktens direktiv om att ställa krav på medlemmarna, vara balanserade i sin bedömning av intygsutfärdandet och aktivt motarbetat de illegala vapnen i sina egna led och inom sina egna aktiviteter. I gengäld så har man fått en krångelfri hantering av licensprocessen, ännu har (såvitt jag vet) inte ett enda intyg från Onsala ifrågasatts av handläggarna - överhuvudtaget. Det är frukten av ett ömsesidigt respektfullt samarbete. Det är på detta sätt man bygger en framtid för sporten, inte igenom att smussla in illegala vapen på tävlingarna.
 
Den gången någon händer, och tro mej - det kommer att ske, då någon stackare blir illa skadad eller i värsta fall ihjälskjuten då måste VI kunna visa att vi inte är likadana allesammans. Vi måste kunna särskilja oss och peka på att vi är riktiga entusiaster som skjuter lagligt och ansvarsfullt och att vi inte är att sammanblandas med de andra, de som inte har rena papper på sina vapen och som begår olagligheter med dem. Vi måste alltså göra ett vägval med andra ord.
 
Nu har ju bevisligen inläggsförfattaren redan gjort sitt eget val iom att han är körd på vandelprövningen och jag kan därför se en motivbild till att man är kategoriskt emot licenssystemet då det uppenbarligen är välfungerande i den meningen.
 
Slutligen så vill jag bara tillägga att Onsala LGK fattade sitt beslut om licenskontroll vid sitt senaste årsmöte där jag inte var närvarande. Jag har alltså inte överhuvudtaget drivit den här frågan inom klubben, det har helt enkelt inte varit nödvändigt. Klubben antog detta beslut samtidigt som jag själv blev medlem.

 
 
Ingen bild

MG

11 maj 2011 13:46

Varför är vi inte bara glada, och skjuter i stället för att skriva skit om varandra????????????????

Johnny Ottosson

11 maj 2011 13:59


Ja, säg det?

 
Ingen bild

Gösta_80

11 maj 2011 15:07

Ja varför, kan man ju undra...

Johnny Ottosson

11 maj 2011 15:21

Jag tror helt enkelt att han bara hetsade upp sig i farten, svordomar och den uppenbara bristen på logik i hans resonemang tyder tydligt på detta.

Hursomhelst så uttrycker sig människor på olika sätt och detta var hans sätt, vilket man ju måste respektera om man uppmanar till en öppen dialog.

Däremot så brukar man ju tilltala folk på arenor där de själva har en möjlighet att kommentera eventuella utsagor, i synnerhet sådana som innehåller rena sakfel.

I skenet av detta så var det ett dåligt val av honom att välja ett forum där min närvaro är oönskad.

Sådeles blev det lite konstigt när vi för dialogen ifrån två olika plattformar.

 
Ingen bild

Snart rinner det över.

11 maj 2011 15:53

Men vadå vandel ? Du skulle ju inte heller klara en riktig prövning Johnny efter de jaktbrott och vapenbrott du tidigare begått. Men vadå dom på sig ? Det skulle ju du också ha och flera stycken domar dessutom det är bara att du inte blive dömd ännu. Hur kan Onsala ens vilja ha medlemmar som poserar på bilder med olagligt skjutna djur och sen säljer ljuddämpare ? Onsala verkar inte vara en särskilt seriös klubb.

Johnny Ottosson

11 maj 2011 18:57


Man är bara fälld för de brott som man är dömd för. Därtill så kan man överhuvudtaget inte bli dömd för de brott som har löpt ut i preskribtion och den tiden är förbluffande kort för både jakt och vapenbrott.

Att saluföra ljuddämpare och att posera med skjutna djur är fullt lagligt, såvida det inte har skett under olagliga omständigheter.

Så är dock bevisligen inte fallet, eftersom jag inte är dömd till ansvar för någondera i en domstol.

Som jag förstår saken så följer Onsala gängsle rättsprinciper ifrån samhället i övrigt. Ingen dömd, inte brottsling.

Vad som däremot ÄR brottsligt är att utpeka en konkret person för ett brott och sedan inte kunna bevisa sin utsaga.

Detta kallas för falsk tillvitelse, något värt att tänka på herr IP 66.90.104.57

De flesta operartörer brukar avsluta sina avtal med kunder som använder sina abonnemang till att bedriva brottslig verksamhet, som exempelvis falsk tillvitelse, i synnerhet när det faktiskt existerar loggade bevis på saken och när brottet bevisligen INTE är preskriberat.

Det är dumt att begå brott, det är ännu dummare att göra det på ett sådant sätt att man uppenbart riskerar konsekvenserna av det.

 
Ingen bild

Tomten

11 maj 2011 19:31

Helt klart behärskar Johnny det skrivna språket och lagstiftning bättre än många av oss. De etiska och moraliska aspekterna på frågeställningarna är dock enligt min mening tänkvärda, även för Johnny.

Johnny Ottosson

11 maj 2011 19:47

Skrev du tänkvärda eller tänjbara...?

 
Ingen bild

Johnny FX

11 maj 2011 19:39

Brist på logik,ha ha ha :)
I rest my case kompis.
Nu släpper jag det här.
Ha de bra......

Johnny Ottosson

11 maj 2011 19:49

Jag kan ju inte gärna skriva rakt ut att du bara är en knäppskalle som har flippat när jag har retat dej lite (för) mycket...

Vi hörs på FB om inte annat.

 
Ingen bild

Silwer

11 maj 2011 22:03

Alltså efter många år inför Onsalakluben licenskoll, och då ställer du dig direk dels att påstår högljutt att alla som inte gör det som de gjort först i år är oseriösa klubbar.

