Airpang

Direktlänk till inlägg 26 september 2012

Blandat...

Av Johnny Ottosson - 26 september 2012 19:00


Mera från FX Airguns


  Snygg eller ful - kanske rent av dyr..??


Eftersom intresset för FXs nya matchstock förefaller vara stort så ringde jag Fredrik i morse för att få lite mera information direkt från källan. Stocken tillverkas, som tidigare nämnts, av Aeron CZ och är liksom alla dess övriga produkter av ypperlig kvalité. De enda delar som inte är Aeron är varbygeln (ej i bild ovan pga detta) samt den speciella plattan under tuben till vapnet. Just plattan gör modellen unik eftersom inget annat vapen på marknaden med stortub har ett lika justerbart chassie.


Komplett så kommer vapnet att kosta ca 13.000 kr vilket gör ungefär +4000 kr jämfört med motsvarande trästocksmodell. Ingår gör dock Matchavtrycket, som nu är inne på sin tredje edition - bättre än någonsin. 


En lös Aeronstock betingar (från Aeron själva) ca 3500 SEK (+frakt). FX Airguns säljer dock bara kompletta vapen ännu då de få chassie som är färdiga prioriteras till detta. Betänker man sedan vad en lös stock (typ GINB) betingar så tycker åtminstonde jag att att priset för FXs nya stock känns högst rimligt.


Vad gäller FXs kända ST-pipor med kaliber 177 så har tidigare tvivel funnits på deras prestanda och i synnerhet så med våra effektbegränsade vapen på 10J. Fredrik har naturligtvis lagt ner mycket arbete på att förbättra piporna i den här populära kalibern och i synnerhet med tanke på de stora effektbegränsade marknaderna på 7.50 samt 10.00 joule. Resultatet har inte låtit vänta på sig! 


Jämfört med hans referensvapen, ett Feinwerkbau P70, så skjuter den helt nya och senaste editionen av 177-ST ungefär 30% bättre (tightare femskottssgrupper) på uppmätta 20 meter under perfekta förhållanden (skjutstol, riggade pipor i testjigg). Notera dock att 20 meter inte är optimalt avstånd för just P70, som i grund och botten är totaloptimerad för 10M Int tävlingsskytte.


För våran form av skytte, nationellt 10J HFT samt precisionsplinking/informellt tavelskytte, så torde dock piporna nu vara så bra som någon entusiast rimligen kan begära. Liksom alltid så kvarstår Fredriks löfte om sina pipor: oskadade pipor som skjuter sämre än vad som rimligen kan förväntas med rätt ammunition ersätts utan kostnad av fabriken. Som jag ser saken så finns det därför inget skäl att tveka runt ST-pipans förmåga även som 10J/177 numera. 
ANNONS
 
Ingen bild

SverigeDemokraten

30 september 2012 11:10

ganska schysst ser säker bättre utan de bruna detaljerna,skulle med andra ord passa bättre i helt svart,kul med en flaskvariant .

Johnny Ottosson

30 september 2012 13:04

Just flasktub är ju helt unikt.

Jag tror dock att brunt kan fungera bra ändå, eller varför inte laminat?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se