Airpang

Direktlänk till inlägg 27 april 2010

Äntligen hemma i skåpet..

Av Johnny Ottosson - 27 april 2010 10:00

 

FX Airguns Independence  


Liksom de flesta andra entusiaster så har jag varit mycket nyfiken på den helt nya Independence ifrån FX Airguns AB. Inte för att jag själv kanske har övervägt ett sådant vapen för eget bruk, jag skjuter ju alltid hemmavid med en dykarflaska bekvämt nära, men jag kan inte undgå att bli imponerad av kreativ ingenjörskonst när jag springer på den och Independence är på många sätt mycket tekniskt nyskapande.


  

Trött på att handpumpa? Koppla in en 500 cc tub och bara skjut...

 

En feature som tilltalar mig personligen är möjligheten att direktkoppla vapnet till en buddybottle för direktdrift. Detta funkar utmärkt vid den typen av stationärt skytte som jag själv mest av allt bedriver. Varför då en sådan lösning istället för ett vanligt PCP? Min tanke är att en lös flaska förstör inte utseende på vapnet samtidigt som själva bössan i sig självt ändå är helt självförsörjande. Flexibilitet helt enkelt och sådan tilltalar mig mycket.


  

Fyllporten (fosterkoppling) samt den nya stora 42 mm manometern

 

För att flaskmata Independence så krävs det en kevlarslang av önskad längd med en hona i ena ändan och en koppling till buddybottlen i den andra. Sedan krävs naturligtvis själva buddybottlen och slutligen så krävs det en separat hankoppling (foster) till fyllkittet, vilket ersätter fyllnippeln på slangen ifrån fyllkittet.


Man gör på följande sätt:


Handelen på fyllkittet ansluts till hondelen av slangen, alltså samma del som man sätter i själva vapnet. Därefter fyller man buddybottlen. När den är full så dumpar man överskottsluften ifrån slangen på sedvanligt sätt med fyllkittets dumpventil och kopplar loss. Hondelen monteras därefter på vapnet och man kan börja skjuta.


När man sedan ska koppla loss buddybottlen ifrån vapnet så vrider man kragen på buddybottlen varpå den dumpar ut överskottsluften ifrån slangen och först därefter kan hondelen klickas loss ifrån vapnet.


Det jag ska testa är följande saker som jag har funderat över men inte kommit mig för att fråga Fredrik när jag ändå var där:


1. Fungerar manometern mot buddybottlen?

2. Hur många skott ger en 500 cc buddybottle?


Fortsättning följer...

 
ANNONS
 
Ingen bild

zeke-cool

27 april 2010 19:52

Det hade varit intressant om du fått låna en Independence med en bra LW-pipa också för att jämföra och testa lite!!

 
Ingen bild

Johnny

27 april 2010 22:32

Faktum är att jag fick med mig två Independence hem...

En UK och en fullpower.

 
Ingen bild

Silwer

28 april 2010 23:01

Fast jag tycker masn frångår vitsen med bössan om man kopplar på en buddybotle faktiskt.

Jag kan möjligen föörstå nåt sånt om mna skjuter på bana och vill ha mer säkerhet när det gäller jämnheten på skotten.

Annars är det helt emot vad det handlar om, grjen är ju att man ska slippa ha nåt som helst extra med sig ut, för det är ju ut i markerna man ser framför sig med denna bössan inte en bana.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se