Airpang

Direktlänk till inlägg 10 april 2017

Ett mycket trevligt arrangemang...

Av Johnny Ottosson - 10 april 2017 17:30


En dag av fallmålsskytte !


Vi gäster bjöds på en mycket vacker bana i ett underbart vårväder!


Den gode Gubbe från LuftvapenInfo hade i söndags bjudit in till en anspråkslös skytteträff och tillika fallmålstävling på sitt sommarställe i ödemarkerna runt Vårgårda. Ett tiotal besökare dök upp och hade en väldigt trevlig dag i ett fantastiskt fint väder. Själva fallmålsbanan bestod av 10 stationer med 20 mål och traditionell poängberäkning med 2 poäng för fällning och 1 poäng för målträff som inte fäller målet. För de som sköt med licenspliktiga vapen så använde man en beräkning baserad på 1 poäng för fällning och 0 poäng för målträff.


Något som faktiskt var imponerande och överraskande var hur omväxlande, vackert och faktiskt även utmanande som Gubbe hade lagt sin bana. Här fanns det mesta för en variationsrik runda - skott över en liten bildskön sjö, stående skytte på längre avstånd, ett par riktigt långa mål, några korta och enkla, en del på marken där en del var högre upp i träden osv. Det är alltid kul att gå en bana som läggs av någon som har sett många banor och har praktisk erfarenhet av att gå dem på tävling. Ju färre mål man har desto svårare blir det ju att skapa omväxling, utmaning och en minnesvärd rundtur. Här fanns en så bred repertoar som man rimligen kan begära av en så kort slinga, inklusive mål placerade såväl inne i skogen bland buskar och snår såväl som ute över öppen äng.



Min son Erik 12 år deltog tyckte att det hela var jättekul och deltog med min Crosman 1701


Att lokalisera platsen var inte helt lätt och att ta sig dit var en övning i försiktighet, i alla fall om man färdas med en bil som har högst begränsad markfrigång. Torpet var mycket avlägset beläget mitt ute i skogen men tack vare en exakt positionsbeskrivning från Gubbe och en GPS så gick det ändå hyfsat smidigt att hitta. Vi hade själva lite bekymmer eftersom vi inte fick satellitmottagning då och då - dessvärre även vid ett kritiskt vägskäl så jag körde helt enkelt fel. Väl på rätt spår så lyckades vi komma precis när tävlingen skulle börja och hoppade därför över inskjutningen.


Vi fångade Patrik och gick vår första runda tillsammans med honom, en tour där jag till min sons stigande irritation lyckades notera ett poäng högre resultat än honom. Till andra rundan när han sköt själv så blev han därför betydligt mera lyhörd för de små detaljer som ökade oddsen för ett bättre resultat och skillnaden lät inte vänta på sig - den andra rundan gav drygt 10 procent högre poängresultat, något som han var extremt nöjd med!


  Ett litet och smidigt vapen för en liten grabb!


På plats så gick vi två rundor, en när jag och Erik sköt och en sväng när jag bara gick med och han sköt själv. Det enda vapen jag tog med var Crosman 1701, vilket är vårat gemensamma favoritvapen. Erik var dock väldigt tänd på den Edgun Lesheiy som Fredrik hade med sig, främst eftersom den sköt tystare än vår odämpade 1701 och dessutom för att den var enklare att ladda igenom sin vikdesign.


Tyvärr så var vi lite i tidsnöd då jag hade lånat grabben över dagen mellan hans övriga åtaganden i form av fotbollsträningar och diverse andra aktiviteter. Han har ju länge varit nyfiken på fallmålsskytte men aldrig varit på ett sådan evenemang själv så därför blev detta ett perfekt tillfälle att låta honom pröva på - något som definitivt gav mersmak. 


Avslutningsvis så kan jag bara lyfta på hatten och tacka familjen Gubbe & Co för ett ypperligt arrangemang i all sin enkelhet och samtidigt beklaga alla de som missade detta trevliga event. Förhoppningsvis en form av träff som kommer att dyka upp fler gånger i framtiden.

 
 
Ingen bild

Henno3

11 april 2017 10:44

Fantastiska omgivningar, riktigt fin bana och ett helt gäng trevliga människor. Kan man ha det bättre en söndag i april? Tack "Gubbe" och alla andra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards