Airpang

Direktlänk till inlägg 11 maj 2012

Snipp, snapp, snut.....

Av Johnny Ottosson - 11 maj 2012 18:30


Hillmans Vapen i konkurs


De som har varit med på den svenska luftvapenscenen några år kommer säkert ihåg Rickard Hillman som en gång i tiden grundade ProGunner i Gävle. Året var 2006 och efter några korta men intensiva år så bytte ProGunner ägare under 2010 till C. Broeng Sport & Fritid, vilka fortfarande innehar verksamheten.


I samband med försäljningen av ProGunner så öppnade Hillmans Vapen en liten affär på Kryddstigen i Gävle och började renodlat saluföra traditionell jaktutrustning med krutvapen ifrån de stora svenska leverantörerna.


Nu gick det inte längre och 120507 inledde Hillmans Vapen sin konkurs.

 
ANNONS
 
Ingen bild

brytpipa

11 maj 2012 18:52

Koncensus blir att hålla fast vid luftpangar, allt annat leder till elände!

Johnny Ottosson

11 maj 2012 19:10


En tanke som slog mig också.

Dock så förstår jag Rickard i sitt beslut att sälja ProGunner. Luftvapen ska säljas av de som älskar dem och de som kan dem, inte av tillfälliga dagsländor i branschen.

 
Ingen bild

brytpipa

11 maj 2012 19:51

Där håller jag med, Tobbe är ju ett nu verksamt exemplar som med råge uppfyller detta kriterie. Även nuvarande Progunner vill jag mena på håller väldigt hög klass. Detta ger att vi just nu har förmånen att leva i kanske världens bästa luftpang land, Sverige.

Heja Sverige!

Johnny Ottosson

11 maj 2012 19:57


Absolut inget fel på Ronny hos ProGunner, jag har själv haft stor glädje av hans omfattande kunskaper som han frikostigt har delat med sig av.

 
Ingen bild

Christer "Krille" Eriksson

12 maj 2012 14:58

Tråkigt att det inte funkade för Rickard med jaktbutiken.

Jag tyckte att han var en kanonkille att ha att göra med när han hade ProGunner. Hans entusiasm var det inget fel på.

Johnny Ottosson

12 maj 2012 17:53

Visst var han entusiastisk, han får mig alltid att tänka på Eldon Tyrell:

-"The light that burns twice as bright burns for half as long - and you have burned so very, very brightly.."

Rickard hade stor entusiasm, precis som när han var butikschef på Micro, eller drev Proffsfiske.se etc.

Problemet var väl i grunden att han inte var en airgunner, utan bara en driftig person som under en kort period i sitt liv lät sig förföras av luftvapen och beslöt sig att slå mynt av detta.

 
Ingen bild

sven

12 maj 2012 19:09

Konstigt att han inte fastnade mer för luftskyttet, men han sköt väl inte så mycket med luftvapnen och då ebbar nog intresset ut till sist, annars går det ju att ge sig hän det mesta om man bara vill, tom hockey och andra urtråkiga sporter :P

Johnny Ottosson

12 maj 2012 19:38


Jag har sett massor med folk under de senaste decennierna som kommer och går i hobbyn. De är med några år och sedan så försvinner de ut ur periferin.

Endast ett fåtal har tillräckligt brinnande intresse för att aldrig sluta, den hårda lilla kärnan som lever och dör med luftvapen och som aldrig någonsin ger upp.

De finns, men de är inte många.

Bara ett fåtal på världens alla forum idag känner jag igen från 1990-talet..

 
Ingen bild

Rollo

14 maj 2012 09:37

Äh så där e de väl med allt vissa snöar totalt in på nåt medan de andra går vidare mot nya mål, vilket som är "bäst" kan diskuteras men att bägge typerna behövs är dock helt säkert.

Johnny Ottosson

14 maj 2012 14:55

Nu tror jag inte att Rickards "nya mål" var en konkurs precis.

Ska en detaljfackhandel överleva de stora kedjorna och varuhusen idag så krävs det kundkontakt och kunskap utöver det vanliga.

Detta har och klarar normalt inte stora aktörer som XXL Vildmark och likande.

 
Ingen bild

Rickard Hillman

3 juni 2012 23:19

Tjena, måste bara titta in å säga att jag är glad för det som varit å det som komma skall:-) Söker ni licens i Gävle kanske ni kommer till mig ;-)

PS. Fakta är guld värd för den som verkligen vill veta sanningen ;-)

 
Ingen bild

Erik

4 juni 2012 07:04

Kul att höra från Dig Rickard - Lycka till i fortsättningen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se