De som håller på huvudatgaet med ev olicensierade vapen i vilken som helst form är oseriösa bovar som du aldrig skule beblanda dig med ens, ja du skriver ungefär så.

Tycker du inte att du är lite orättvis?

Har du ingen förmåga tat förstå andra och förstå att andra inte tänker som du, eller att det kanske blir fler som kommer göra licenskoll men att det hgelt enkelt inte har dykt upp ännu?

Det tog många år för din klubb som sagt och jag hörde aldrig nåt gnäll om saken eller utpekande av andra som oseriösa.

Nä skriv gärna om licenser och betydelsen, men far inte med osanning helt enkelt.

Jag känner det som att de flesta inte hänger upp sig på det här med krav på licens utan på just det här att många i din klubb vill stänga portarna i stllet för som visa andra klubba arbeta med att informera mndighetr och andra som det kan ha betydelse för, de vet nämligen absolut inget om vad ni håller på med för nåt.

Sen ovanpå det oseriösförklara du alal med start NU typ, fatta du inte att folk blir sura av att de inet ens har en chans innan du plötsligt har dömt dem, och åter igen sluta skriva som om du vore Onsalas Ordförande tack.

Johnny Ottosson

11 maj 2011 22:31

Menar du tvärtom att det kännetecknar en seriös klubb att acceptera närvaron av illegala vapen inom deras tävlingsverksamhet?

Hur tror du då deras samarbetspartners (tillståndsenheten, sponsorer etc) ser på klubben?

Ligger det mer framtid för sporten att stödja eller motarbeta förekomsten av illegala vapen i våra egna led?

 
Ingen bild

Silwer

11 maj 2011 23:07

Men ingen hinner ju reagera, det har komit nytt och färskt i år, är det så svårt?

Du lter som om det alltid varit så här och folk som ju alltid nr du varit med haft olaglia vapeninehav hela tiden varit livsfarliga.

Jag förstår och har acceptwrat att Odensala har den regeln, men varför ska du omedelbart gå ut och dömma andra, har de gjort dig nåt personligen?

Av de klubbar jag känner till är det ju Piteå/Falun klubben som fösöker göra nåt för alla och inte enbart sina ega medlemmar och de som geografiskt sätt idag räknas som lokala för att få ut licens för tävlande eller vad det nu är man vill.

Jag tolkar det jag läst nu som att en del av de i kluben helst vill ha låsta portar ch hålla sig för sig själva på ett slags elitplan som inte ska behöva möta drägget där ute.

Du för deras talan extemt bra, skitar ut din klubb helt i oödan tycker jag, du vet att du har påverkan på folk som inet de i ledningen på klubben har eller de här i AG, alltså jag vet knappt vilka det är.

Men varningar om att skriva nåt om klubben på forumen har ju gått ut, och det var ju skvallret som gjorde det till ett bråk då ingen visste ad som var vad.
Plötsligt komer det in fol från höger och vänster, en del luftskyttar bara emn del inet ens det, en del var involverade i klubben osv, man allvarligt det sades aldrig vem som var vem.

Prata mot varanndra osv.

Var ska i få folk ifrån menar DU om inte från forumen?
Då jag hört hur det egentligen talas om oss andra i klubben så börjar man ju fundera var tangegångarna går, och hur nånting av det här ger fler som tävlar och ett bättre klimat för luftskytte för hela Sverige, mig undslipper det iaf.
MEN jag ahr accepterat licenskravet så jollra inte om det igen.

 
Ingen bild

66.90.........

11 maj 2011 23:17

Den som försöker tysta andra har ofta något att dölja. Falsk tillvitelse @ LOL . Varför inte göra en polisanmälan ?

 
Ingen bild

Silwer

11 maj 2011 23:24

Vet inte vem du syftar på?

Jag har gjort klart att jag iaf inte tänker dömma Johnny för nåt som varit även om jag vet att han brutit upprepade gången mot lagen, men det har jag gjort med och gör än.

Jag ogillar ljug helt enkelt, sånt håller jag inte på med en om det är lite av en klar karraktärsdrag på forumen oftast med sånan som inte blir långvariga då sanningen tittar fram.

Så jag sopar helst framför egen dörr än ger ig på andra.

 
Ingen bild

Max54

12 maj 2011 21:09

Det är en otrolig mängd sjuka personer som följer den här bloggen.

 
Ingen bild

Mini53

13 maj 2011 10:33

Ja rent procentuellt är det en otroligt stor mängd sjuka människor som följer denna blog eftersom de flesta friska människor slutat följa denna blog för flera månader sedan. Men vi skall vara fortsatt tacksamma för de friska som fortsatt kommenterar så att inte de sjuka blir ännu mer indoktrinerade och den knäppaste av alla får stå oemotsagd då nya läsare kan ta det för någon sorts sanning.

 
Ingen bild

Sergeanten

13 maj 2011 13:21

Frågan om licenskontroll på tävlingar har gett upphov till fullständigt meningslösa och idiotiska diskussioner på båda forumen. Jag har sällan läst så mycket skit på en gång. Personangrepp verkar vara obligatoriskt. Och diskussionerna verkar aldrig ta slut heller. De dyker bara upp i nya trådar.

Låt mig tillägga att jag tycker att klubbarna har full rätt att kontrollera om tävlingsdeltagarna har licens.

Johnny Ottosson

13 maj 2011 13:46

Jag kan bara hålla med.

 
Ingen bild

Johnny FX

16 maj 2011 10:47

Diskutera kan man alltid göra.
Det är dem som motsätter sig detta som är de riktiga psykfallen.
Att folk ventilerar en fråga som rör hobbyn
tycker jag faller sig ganska naturligt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards