Airpang

Direktlänk till inlägg 29 april 2013

Inför säsongen...

Av Johnny Ottosson - 29 april 2013 19:30


 

Mer om tävlingarna..En del har förundrat funderat över huruvida jag har glömt av Mörrums tävling eller inte när jag i ett tidigare inlägg talade om Onsalas tävling såsom "premiären" för tävlingssäsongen i Sverige. Mörrum får här ursäkta men de kända och etablerade tävlingarna i Onsala (likväl Laxå) brukar av de flesta entusiaster betraktas som de primära tävlingarna i landet. Dessa klubbars tävlingar är, som sagt, etablerade och har i ett flertal år fungerat utmärkt, sedan vet vi av erfarenhet att en del mindre klubbar har kört någon tävling då o då - vilket alltid är lovvärt.


Håller Mörrum uppe sitt intresse och tävlingen återkommer fler gånger, alltså blir känd och etablerad, så kommer självfallet deras tävling också att "räknas". Rättvist eller inte, störst fokus ligger ju på Laxå och Onsala, liksom också men till mindre del på Falun. Frånsett detta så arrangerar även Piteå, Stockholm och nu också Mörrum tävlingar.


Kruxet för dessa mindre kända tävlingar är ju deras klubbars lite avsides läge, få entusiatser söder om Mälaren tenderar ju exempelvis till att bevista en tävling i Piteå och även Mörrum ligger som bekant lite offside. Dessa tävlingar tenderar därför av geografiska skäl att mer bära karaktären av klubbtävlingar (inget ont om sådana). Det deltagarmässiga utbytet är dock störst mellan Onsala-Laxå-Stockholm-Falun som har en mer fördelaktig geografisk lokalisering. Detta innebär också att man drar mer tilltagare och en mer blandad mix av deltagare ifrån olika klubbar, vilket de flesta förefaller att uppskatta. Av detta skäl så betrakar man som regel dessa klubbars tävlingar som "stortävlingar".


Det var i denna kontexten och ingen annan som jag förbigick Mörrum i inlägget om premiären.


Nog om detta...


Nästa ämne för dagen är bilder och tävlingslistor. Många klubbar liksom deltagare väljer att lägga ut sådant material på våra forum, vilket är dumt. Skälen till detta är två; 1) Igenom att lägga ut en bild på exempelvis Airgun så överlåter man äganderätten till bilden åt forumets ägare. Detta kanske man inte tänker på men kan vara av vikt ifall forumsägaren exempelvis skulle sälja bilden etc. 2) Bilder och filer är inte synbara för alla de besökare som inte vill eller kan vara inloggade, likaså indexerar inte sökmotorerna dessa bilder.


Använd därför publika platser för ert material, platser som inte gör ägandeanspråk på ert material. Exempel på detta är FTSverige och Airpang.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Batistuta

29 april 2013 20:37

Ja du Johnny det är inte lätt att följa dina tankebanor och du har väl förträngt mailen mellan oss. Där du lovordade vårt initiativ och skrev att du skulle redovisa bilder och resultat och pusha för sporten. Helt plötsligt är vi inte mycket att hänga i julgranen. Men det är din blogg och dina texter så du gör precis som du vill.

Ha det gott!

Johnny Ottosson

30 april 2013 05:25


Jag tycker det är en jättebra idé att ni tävlar och självfallet så främjar det också sporten. Min förhoppning är att era tävlingar blir en återkommande händelse och dessutom lockar allt fler besökare, trots det geografiska läget.

Jag lägger gärna upp bilder men observera då just problemet med äganderätten över bilderna som i det fallet tillfaller Bloggplatsen.

 
Ingen bild

loholm

29 april 2013 23:47

Lägger man ut bilder på din blogg övergår äganderätten tii bloggplatsen.

Likaså allt du skrivit äger bloggplatsen. Vilket är ett kommersiellt företag.

Johnny Ottosson

30 april 2013 05:22


Jag var lite otydlig här, bildlänkar tänkte jag på - inte bilderna i sin helhet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se