Airpang

Direktlänk till inlägg 14 september 2013

Onsalatävlingen...

Av Johnny Ottosson - 14 september 2013 14:00


 

Väderläget


Nu har jag konsulterat fyra olika vädertjänster om morgondagens väder på tävlingen.


SMHI:


Molnigt men uppehåll fram till klockan 14.00, ca 9-10 m/s byig vind. Senare på dagen ihållande regn och tilltagande vind.


YR:


Molnigt men  upphåll fram till klockan 11.30, ca 8-9 ms/s byig vind. Senare på dagen 11-12 m/s byig vind och sporadiska skurar, lokalt kraftfulla.


FMI:


Sporadiska skurar hela morgonen med tillfälliga solchanser, ca 5 m/s byig vind. Senare på dagen växlande molnighet varvat med ihållande regnskurar, lokalt kraftfulla.


Accuweather:


Perioden 06.00-12.00 anges med 49% sannolikhet för lite till måttliga mängder regn, från 12.00-18.00 anger man 51% sannolikhet för regn. Vindstyrka 8-9 m/s, växlande. Molnigt med möjliga ljusglimtar på morgonen.


Sammanfattningsvis så får man nog anta att vädret kommer att bli bättre på morgonen än på eftermiddagen men att regn kan vara att vänta även under morgonen. Att det kommer att blåsa friskt förefaller alla vara eniga om och objektivt sett så är 10 m/s kraftfull vind för att skjuta luftvapen, i synnerhet när vinden går i byar. Temperaturen anses överlag vara bra för årstiden, man anger samstämmigt mellan 15-16 grader.


Prognoserna tenderar till att utveckla sig mer positivt för varje prognos och ju närmare morgondagen vi kommer, desto mer träffsäkra blir de. Personligen så ska jag nog, trots de skakiga prognoserna, åka ner för att köra en runda i den internationella klassen. Målet blir att försöka "hänga på låset" och sedan skjuta så fort som möjligt medan vädret håller, Onsala ligger ju trots nog relativt nära så att man vågar chansa på vädret.


Sedan får man se vädret an, håller det så stannar jag nog dagen ut, annars åker jag hem i förtid och i synnerhet om det känns att man kommer att placera sig utanför pallplats. Tyvärr så verkar det som att vädret inte kommer att tillåta två rundor så jag får nöja mig med att ta med en enda bössa i morgon.


Väl mött allesammans!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 17 nov 19:00


    Fylld igen!     Nu finns det 300 friska Bar i min gamla 7 liter Faber - notera teknisk luft (20)13-(20)23.   Då har jag hämtat min dykarflaska efter att ha fyllt den på Räddningstjänsten för den fortsatt facila kostnaden för 75 kro...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 13 nov 16:30


  Fynd från Tradera!     Ibland blir man bara mållös...   Någon som som är sugen på ett riktigt kraftfullt fjäderluftgevär?    Vill man nå en ordentligt hög effekt så måste man satsa på en "superladdad fjäder". Med en sådan så kan ma...

Av Johnny Ottosson - Söndag 11 nov 10:00

  Bra bag!     En väska för 99 kr - kan det vara något att ha?   När det blev en längre tub på min Crosman 1701 så uppstod behovet av en längre väska och jag hittade en på Tactical Store för blygsamma 99 kr. Väskan håller 54 x 25 x 4,5 c...

Av Johnny Ottosson - Lördag 10 nov 20:00

  Swedish superiority !   Luftgevärens motsvarighet till Tesla model S.   Ytterligare en test från AEAC och det är nästan så att man blir tårögd av utfallet. Jag kommer nämligen ihåg stämningen på de brittiska och amerikanska forumen i s...

Av Johnny Ottosson - Måndag 5 nov 07:30

  Hur lite är 5 joule?     Knappt 5 joule är inte mycket effekt - eller?   Hur lite är egentligen 5 joule och är detta verkligen en meningsfull effekt att använda i skenet av att lagstiftningen i nuläget tillåter mer än dubbelt så hög ef...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok

Visitors

Följ på Instagram

Airpang på Instagram

https://instagram.com/airpangsweden/

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se