Airpang

Direktlänk till inlägg 25 juli 2016

Mera QB !

Av Johnny Ottosson - 25 juli 2016 05:00


Del två från HAM

  Mycket vapen och stor skjutglädje för lite pengar har alltid karaktäriserat QB-serien!


Äntligen så har del två av HAMs test på QB-78 landat online och länk till detta eminenta inlägg följer här nedan. Idag är den sista dagen på semestern för min del denna gång och nu har barnen lämnat huset efter två minst sagt intensiva veckor. Bortsett ifrån detta så har jag också skaffat mig en hipstermoppe (elcykel) så det har varit en del att greja med också på den fronten, även detta taget ifrån min ringa egentid. Av den anledningen så har det inte blivit så mycket varken skjutet eller skrivit den senaste tiden, något som jag hoppas kommer att bli bättre framöver när allt åter landar i sina vanliga rutiner.


Ute i hyllorna ligger även ett nytt nummer av tidskriften Vapentidningen där man glädjande nog för en gångs skull tar upp luftvapen, dessvärre fyra stycken plastbössor från diverse lågpristillverkare runt 2000 kr. Märkligt nog så har man inte tagit med varken HW25 eller HW30S, vilka båda passar inom denna priskategori och som givetvis hade skjutit skjortan av Stoeger, Gamo och allt vad man i övrigt framhåller i detta nummer.


I ett sådant läge så uppstår lite frågan om varför man skriver?


Om man ska göra en marknadssondering så borde man ju rimligtvis försöka få fram de vapen som säljer mycket och där det ingår även ett riktigt bra och ett påtagligt sämre vapen för att man på ett pedagogiskt sätt ska kunna påvisa skillnaderna däremellan och kunna vägvisa den nye entusiasten till ett bra val.


Att hålla fram fyra i princip likvärdiga vapen i det sämre startfältet känns inte som en bra grogrund för att skapa fler fantaster till sin hobby. Ingen blir ju road av eller fast för någonting om man får bekanta sig med detta igenom en utrustning som är dålig eller i bästa fall tveksam.


För, trots allt, det finns ju faktiskt riktigt bra vapen för riktigt små pengar (1200 kr o uppåt) och ett exempel på detta är då QB-serien som HAM så förtjänstfullt har presenterat.


http://hardairmagazine.com/reviews/beeman-qb78-deluxe-best-worlds-part-two/

 
ANNONS
 
Ingen bild

Silwer

25 juli 2016 05:56

Värmen, kan inte sova på nätterna så länge.

Nåväl QB78-79 var väl bar kopior av Crossman 160-167 men imo i risig kvalitet.

Mins inna jag hade bestämt mig för PCP så tänkte jag att en sån här skulle jag fixa upp o använda i stället, en kompis köpte en i .22 som vi vände in o ut på.

Jag var missnöjd med presis allt på den utom priset då kanske så jag gav upp det helt.

Jag vet inte vad jag hade trott, man får ju inte allt för de summorna, dock sålde han dem efter säkert 7-8 år med vinst då det var helt ebb på dem i Sverige.

HW25 sakanar ju rekord och det är värt den extrapengen till en HW30s isf.

 
Ingen bild

Silwer

25 juli 2016 06:00

Får tillägga att den QB78an var ej DL och var betydande billigare än 1200, kanske är det bättre grejor idag trots allt.

Trycket var totalt opålitligt dåligt mins jag, ja jösses.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se