Airpang

Direktlänk till inlägg 17 maj 2014

Årets nya lineup...

Av Johnny Ottosson - 17 maj 2014 11:30


 

 

BSA Airguns 2014




  En rosa BSA Ultra SE



BSA är ett ärovördigt brittiskt fabrikat som ju har haft en hel del motvind de senaste åren, inte minst här i Sverige där det för en tynande tillvaro sedan Normark släppte importen vidare till nästa aktör. En mycket trist utveckling för det sista absolut genuina brittiska luftvapenfabrikatet.


För 2014 så har man skurit ner sitt sortiment av PCP till blott 3 olika modeller. Man erbjuder två varianter på R10 Mk II, en med bullbarrel och en med vanlig pipa, man har också kvar två varianter av Scorpion, en Cadet-modell (typ 10M tavel/MPR-variant) och en SE samt slutligen en variant av BSA Ultra, endera enkelskott eller multishot. Thats it.


Dessa tre modeller (R10, Scorpion & Ultra) är allt som återstår av BSAs en gång så omfattande sortiment.


Anledningen stavas naturligtvis lönsamhet. Man vill få ut så mycket pengar som möjligt ifrån så få modeller som möjligt med så billiga versioner som man överhuvudtaget kan prestera.


Allt ska med andra ord standardiseras, precis som FX Airguns har gjort ända ifrån början. Scorpion och Ultra är konstruktivt sett likandana, med olika pip- och tublängder i och med att man tog bort MMC-systemet på Ultran. Sedan har vi R10 som delar block med de två övriga men som bortsett ifrån detta har lite fler unika komponenter, motiverat av dess betydligt högre kundpris.


En fördel av standardiseringen är dock att Ultran numera kan erbjudas med kaliber 25. Den större kvarttumskalibern ligger ju i tiden och med modultänkandet så kan man erbjuda denna till samtliga modeller.


För att ändå erbjuda lite mer (till ett så lågt pris som möjligt) så har man introducerat Colour Concept - möjligheten för kunden att kunna välja de mest bisarra färger på sina plaststockar, stockar som numera (på grund av detta?) inte längre har kvar sina praktiska rembygeldubb.


Den som vill kan nu därför få sitt gevär i rosa, orange (!), signalrött eller varför inte klarblått? Kan det vara arvet från gamla Gamo Spectra med sina udda metallicfärger som man försöker högtidlighålla? Till de mer gångbara färgsättningarna torde svart, mossgrönt (brittish racing green?) eller tredimentionellt kamouflage vara.


Tittar vi på trä så utgår valnöt för Ultran, endast bok finns kvar. För Scorpion så är valet valnöt eller bok där R10 enbart finns med valnöt.


Ännu så finns dock lagervapen kvar av tidigare modeller om någon inte känner sig så road av den nya lineupen, det är dock klokt att lägga en order så fort som möjligt medan de finns kvar.

 
 
Ingen bild

Silwer

17 maj 2014 18:28

BSA och FP trainwreck, sök i Europa efter ev andra importörer utanför UK och köp det ni vill ha, annars skit helt i BSA och köp en AA i stället de vet hur man gör.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards