Airpang

Direktlänk till inlägg 11 maj 2015

Vårtävlingen Onsala 2015

Av Johnny Ottosson - 11 maj 2015 09:00



Resultaten av dagens söndagens tävling!



Så, då har Onsalas vårtävling anno 2015 avlöpt. Förtjänstfullt nog så lyckades man med konststycket att publicera sin resultatlista samma dag som tävlingen avslutades - mycket bra och hatten av för detta! Ur resultatlistan så kan man konstatera följande:


De svenska klasserna


Klasserna för 10J mönstrade in 5 tävlanden i varje klass för fjädervapen och PCP. Intressant nog så tog både segraren och andrapristagaren i fjäderklassen högre poäng än segraren för klassen PCP. Givetvis så sköt dessa båda herrar FWB300 och 4 av 5 placeringar i fjäderklassen togs av just FWB-300. Vill man ta en pallplats i fjäderklassen så är åter igen en semirekyfri matchbössa precis rätt väg att gå. Exakt vad som hände i klassen för PCP vet jag inte men poängresultaten i den här klassen var för dagen remarkabelt låga - fyra av fem fjäderskyttar sköt bättre än alla i 10J PCP utom den klassens segrare. Klart udda!


Fullpower


I den här tävlingen så körde man bara en enda klass för allt som var fullpower, fjäder och PCP i samma klass med andra ord. Resultatet blev en god uppslutning - 7 tävlanden. Samtliga sköt vapen ifrån FX Airguns, en Elite på både första och tredjeplats med samtliga vapen i klassen som kaliber 22. Ingen fjäderskytt deltog.


Internationella klasserna


Här hittade vi 3 startanden i fjäderklassen och segraren sköt 33 poäng - hela tävlingens näst bästa resultat oavsett klass, riktigt bra skjutet av en fullt rekylerande fjäderbössa. Alla tävlanden här sköt HW97k. Klassen för PCP blev störst i hela tävlingen med 13 deltagare. Som vanligt en tät strid med 6 tävlande inom 5 poäng ifrån segrarens resultat.


Övrigt


Maximala poäng för 45 där segraren sköt 35 poäng, vilket tyder på en utmanande tävling, säkert präglat av den halva storm som även drabbade Ucklum under söndagsförmiddagen. Två tävlande bröt tävlingen och båda sköt för samma klubb - ett ovanligt sammanträffande. Totalt deltog 30 tävlanden i de klasser som krävde tävlingslicens, en riktigt bra uppslutning och Onsalas vårtävling har historiskt sett alltid dragit mest deltagare av alla tävlingar under säsongen.

 
 
Ingen bild

martinw

11 maj 2015 11:16

Eftersom det här på bloggen ständigt doftar "det var bättre förr", tänkte jag sammanfatta antal deltagare på onsalas vårtävling.
Ftsverige har bara resultat från 2008 och framåt.
2008 26st
2009 46st
2010 30st
2011 29st
2012 36st
2013 30st (Här startade vi 16J-klassen lite i smyg, utan ssf)
2014 42st (Här var vi anslutna till ssf för första gången)
2015 41st

Så då kan vi kanske släppa att ssf och 16j dödat ft?
Vart de hundratusentalet deltagare tagit vägen som höll på innan 2005 då jag startade får någon annan sia om.
I vilket fall funkar dagens upplägg alldeles utmärkt, nu får vi lägga kraften på reklam så folk vet att vi finns och vad ft är.

Johnny Ottosson

11 maj 2015 17:35


Jag ska göra ett inlägg med lite deltagarstatistik och analyser av denna framöver.

Bättre förr vet jag inte, det var på ett annat sätt förr - en tydlig skillnad helt enkelt.

Sedan om det är bättre eller sämre beror ju på ens preferenser.

Det som gjorde att vissa klasser "dog" var främst att licenskravet beivrades, det dödade exempelvis FP fjäder.

SSF gav ett tapp på klasserna 10J och även övriga klasser överlag men inte alls lika dramatiskt som licenstvånget (vilket jag själv arbetade för).

Mer om detta kommer i statistikanalysen framöver.

 
Ingen bild

martinw

11 maj 2015 19:00

Jag ser jättemycket fram mot din analys. (ironi)

Kom och tävla istället, mycket roligare än statistik.

Johnny Ottosson

11 maj 2015 20:10


Den kommer i morgon.

Men det är ju inte lika kul att tävla längre...

Jag passar inte i skyttejacka och skjuter inte tillräckligt bra för att tävla runt om i Europa.

 
Ingen bild

Archon

11 maj 2015 23:41

Av detta kan vi dra slutsatsen att en god skytt med ett fjädervapen mycket väl kan prestera minst lika bra och kanske rentav bättre än en skytt utrustad med ett PCP. Att skjuta med ett rekylerande fjädervapen är en konst, PCP är för bekväma prylbögar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards