Airpang

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2013

Vinterkväll...

Av Johnny Ottosson - 29 oktober 2013 20:30


 

Den mörka tiden...


  Långt därborta kan man skönja ett ljus...


Nu har den mörka tiden kommit på riktigt i samband med övergången till vintertid. Regn, blåst och inte minst mörker innebär att man måste hitta andra sätt att bedriva sitt skytte. För min egen del så har jag 13 meter användbart avstånd hemma i mitt hus. Det är då 10 meter utomhus och ytterligare tre meter inomhus. Just att sitta inomhus och skjuta utåt är oerhört bekvämt när det är kallt, mörkt och regnigt utomhus.


  En vy igenom kikarsiktet..


Som ni säkert har läst här tidigare så består min målhållare av ett ombyggt fågelbord. Detta betyder att papptavlan skyddas mot regn av ett litet tak samtidigt som fågelbordet är vackert och inte direkt signalerar "skytte" till grannarna. Här finns en kort presentation av målhållaren ifrån ett tidigare inlägg:


Länk: http://airpang.bloggplatsen.se/2013/01/01/9231088-tips/


Nu när mörkret sänker sig så är LED-belysningen till stor glädje. Den består av en solcell och en diodlampa så den laddas automatiskt under dagen för att lysa de första 4-5 timmarna efter att mörkret har fallit. Detta då till skillnad ifrån på sommaren då den lyser hela (den korta) natten igenom.


  Closeup, om än lite skevt fotat..


Fördelen med solcellsbelysningen är ju också att man inte behöver gå ut för att sätta på eller stänga av ljuskällan. Det enda som krävs är att man tar vägen om målhållaren varje morgon för att ladda på en ny tavla. Vill man sedan skjuta på kvällen när man kommer hem så kan man bara ställa dörren lite på glänt och därefter skjuta 25 skott och aldrig behöva sticka näsan ur byggnaden. Detta är riktigt trevligt vintertid när temperaturen faller ner mot -10/15 grader och då har man ju även vapnet inomhus så att man slipper kondens, tryckskillnader och liknande..


Hur går det med bössan då...?


  Grön, skön och med en betydligt bättre bakkappa...


Jo, tyvärr så försvann min 3D-film i postgången och den jag hade kvar sedan sist räckte inte riktigt till att svepa hela stocken utan lämnade lite kanter obehandlade upptill på stockens ovansida. Nåväl, sådant händer. Istället så har jag målat stocken grön, som en temporär lösning. Färgen är en egendomlig blekgrön kulör ifrån en traktor anno dazumal. En annan förändring är att bakkappan av glatt hårdplast har åkt i soptunnan och ersatts av en "riktig" som är tillverkad av metall och gummi. Själva "axeln" behöll jag dock så inställningsmöjligheterna är oförändrade. 


Tyvärr så har riktigt goda förhållanden till att testa vapnets praktiska precision inte uppenbarat sig ännu. Lösningen blir förmodligen att ta med bössan för en after-work och testa den fullt ut inne i en verkstadshall, där har jag i alla fall 25-30 meter perfekt vindstilla förhållanden att skjuta över utan att behöva frysa rumpan av mig.


Ifrån bloggen Croswords så kommer dock rapporter från Ray o Hans i A-TEAM att Challengern klarar 5-skottsgrupper om 20 mm på 40 yards liksom 25 yardsgrupper runt 6 mm under rätt blåsiga omständigheter, helt godkänt för ett i grunden matchvapen avsett till 10 metersskytte och på bara 7.50 joule. I deras tester så uppgav de 100 skott för 10 meter och ca 70 skott för skytte på längre avstånd, ut till 40 yards. 





 
 
Ingen bild

kj

29 oktober 2013 23:52

hoppas ingen granne kommer och knackar på dörren,få en kula i skallen är ju inte ett trevligt välmomnande? ha ha

 
Ingen bild

Silwer

30 oktober 2013 15:25

Du den där är mer mintgrön än grön.

Upp med den till 10J nu så man slipper höra det här ifall och om hela tiden, inget fel på 7-8j iofs jag har en SSP Anschutz där som vi kan tävla mot varandra:-)

 
Ingen bild

Silwer

30 oktober 2013 15:31

De där A-team utan mr.T kan inte bara skriva nåt sånt där, löjligt, det är så låg effekt att allt har betydelse, men jänkare vill ofta skrävla först och visa sen.

Men om den är ok ska den skjuta med stöd som jag antar du aldrig ger upp bättre än 15mm på 35m annars är något fel haha.

Det är iaf en normalbra ctc för mig med min Anschutz, och jaja ofta blir det inte så, mne jag beräknar det som godkänt då jag skjuter sittande FT ställning, dt är ju bra stöd iofs men inte som med bord och allt som alla klena människor måsta använda jämt.:-)

 
Ingen bild

Silwer

30 oktober 2013 18:44

10 skott gäller, 5 skottserier kan folk köra upp nånstans.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards