Airpang

Direktlänk till inlägg 2 juni 2012

Dipping..

Av Johnny Ottosson - 2 juni 2012 10:00


Inför helgens aktiviteter...


Here we go...!!


I brist på en reservstock så får jag offra originalet. Här ovan så ser vi hur den har sett ut det senaste året, med min hemmagjorda strippling på pistolgreppet, i övrigt original. Igår och idag så har jag mödosamt slipat ner densamma och i skrivande stund så är stocken i princip helt trävit. Efter finputs i morgon så ska jag grundlackera stocken för att kontrollera kvalitén på mitt underarbete och därefter så är denna del färdig för dipprocessen.

Att beskriva processen kräver en halv uppsats så är kommer istället en kort video som i detalj visar tillvägagångssättet för just det kit som jag använder:

Från EZdipkits hemsida


Importör i Sverige av dessa kits är Hurricane, Vittsjö (www.luftvapen.se) och priset är 999 kr. Dyrt? Knappast. Kollar man på EZdipkits hemsida så kostar samma sats $99 vilket blir 761 kr och till detta kommer moms, alltså totalt 952 SEK. Man kan alltså maximalt tjäna en femtiolapp på en egenimport av ett sådant kit och detta kommer med största sannolikhet att ätas upp av den större frakten från USA istället för Vittsjö.

Huruvida man får "värde för pengar" är inte lika kristallklart utan detta vill jag gärna ta reda på i verkligheten. Förutom att jag förväntar mig ett i princip perfekt slutresultat för den tusenlappen som ett kit betingar så önskar jag även att processen ska vara enkel att få till bra. Alla som har prövat likartade aktiviteter som exempelvis att tona bilrutor själv förstår nog vad jag menar..


Bra slutresultat, enkelt handahavande för att uppnå detta samt en vacker slitstark finish krävs alltså i den här prisklassen, som jag ser saken. Detta ska med andra ord bli mycket spännande.


Mer om John Knibbs International.


Igår mailade jag och frågade om man önskade den spräckta stocken i retur men det gjorde man inte. Pengarna skulle återsändas till mitt konto som snarast men har ännu inte (dagen därpå) kommit fram, vilket man kan förstå med tanke på omständigheterna.


Hur nöjd är jag då som kund?


Ömsom vin och ömsom vatten. För att börja med den tråkiga delen så tycker jag att om en handlare huvudsakligen pysslar med att sälja fabriksnya prylar (vilket de flesta handlare gör) så bör man vara absolut kristallklar med om vissa saker ändå säljs begagnade. Ett par små meningar under allmänna köpvillkor duger inte, jag vill se en tydlig text vid varje föremål om huruvida föremålet jag köper är nytt eller begagnat, inte ett "eventuellt" i den frågan. Om varan är begagnad, vilket i sak naturligtvis inte behöver vara fel (om detta, som sagt, bara framställs tydligt) så måste naturligtvis skicket presenteras tydligt, helst med bild men gärna med en gradering också.


Den goda delen av historien är att John Knibbs International skötte reklamationen snabbt och kompetent. Direkt retur av köpeskillingen och inget krav på varuretur då varan ändå var skadad. Responsen via mail har varit acceptabelt snabb och kontakten mycket god. Som jag ser saken nu så känns det som ett ärligt misstag i verksamheten att den defekta varan råkade slinka ut i webshopen och sådant kan ju tyvärr alltid inträffa.


Sammanfattningsvis så har jag ett fortsatt förtroende för John Knibbs International och jag skulle inte backa för att handla där ännu en gång, även om jag då först skulle fråga om det jag söker är nytt eller begagnat.

 
 
Johan

Johan

2 juni 2012 11:06

Riktigt häftig teknik, skall bli kul att se resultatet på Johnny. Undrar hur ytan ser ut efter ett års jaktligt slitage med bösaan i skogen bara...

http://www.skyddsjakt.n.nu

Johnny Ottosson

2 juni 2012 19:46

Korrekt skyddad med rätt lager klarlack så är jag inte orolig för slitaget, jag har hört uppgifter om nöjda kunder som har belagt hasplåtar på enduromotorcyklar med kolfibermönster som har hållit över förväntan.

 
Ingen bild

Andreas

2 juni 2012 12:53

Testa på mindre förmål först kräver lite teknik, sedan blir resultatet kanon ska den tåla mycket slitage, eller vara ute som mc etc ett par lager klarlack sedan är den klar för hårt uteliv

Johnny Ottosson

2 juni 2012 19:47

Jag har förberett mig minutöst och ska naturligtvis provdoppa lite olika prylar för att få in rätta känslan innan jag doppar i skarpt läge.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards