Airpang

Direktlänk till inlägg 17 juli 2016

Varierande ämnen..

Av Johnny Ottosson - 17 juli 2016 18:00Crosmans pipor och turkisk oreda


  Nya Crosman Maximus för $199 (1810 kr) erbjuder ett bra PCP för mycket små pengar...


Som vi har noterat i nyheterna så har det uppstått ett politiskt kaos i Turkiet vilket naturligtvis också kommer att påverka vapenexporter därifrån. För vår del så är det främst fabrikaten Kral och Hatsan som berörs om problemen kvarstår, många importörer ligger ju på ett lager som täcker de nationella behoven för en kortare tid.


När man talar om lågprisvapen som Hatsan så kommer man också osökt in på andra fabrikat och ett sådant med lite bättre renommé är amerikanska Crosman, vars senaste produkt Maximus har varit en positiv överraskning för recensenterna, inte minst på grund av att modellens pipor har levererat över förväntan.


De inhouse tillverkade piporna från Crosman har ju igenom åren varit av varierande kvalité och Crosman själva har löst detta igenom att köpa in lösa pipor ifrån en extern leverantör för att säkerställa god praktisk precision hos sina vapen med tävlingsambitioner. För kaliber 177 så valde man där chokeförsedda matchpipor från Lothar-Walther och till den betydligt grövre kaliber 25 så blev det pipor från välsedda Green-Mountain. Kvar fanns kaliber 22 där man bara använda egna pipor, som dock utsattes för en hårdare selektion vid tillverkningen för att hålla uppe nivån på ett hyfsat acceptabelt sätt.


Själv köpte jag en av de första Discoverys som lämnade fabriken, tillhörande serien med stock av äkta valnöt, den hade dessvärre en av Crosmans egna 177-pipor som inte sköt något vidare bra. Ett par år senare så köpte jag en 1377 och den var helt slätborrad, trots att den borde ha haft räfflor! Med kaliber 22 så har jag haft en 2250 vars pipa var lite sisådär och en 2240, vars pipa var okej.


Pipor har med andra ord varit ett bekymmer för Crosman och därför är det glädjande att den nya Maximus förefaller ha blivit utrustad med bra pipor, i alla fall vad det verkar hittills. Ett exempel på detta är det exemplar som Tom Gaylord för närvarande prövar på sin blogg:


http://www.pyramydair.com/blog/2016/07/benjamin-maximus-part-3/


 
ANNONS
 
Ingen bild

Silwer

17 juli 2016 18:56

your trusted source Gaylord här det nån som idag längre bryr sig i vad han tycker?

Han är ju bra på äldre vapen men imo skanadlöst kass på tester idag, som med FWB Sporten, hälla motorolja i den och inte komma med ett vettigt ord när det var en sk test.

Eller när han fashinerades av en jäkla bas Hatsan PCP över saker pcper har haft som grund en lång tid.

Har han blivit senil eller så uppfylld sit ego att han verkligen tror att han är en viktig person i LV världen längre?

Nä ta och skriv om gamla klassiska vapen i stället och låt bli att göra bort sig på det som är idag.
Eller då kanske han inte blir bjuden på snittar och vin på nästa Hatsan presentation :-)

Jag har iofs förlorat det mesta av respekt för de flesta USA LV testarna, det är bara om deras personliga ekonomi och framtid i branchen (se han där Bullpup förespråkaren Tom tex) och inget om att berätta för folk vad som verkligen är, totalt opålitliga, man finner ingen vettig info där längre.

Johnny Ottosson

17 juli 2016 19:47


Visst har Gaylord tillkortakommanden, precis som jag - inga liknelser i övrigt - men träffbilderna kan man inte snacka bort och de var det väsentliga i det inlägget.

Bättre resultat har jag i alla fall aldrig sett med en original Crosmanpipa, låt vara att det bara var på 10 meter, men märk väl med öppna riktmedel skjutet av en rätt så gammal och mer eller mindre handikappad gubbe närmare 80 än 70 år..

 
Ingen bild

Superbee

17 juli 2016 22:46

Har följt mr BB pelletiers blog ett antal år och kontentan är att han är en ytterst genomsnittlig skytt, får han till den nivån av träffbild så kan man nästan gissa sig till matchprecision på bössan i fråga. Han har genomfört ett antal tester av riktigt fina gevär och nämnvärt bättre grupper än dessa har jag aldrig sett karln prestera. Sen är han ju en gammal jänkare med allt t vad det innebär, uppskattad bloggare är han utan tvekan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 8 juli 12:30


    Sabre Airgunner 4/32 - 2-7/32 Ao     Ett litet sikte med mycket värde för lite pengar!   Sabre är ett nytt fabrikat på marknaden som har lanserat två nya kikarsikten vilka har erhållit strålande recensioner hos luftfantaster värld...

Av Johnny Ottosson - Måndag 3 juli 18:00


-"A technical tour de force!"     Ett magnifikt vapen som egentligen borde förtjäna en bättre försäljning..   Tekniskt sett så är det få vapen som kan mäta sig mot den fullständigt unika serien självförsörjande PCP från FX Airguns - det ko...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 27 juni 06:00


BSF Bavaria 30     Kungen av de riktigt små gevären! En av de lite udda och numera försvunna fabrikat, som i vissa läger nästan har fått kultstatus, är BSF - Bayerische Sportwaffenfabrik - från dåvarande Västtyskland. Varumärket Bavaria som ...

Av Johnny Ottosson - Söndag 11 juni 18:00


    Bössan mitt-emellan.      Med ett pris på €216 så blir det mycket vapen för pengarna!   En av de mest underskattade fabrikaten på marknaden är utan tvekan Slavia. För ungefär 15 år sedan så var fabrikatet i ropet på den amerikans...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 7 juni 20:00


    Field Target till lågpris?     Traditionell känsla men med ett ypperligt skydd mot väder och vind - laminat med cerakote!   Field Target har ju under de senaste åren utvecklats till en veritabel materialsport och det är inte så vanlig...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

854 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok

Visitors

Följ på Instagram

Airpang på Instagram

https://instagram.com/airpangsweden/

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se