Airpang

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2013

Mer om anslutningarna..

Av Johnny Ottosson - 19 augusti 2013 18:00De upplevda anslutningsproblemen i USA


Idag talade jag med Fredrik om de anslutningsproblem för lufttillförseln som en del ägare hade upplevt i USA. Hans kommentar till bekymmren var följande:


"-Problemet med foster kopplingen är att dom som har problem inte använder FXs original koppling som följer med vapnet. De har redan en foster koppling från något annat fabrikat som inte fungerar som det ska på Bobcat. På bilden ser man Indy och Bobcat. Pilen pekar på övertrycks ventilen. Indy är inställd på 240 bar och Bobcat på 270 bar. Därför får dom olika höjd."


Precis som när det gäller traditionella fillprobes så är det alltså viktigt att man använder rätt komponenter till rätt fabrikat för att undvika bekymmer. Orsaken är troligtvis att man av ren bekvämlighet låter samma anslutning sitta på hela tiden och utgår sedan ifrån att snarlika anslutningar är identiska - vilket de naturligtvis inte är...

 
ANNONS
 
Ingen bild

POS

19 augusti 2013 20:54

Då ska man inte kalla sin koppling för "foster" utan för exempelvis FX-koppling.

 
Ingen bild

Per

21 augusti 2013 19:30

POS,

OK, så det är klarlagt att det är FX koppling som avviker från standard och inte andra tillverkares som avviker? Har inte läst så mycket om det.

Johnny Ottosson

21 augusti 2013 20:16


Jag tror att man helt enkelt har lite olika toleranser/anpassningar. Fosterkoppling är ju en generisk benämning så visst kan det finnas vissa mindre avvikelser.

Hursomhelst..

FXs koppling är dyr och påkostad, den följer dessutom med vapnet "gratis" så det finns egentligen inget skäl för kunden att slarva med andra kopplingar - som jag ser saken.

I synnerhet inte när det handlar om över 200 Bar som kan komma loss om kopplingen släpper, en ren säkerhetsfråga.

 
Ingen bild

Per

21 augusti 2013 23:08

Jag har inte tänkt på det som att man kan anses slarva när man önskar använda en koppling till sina luftvapen. Själv tycker jag att det är supersmidigt om jag slipper bry mig om kopplingen på slangen från flaskan. Har fosterkoppling på allt och då funkar det.

Har full förståelse att många kan se mig som slarvpelle som vill ha en och samma koppling på bössorna... melodin är nog att byta mellan varje så att det blir rätt.

 
Ingen bild

Silwer

22 augusti 2013 00:10

Inte jag, om detinte är så måste man ju skruva av och dit nya jämt, enklare är ju då att manskaffar en adapter isf med fosterkoppling och sätter ihop så det går fort att byta.

Visste heller inte att de var olika, ser ingen vits i det isf, min koppling fr DSen tycker då jag ska passa på en sån här med, men så är inte fallet mao.

Faran i att de släpper är självklar, det blir en jäkla smäll.

I USA är de ju dock klara med stämmningar omedelbart fast de själva gjort nåt korkat, konstigt nog i sitt eget land iaf vinner de också.

Nån klämmer tummen på FX bössan eller nåt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se