Airpang

Direktlänk till inlägg 29 april 2013

Inför säsongen...

Av Johnny Ottosson - 29 april 2013 19:30


 

Mer om tävlingarna..En del har förundrat funderat över huruvida jag har glömt av Mörrums tävling eller inte när jag i ett tidigare inlägg talade om Onsalas tävling såsom "premiären" för tävlingssäsongen i Sverige. Mörrum får här ursäkta men de kända och etablerade tävlingarna i Onsala (likväl Laxå) brukar av de flesta entusiaster betraktas som de primära tävlingarna i landet. Dessa klubbars tävlingar är, som sagt, etablerade och har i ett flertal år fungerat utmärkt, sedan vet vi av erfarenhet att en del mindre klubbar har kört någon tävling då o då - vilket alltid är lovvärt.


Håller Mörrum uppe sitt intresse och tävlingen återkommer fler gånger, alltså blir känd och etablerad, så kommer självfallet deras tävling också att "räknas". Rättvist eller inte, störst fokus ligger ju på Laxå och Onsala, liksom också men till mindre del på Falun. Frånsett detta så arrangerar även Piteå, Stockholm och nu också Mörrum tävlingar.


Kruxet för dessa mindre kända tävlingar är ju deras klubbars lite avsides läge, få entusiatser söder om Mälaren tenderar ju exempelvis till att bevista en tävling i Piteå och även Mörrum ligger som bekant lite offside. Dessa tävlingar tenderar därför av geografiska skäl att mer bära karaktären av klubbtävlingar (inget ont om sådana). Det deltagarmässiga utbytet är dock störst mellan Onsala-Laxå-Stockholm-Falun som har en mer fördelaktig geografisk lokalisering. Detta innebär också att man drar mer tilltagare och en mer blandad mix av deltagare ifrån olika klubbar, vilket de flesta förefaller att uppskatta. Av detta skäl så betrakar man som regel dessa klubbars tävlingar som "stortävlingar".


Det var i denna kontexten och ingen annan som jag förbigick Mörrum i inlägget om premiären.


Nog om detta...


Nästa ämne för dagen är bilder och tävlingslistor. Många klubbar liksom deltagare väljer att lägga ut sådant material på våra forum, vilket är dumt. Skälen till detta är två; 1) Igenom att lägga ut en bild på exempelvis Airgun så överlåter man äganderätten till bilden åt forumets ägare. Detta kanske man inte tänker på men kan vara av vikt ifall forumsägaren exempelvis skulle sälja bilden etc. 2) Bilder och filer är inte synbara för alla de besökare som inte vill eller kan vara inloggade, likaså indexerar inte sökmotorerna dessa bilder.


Använd därför publika platser för ert material, platser som inte gör ägandeanspråk på ert material. Exempel på detta är FTSverige och Airpang.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Batistuta

29 april 2013 20:37

Ja du Johnny det är inte lätt att följa dina tankebanor och du har väl förträngt mailen mellan oss. Där du lovordade vårt initiativ och skrev att du skulle redovisa bilder och resultat och pusha för sporten. Helt plötsligt är vi inte mycket att hänga i julgranen. Men det är din blogg och dina texter så du gör precis som du vill.

Ha det gott!

Johnny Ottosson

30 april 2013 05:25


Jag tycker det är en jättebra idé att ni tävlar och självfallet så främjar det också sporten. Min förhoppning är att era tävlingar blir en återkommande händelse och dessutom lockar allt fler besökare, trots det geografiska läget.

Jag lägger gärna upp bilder men observera då just problemet med äganderätten över bilderna som i det fallet tillfaller Bloggplatsen.

 
Ingen bild

loholm

29 april 2013 23:47

Lägger man ut bilder på din blogg övergår äganderätten tii bloggplatsen.

Likaså allt du skrivit äger bloggplatsen. Vilket är ett kommersiellt företag.

Johnny Ottosson

30 april 2013 05:22


Jag var lite otydlig här, bildlänkar tänkte jag på - inte bilderna i sin helhet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 26 mars 18:00


  Större eller störst?     Med 580 cc så finns det massor med luft tillgängligt - dessutom med låg vikt!   Talon Tunes har nu presenterat en ovanligt stor tubflaska av kolfiber som passar till diverse vapen från FX Airguns. Sedan länge s...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se