Airpang

Direktlänk till inlägg 20 maj 2015

Mancave?

Av Johnny Ottosson - 20 maj 2015 21:30Mitt hörn av tillvaron


  En normal visuell vy ifrån skjutplatsen


Idag så ska ni få en inblick hur det ser ut ifrån min allra mest bekväma och oftast nyttjade skjutplats - mitt hem. Här har jag ett litet rum i källaren som är helt perfekt för min hobby. Som ni säkert vet sedan tidigare så är min trädgårdsskjutplats totalt 14 meter lång, med största längden inne i rummet och över altanen.


  Max inzoomat med mobilkameran


Den här skjutplatsen har ett par fördelar och en nackdel. Eftersom den är mitt hem så är den alltid tillgänglig. Man kan enkelt skjuta några skott innan man åker till jobbet på morgonen eller närhelst lusten faller på. LIkaså är den uppvärmd och kan också utnyttjas bekvämt vintertid. Den enda stora nackdelen är bristen på avstånd, längden är ju blott 14 meter. 


  Utblicken igenom kikarsiktet på x9 förstoring


Kartongen som man ser till höger om kikarsiktet på bilden ovan är min skjuttunnel. Det är helt enkelt en sluten kartong med ett hål i vilken man placerar bakom kronografens skjutöppning. Därefter är det bara till att skjuta. Allt blystoft fastnar inuti kartongen utan att smutsa ner i omgivningen.


  Min skjuttunnel för kronografbruk


Just detta korta avstånd på min skjutplats är idealisk för vapen med måttlig effekt och nu när jag ökade ifrån 5 till 9 joule så börjar jag tangera gränsen för lämplig effektnivå. Hade jag uteslutande skjutit på dessa 14 meter så hade jag aldrig ökat effekten. Nu skjuter jag emellertid också på 20-30 meter såväl utomhus som inomhus på andra platser och då är den ökade effekten en tillgång.

  Liten o smidig


Här är en bild på vår lilla trädgård i övrigt. En hammock, våra grönsaksodlingar och min målplats, maskerad till fågelbord. Häckarna runtomkring hjälper till att dämpa vinden. På båda sidorna samt snett framåt höger ifrån fotoperspektivet så bor det människor så miljön är på så sätt ljudkänslig


  LIte värme nu så ska det snart börja växa...


Hur gick det idag då? Jodå, vindstilla och fint väder var det. Den övre raden höger-vänster var JSB RS och den nedre raden höger-vänster var skjuten med JSBH. Intressantast var nog träffbilden i mitten som är skjuten med mina kinesiska matchdiaboler. Dessa sköt inte speciellt bra vid 5 joule men nu betydligt bättre vid 9 joule. Skiftar man effekt på sitt vapen så är ju en gammal sanning att man alltid måste dubbelkolla vilka diaboler som nu presterar bäst i det nya utförandet.

  Vindstilla väder ger fina träffbilder - 5 skott på varje träffbild på 14 meter 
ANNONS
 
Ingen bild

MattiasH

22 maj 2015 19:24

Fin anordning! Snygg lösning med "fågelbordet"!
Vet grannarna om att du skjuter och är de ok med det eller dämpar fågelbordet det så pass mycket att de inte uppfattar ljudet?

Johnny Ottosson

23 maj 2015 22:47


Grannen till vänster vet om det men inte hur mycket eller ofta.

Grannen till höger vet inte om det men är aldrig på den sidan om huset eftersom hon är mellan 80 och döden. Ibland kommer det dock en yngre släkting och kör över gräsmattan med en röjsåg, typ två gånger om året, annars är det mest hemtjänsten man ser där två gånger om dagen.

Rakt fram (bakom målet) finns bara en tät skog.

I övrigt så hörs det inte när jag skjuter, kulfånget är dämpat med unigum och vapnet är synnerligen tyst, därtill så är mynningen 7 meter in i huset.

 
Ingen bild

MattiasH

27 maj 2015 07:26

Praktiskt,
funderar själv kring olika lösningar för att inte påverka grannsämjan...
tack för tipset!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Söndag 14 okt 10:30

Mindre än mini !         Man får förstora det en hel del för att den ska synas..   När jag snavade runt på eBay tidigare i veckan så hittade jag ett mycket intressant mikro-sikte som jag blev så fascinerad av att jag helt enkelt köpte d...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 9 okt 17:00


    Ett intressant alternativ till en dykflaska!      Priset i USA för den här kompletta satsen är USD $499 (ca 4395 kr + frakt)   En spännande nyhet är Crosmans nya minikompressor som trots sitt ringa format har vattenavskiljning med p...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 okt 18:00

  Tillbaka till början!   Crosman 1701p är ett fantastiskt vapen - här golfbollskytte på 90 meter med 5 joule ME   Under våren 2015 så sålde jag min dåvarande Crosman Challenger då det stod klart att Field Target i Sverige skulle införa ...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 okt 11:00

    Ny review av TX200 Mk III   AEAC levererar ännu en sevärd video. ...

Av Johnny Ottosson - Torsdag 27 sept 17:30

    Rost & PCP !            Rost är som många vet något som de flesta, kanske inte direkt oroar sig för, men i alla fall tänker på ibland.   Luft innehåller ju vatten i form av luftfuktigheten och när den, av friktion uppvärmda luften,...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok

Visitors

Följ på Instagram

Airpang på Instagram

https://instagram.com/airpangsweden/

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se