Airpang

Direktlänk till inlägg 14 september 2013

Onsalatävlingen...

Av Johnny Ottosson - 14 september 2013 14:00


 

Väderläget


Nu har jag konsulterat fyra olika vädertjänster om morgondagens väder på tävlingen.


SMHI:


Molnigt men uppehåll fram till klockan 14.00, ca 9-10 m/s byig vind. Senare på dagen ihållande regn och tilltagande vind.


YR:


Molnigt men  upphåll fram till klockan 11.30, ca 8-9 ms/s byig vind. Senare på dagen 11-12 m/s byig vind och sporadiska skurar, lokalt kraftfulla.


FMI:


Sporadiska skurar hela morgonen med tillfälliga solchanser, ca 5 m/s byig vind. Senare på dagen växlande molnighet varvat med ihållande regnskurar, lokalt kraftfulla.


Accuweather:


Perioden 06.00-12.00 anges med 49% sannolikhet för lite till måttliga mängder regn, från 12.00-18.00 anger man 51% sannolikhet för regn. Vindstyrka 8-9 m/s, växlande. Molnigt med möjliga ljusglimtar på morgonen.


Sammanfattningsvis så får man nog anta att vädret kommer att bli bättre på morgonen än på eftermiddagen men att regn kan vara att vänta även under morgonen. Att det kommer att blåsa friskt förefaller alla vara eniga om och objektivt sett så är 10 m/s kraftfull vind för att skjuta luftvapen, i synnerhet när vinden går i byar. Temperaturen anses överlag vara bra för årstiden, man anger samstämmigt mellan 15-16 grader.


Prognoserna tenderar till att utveckla sig mer positivt för varje prognos och ju närmare morgondagen vi kommer, desto mer träffsäkra blir de. Personligen så ska jag nog, trots de skakiga prognoserna, åka ner för att köra en runda i den internationella klassen. Målet blir att försöka "hänga på låset" och sedan skjuta så fort som möjligt medan vädret håller, Onsala ligger ju trots nog relativt nära så att man vågar chansa på vädret.


Sedan får man se vädret an, håller det så stannar jag nog dagen ut, annars åker jag hem i förtid och i synnerhet om det känns att man kommer att placera sig utanför pallplats. Tyvärr så verkar det som att vädret inte kommer att tillåta två rundor så jag får nöja mig med att ta med en enda bössa i morgon.


Väl mött allesammans!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se