Airpang

Direktlänk till inlägg 14 september 2013

Onsalatävlingen...

Av Johnny Ottosson - 14 september 2013 14:00


 

Väderläget


Nu har jag konsulterat fyra olika vädertjänster om morgondagens väder på tävlingen.


SMHI:


Molnigt men uppehåll fram till klockan 14.00, ca 9-10 m/s byig vind. Senare på dagen ihållande regn och tilltagande vind.


YR:


Molnigt men  upphåll fram till klockan 11.30, ca 8-9 ms/s byig vind. Senare på dagen 11-12 m/s byig vind och sporadiska skurar, lokalt kraftfulla.


FMI:


Sporadiska skurar hela morgonen med tillfälliga solchanser, ca 5 m/s byig vind. Senare på dagen växlande molnighet varvat med ihållande regnskurar, lokalt kraftfulla.


Accuweather:


Perioden 06.00-12.00 anges med 49% sannolikhet för lite till måttliga mängder regn, från 12.00-18.00 anger man 51% sannolikhet för regn. Vindstyrka 8-9 m/s, växlande. Molnigt med möjliga ljusglimtar på morgonen.


Sammanfattningsvis så får man nog anta att vädret kommer att bli bättre på morgonen än på eftermiddagen men att regn kan vara att vänta även under morgonen. Att det kommer att blåsa friskt förefaller alla vara eniga om och objektivt sett så är 10 m/s kraftfull vind för att skjuta luftvapen, i synnerhet när vinden går i byar. Temperaturen anses överlag vara bra för årstiden, man anger samstämmigt mellan 15-16 grader.


Prognoserna tenderar till att utveckla sig mer positivt för varje prognos och ju närmare morgondagen vi kommer, desto mer träffsäkra blir de. Personligen så ska jag nog, trots de skakiga prognoserna, åka ner för att köra en runda i den internationella klassen. Målet blir att försöka "hänga på låset" och sedan skjuta så fort som möjligt medan vädret håller, Onsala ligger ju trots nog relativt nära så att man vågar chansa på vädret.


Sedan får man se vädret an, håller det så stannar jag nog dagen ut, annars åker jag hem i förtid och i synnerhet om det känns att man kommer att placera sig utanför pallplats. Tyvärr så verkar det som att vädret inte kommer att tillåta två rundor så jag får nöja mig med att ta med en enda bössa i morgon.


Väl mött allesammans!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Tisdag 3 juli 12:00

Crosmans miniatyrkarbiner !     Crosman 1720T med M4-stock, ett idealiskt vapen för svenska förhållanden.   Under den gångna veckan så fick jag frågan av en spekulant om 1720T möjligtvis kunde vara ett bättre val än min egen 1701P, vilk...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 6 juni 13:30


Hatten av för våra luftskytteklubbar!     En gång i tiden så fanns det en enorm positiv drive runt skyttesporten!   När tävlingssäsongen för Field Target har kommit halvvägs så måste jag, trots min skepsis till organiserat skytte, lyfta på...

Av Johnny Ottosson - Måndag 19 mars 21:00

The Ratcatcher!   Den har redan funnits med oss i två decennier - 2250B..    Precis som i Sverige innan 1992 så hade man i Storbritannien fram till 1997 en vapenlagstiftning som automatiskt placerade Co2-vapen på licens, helt oavsett effek...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 7 mars 20:00


Brocock Commander!   En rykande färsk nyhet från England!   Som ett svar på marknadens önskemål om fler AR-komponenter i nya modeller så kommer här nya Commander från Brocock. Ännu är uppgifterna om modellen knapphändiga men vi ser tydligt t...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 28 feb 16:30


Weihrauch HW-44     En del luftpistoler är kraftfullare än vad många tror - vad sägs om 25 joule?   Jag är ju en vän av pistolkarbiner så en av de intressantaste vapnen som har dykt upp på senaste tiden är Weihrauchs HW-44, fabrikatets för...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok

Visitors

Följ på Instagram

Airpang på Instagram

https://instagram.com/airpangsweden/

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se