Airpang

Direktlänk till inlägg 11 maj 2012

Snipp, snapp, snut.....

Av Johnny Ottosson - 11 maj 2012 18:30


Hillmans Vapen i konkurs


De som har varit med på den svenska luftvapenscenen några år kommer säkert ihåg Rickard Hillman som en gång i tiden grundade ProGunner i Gävle. Året var 2006 och efter några korta men intensiva år så bytte ProGunner ägare under 2010 till C. Broeng Sport & Fritid, vilka fortfarande innehar verksamheten.


I samband med försäljningen av ProGunner så öppnade Hillmans Vapen en liten affär på Kryddstigen i Gävle och började renodlat saluföra traditionell jaktutrustning med krutvapen ifrån de stora svenska leverantörerna.


Nu gick det inte längre och 120507 inledde Hillmans Vapen sin konkurs.





 
 
Ingen bild

brytpipa

11 maj 2012 18:52

Koncensus blir att hålla fast vid luftpangar, allt annat leder till elände!

Johnny Ottosson

11 maj 2012 19:10


En tanke som slog mig också.

Dock så förstår jag Rickard i sitt beslut att sälja ProGunner. Luftvapen ska säljas av de som älskar dem och de som kan dem, inte av tillfälliga dagsländor i branschen.

 
Ingen bild

brytpipa

11 maj 2012 19:51

Där håller jag med, Tobbe är ju ett nu verksamt exemplar som med råge uppfyller detta kriterie. Även nuvarande Progunner vill jag mena på håller väldigt hög klass. Detta ger att vi just nu har förmånen att leva i kanske världens bästa luftpang land, Sverige.

Heja Sverige!

Johnny Ottosson

11 maj 2012 19:57


Absolut inget fel på Ronny hos ProGunner, jag har själv haft stor glädje av hans omfattande kunskaper som han frikostigt har delat med sig av.

 
Ingen bild

Christer "Krille" Eriksson

12 maj 2012 14:58

Tråkigt att det inte funkade för Rickard med jaktbutiken.

Jag tyckte att han var en kanonkille att ha att göra med när han hade ProGunner. Hans entusiasm var det inget fel på.

Johnny Ottosson

12 maj 2012 17:53

Visst var han entusiastisk, han får mig alltid att tänka på Eldon Tyrell:

-"The light that burns twice as bright burns for half as long - and you have burned so very, very brightly.."

Rickard hade stor entusiasm, precis som när han var butikschef på Micro, eller drev Proffsfiske.se etc.

Problemet var väl i grunden att han inte var en airgunner, utan bara en driftig person som under en kort period i sitt liv lät sig förföras av luftvapen och beslöt sig att slå mynt av detta.

 
Ingen bild

sven

12 maj 2012 19:09

Konstigt att han inte fastnade mer för luftskyttet, men han sköt väl inte så mycket med luftvapnen och då ebbar nog intresset ut till sist, annars går det ju att ge sig hän det mesta om man bara vill, tom hockey och andra urtråkiga sporter :P

Johnny Ottosson

12 maj 2012 19:38


Jag har sett massor med folk under de senaste decennierna som kommer och går i hobbyn. De är med några år och sedan så försvinner de ut ur periferin.

Endast ett fåtal har tillräckligt brinnande intresse för att aldrig sluta, den hårda lilla kärnan som lever och dör med luftvapen och som aldrig någonsin ger upp.

De finns, men de är inte många.

Bara ett fåtal på världens alla forum idag känner jag igen från 1990-talet..

 
Ingen bild

Rollo

14 maj 2012 09:37

Äh så där e de väl med allt vissa snöar totalt in på nåt medan de andra går vidare mot nya mål, vilket som är "bäst" kan diskuteras men att bägge typerna behövs är dock helt säkert.

Johnny Ottosson

14 maj 2012 14:55

Nu tror jag inte att Rickards "nya mål" var en konkurs precis.

Ska en detaljfackhandel överleva de stora kedjorna och varuhusen idag så krävs det kundkontakt och kunskap utöver det vanliga.

Detta har och klarar normalt inte stora aktörer som XXL Vildmark och likande.

 
Ingen bild

Rickard Hillman

3 juni 2012 23:19

Tjena, måste bara titta in å säga att jag är glad för det som varit å det som komma skall:-) Söker ni licens i Gävle kanske ni kommer till mig ;-)

PS. Fakta är guld värd för den som verkligen vill veta sanningen ;-)

 
Ingen bild

Erik

4 juni 2012 07:04

Kul att höra från Dig Rickard - Lycka till i fortsättningen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards