Airpang

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2015

Höstens första tävling

Av Johnny Ottosson - 18 augusti 2015 06:00



Snapphanesmällen II



Efter bottennappet hos Falun när det gäller deltagare så är det glädjande att kunna rapportera en riktigt fin uppslutning ifrån den senaste tävlingen inom svensk Field Target - Snapphanesmällen II i Vittsjö. Totalt så lyckades man här locka hela 15 st licensierade deltagare, nästan fyra gånger så många som deltog i Falun! Till dessa kom dessutom imponerande 7 st debutanter och 3 st juniorer så här finns väl ingen som helst tvekan om tillväxten framöver?


PCP16J


Största klassen som alltid, det är ju runt den här klassen som svensk Field Target existerar numera. Vi kunde se 8 stycken deltagare och en jämn kamp bland elitskyttarna. Gedigna vapenval också, naturligtvis - en Royale FT och en Cricket var undantagen ifrån övriga Steyr och AAs. De tre topplaceringarna gav 44, 42 och 41 poäng.


F16J


Internationella fjäderklassen lockade 2 deltagare, vinnaren sköt suveräna 46 poäng före andraplatstagarens 26 poäng. Båda sköt HW97k.


F10J


Vår nationella klass för fjädervapen hade 1 st deltagare som sköt 36 poäng med en FWB-300.


PCP10J


Vår andra nationella klass drog alltid stora mängder deltagare tidigare och lockade denna gång 2 tävlanden. Segraren sköt 29 poäng och andrapristagaren noterade mer blygsamma 8 poäng.


PCP45J


Gamla fullpowerklassen drog också 2 deltagare, vinnare 42 poäng och förlorare 27 poäng.


Sammanfattning


Tja, så är ungefär läget för Field Target just nu. En välbesökt tävling som denna lockar runt 15 licensierade deltagare och några få debutanter/juniorer därtill. En mindre välbesökt tävling lockar 4-6 licensierade deltagre och ytterligare någon debutant. Ett RM eller annan stortävling kan faktiskt attrahera hela 20-25 licensierande deltagare, alltså lejonparten av landets aktiva tävlanden. Det är ju få sporter som kan stoltsera med en så stor procentuell uppslutning.


Något som däremot är mycket roligare att läsa om än det numera futtiga deltagarantalet är att förbundet nu har tagit ut ett landslag i Field Target: 


http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSkyttesportforbundet/Information/Nyheter/NyheterfranSvSF/SexsvenskaskyttartillVMiFieldTarget/


Utav hela landets kanske 30 aktiva skyttar så har man valt ut 20% - alltså 6 st - som ska representera Sverige i VM. Extra kul är att en av dessa sex är en fjäderskytt och dessutom en osannolikt skicklig sådan. Ingen av de övriga skyttarna är speciellt dåliga, tvärtom - här har rankingen faktiskt tagit ut samma skyttar som jag själv hade gjort - men att hitta bra fjäderskyttar på en hög internationell nivå är enormt svårt. Våra 5 PCP-skyttar kommer att få det svårt och jag skulle bli storligen förvånad om någon av dem klarar pallplats, inom 10 bästa hade varit en prestation.


I fjäder däremot, där är kanske en pallplats osannolik men definitivt inte orimlig. Den här tävlingen ska bli spännande att följa. Det är riktigt häftigt att Sverige har en såpass bra fjäderskytt ur det klena urval av tävlanden vi har just i klassen F16J.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards