Airpang

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2012

Luften gick ur...

Av Johnny Ottosson - 13 augusti 2012 15:50


Uppropet som blev ett avrop....


Den gode Anders Gunther har med stigande förtvivlan försökt få ihop lite skytteklubbar runt om i landet för att skapa ett riksförbund, något som har bemöts med ett, i bästa fall, avmätt gäspande av entusiasterna. Frustrerat så har han naturligtvis beklagat saken och retoriskt frågat varför?


Min personliga gissning är att entusiasterna överlag är rätt så lata och dessutom tämligen ointresserade av den klassiska formen av 16J Field Target i sann brittisk anda med rumpkudde och allt.


I Sverige så är klubbar för många entusiaster "ett nödvändigt ont" för att man ska få ut licenserna. Visst, det är kul att komma på tävling ibland, om den inte ligger för långt borta och om vädret är tillräckligt bra. Då är det ju skönt med en klubb som löser det praktiska runt detta arrangemang. I övrigt så betraktas klubbarna i bästa fall som en tillgänglig skjutplats för de närboende lägenhetsinnehavarna som inte kan skjuta hemmavid. 


Nu kan man naturligtvis fortsätta att raljera lite över dessa ljumma och bekväma entusiaster men en del av ansvaret ligger även hos mindre lyhörda fantaster som envisas med att driva en målsättning som inte delas av den stora massan. 


Det primära syftet med klubbverksamheten är och ska vara att lösa licensproblematiken.


Löser man detta, då får man automatiskt ett underlag i sin klubb. Försöker man sträva efter en internationell standard för att skjuta 16J F/T av klassisk manér - ja, då blir responsen avslagen. Det är lite som man frågar så får man svar - målar man upp en vision av skogsskytte med rumpkudde och vänsterhandske av typen hockeymålvakt så ÄR de svenska entusiasterna fåtaliga när det väl gäller.


Alltså måste man rätt mun efter mål, lyssna av vad gräsrötterna önskar och förverkliga detta. Skrinlägg de egna visionerna av nischade uddasporter som i bästa fall möjligtvis tänder en handfull likasinnade. Tänker man i det perspektivet så kan man bygga upp en volym av gräsrötter vilket är det första steget till att skapa en anslutning till förbund meden riktigt livkraftig styrka. 


Skäms alltså inte för nationella uddaregler anpassade för vår egen verksamhet. Skapa benchrest för kaliber 25 på längre avstånd, utveckla benchrest för 10J/25m samt 45J/50m - det är där de intressanta vapnen finns och det är där vi har ett licensbehov. Utvecka och förvalta får nationella HFT och satsa mer på publicitet, exempelvis annonser i jaktpressen etc inför våra större tävlingar.


Där har vi idéer som gräsrötterna efterfrågar och står bakom och detta är långt viktigare än 3-4 kufar med Nick Jenkinson som husgud...

 
ANNONS
 
Ingen bild

martinw

13 augusti 2012 17:43

Anders senaste upprop har ju inget med 16J att göra, det handlar ju om att tillverka ett förbund och ansluta det till paraplyorganisation. Hur den tävlingsformen som sedan bedrivs ser ut är ju upp till skytterna. Det jag tycker är beklämmande att se är att väldigt få vill vara md att forma den organisationen och den tävlingsform som kommer bedrivas.

Tycker inte alls att klubbar finns till för att medlemmarna ska kunna få ut licenser, klubbar har man för att träffa likasinnade.

Det finns inget som heter "licensbehov" för 45J, och det finns fler intressantas vapen runt 60J eller 16J idag än runt 45J...
Dessutom har det köpts väldig många potentiella 16J vapen i vårt land de sista åren, speciellt av de som faktistk visar sig på tävlingar ibland, så varför skulle inte den klassen klara sig?
Sedan är förstås basen och det som vanligt drar mest folk vår 10J klass, den kommer alltid vara det som drar runt en tävlingsform.

Johnny Ottosson

13 augusti 2012 20:06

Jag tror att problemet är att många inte ser vad en paraplyorganisation tillför.

Den primära frågan är - "Får jag ut licens eller inte?"

Övriga frågor, som hur förbund ser ut och hur verksamheten drivs på skrivbordsnivå bryr sig inte den gemene entusiasten om.

Presentera en konkret nytta med en paraplyorganisation, då kan folk ta ställning. Ingen lär utforska och försöka få reda på vad en paraplyorganisation tillför utav egen kraft. Det intresset finns inte, som jag ser saken.

Men alla människor VILL inte träffa likasinnade, de vill skojskjuta lite hemmavid. Nu är de dock av myndigheterna tvingade att gå till en klubb för att få rena papper och då gör det så, om än motvilligt.

Hade vi inte haft idiotiska licenskrav så hade klubbarna fått entusiaster som medlemmar och inte en bas av stora mängder människor som bara vill ha ut papper.

Jag har inget problem med en klass på 16J men själv känner jag ingen, förutom möjligtvis du, som skulle "slösa" en licens på ett 16J vapen.

Bättre då att spara den licensen för ett vapen på 45J o uppåt och sedan köra 10J, den riktigt stora klassen.

Så tror jag också att flertalet resonerar?

 
Ingen bild

Pistol Mike

13 augusti 2012 19:21

Eftersom det i Sverige råder föreningstvång för att du skall ha ett giltigt behov av ett licenspliktigt vapen, så kan man väl säga att föreningen är till för att lösa "licensproblematiken" samtidigt som du kan träffa likasinnade.

Med vänliga hälsningar
Micke

Johnny Ottosson

13 augusti 2012 19:52

Jag värjer mig emot själva föreningskravet, en förening ska erbjuda kunskap och färdighet så att vapenägaren kan hantera sitt vapen på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

När den kunskapen sedan är förmedlad, ja då fyller i praktiken klubben ingen funktion - såvida man inte eftersträvar social samvaro eller behöver någon plats att skjuta på.

 
Ingen bild

martinw

13 augusti 2012 19:26

Jag störde mig lite på att "det primära syftet med klubbverksamhet är och ska vara att lösa licensproblematiken" Vilket det förstås inte alls är.
Tror väldigt få klubbar vill ha den stämpeln...

Johnny Ottosson

13 augusti 2012 19:57

Klart att klubben inte bara vara en tillhandahållare av intyg men så ÄR faktiskt fallet många gånger.

Problematiken är ungefär densamma som när präster svär (gör de det?) över församlingsbor som bara går i kyrkan på jul och vid bemärkelsedagar (bröllop, dop etc) fast aldrig i den löpande verksamheten.

Klart att en klubb vill se medlemmar som är medlemmar för klubbens enorma trevnad men så är ytterst sällan fallet i verkligheten, så varför hymla om det?

Som man ropar får man svar - myndigheterna har ställt ett konkret krav och de får då en konkret lösning, "intygsdeltagare".

 
Ingen bild

martinw

13 augusti 2012 20:52

Har svårt att svara hur andra klubbar har det, men i den jag är medlem i ser det inte ut så längre. Medlemmar som bara är på jakt efter en licens för att sedan försvinna är ca en på tjugo.
Orsaken till att de är så få tror jag är att när du gått med i klubben börjar du se fördelarna och vill stanna.
Dessutom är det ju så att det först är när du börjar umgås med andra som du får ett verkligt krav på dig att skaffa licens.
Sitter du ensam hemma på gården och aldrig tänker skjuta med andra gör du garanterat som de flesta och struntar i att söka licens på ditt trimmade vapen.

 
Ingen bild

stiltje

13 augusti 2012 23:01

Det är väl så att ni båda - martinw och Johnny - tillsammans ger en rätt bra bild av hur det ser ut idag, båda bilderna är "rätt" beroende på var betraktaren står. Och jag tycker Johnny har en viktig poäng: Lyhördheten som du efterlyser är nog absolut nödvändig för att utveckla den här obskyra men roliga sporten och få den att breda ut sig i landet.

 
Ingen bild

Underdoggs

14 augusti 2012 03:32

I den delen av landet där vi bor är det inte det lättaste att få ut en licens på en bössa ,ni förstår att det är söder över !
Vad gör vi,jo vi skiter naturligtvis i licensen på dom svåra bössorna och skjuter ändå,precis som de flesta andra måste göra. Och det här med snacket om förbund som några håller på med på Luftvapen info,det är lönlöst. Att ta upp en sådan fråga på ett forum för nybörjare är att kasta bort sin tid,i åratal har det snackats om förbund,men vad skall men med det till,vem bryr sig om 16 joul,vi eftersträvar att få våra bössor att gå så bra som möjligt i fullpower,det är då det är roligt att panga.

Tycker att det skall vara mer tips och trick på forumet och inte så mycket tjat om det där förbundet,ett förbund gör bara att vi ändå mer måste smussla med det som är roligast. Förbund gör oss intresserade fullpowerskyttar till underdoggs.

 
Ingen bild

Thomas

14 augusti 2012 12:10

Trots att vi i SLJSF, där jag är med, har haft mölighet att skriva ut föreningsintyg i ett par år nu, så är det inget större sug bland medlemmarna.

Även att jag själv har ett par bössor på licens så föredrar jag ändå att skjuta med sub-10 joule. Det ställer betydligt större krav på skytten.

Så verkar det också vara med många andra medlemmar i SLJSF, men jag kan ha fel.

De två senaste föreningsintygen var på vapen som medlemmarna ämnar använda för 16 joules skytte.
Jag tror också att de andra medlemmar som nu funderar på en licensbössa, i de flesta fall också är mest intresserade av 16 joule.

SLJSF håller kankse på och bli en sub-10 och 16 joules förening?!?

Jag köpte själv en licensfri bössa i helgen som är konstruerad för 16 joule men just nu är "Frei". Får jag till det med den så blir den också på licens, vad annat, på 16 joule (den har öppna riktmedel)!


Jag förstår inte riktigt det där med att det "kostar för mycket och ha en 16 joulare på licens"? Är det av ekonomisk skäl, eller har dessa skyttar skåpet fullt med licensbössor?


Angående eventuellt förbund och gemensamma regler så blir det troligen tre stycken från SLJSF som åker och hälsar på Gunter angående detta.
Vi kommer att försöka ställa upp så mycket som vi bara kan för att hjälpa till med detta.

Licenserna är ointressant, det är att kunna skjuta internationelt och att kunna följa med de utanför Sverige som är intressant!

Det var lite personliga åsikter och inte SLJSF's.

 
Ingen bild

08 gubbe

14 augusti 2012 13:49

Det som är det riktigt stora problemet med det här är att ett förbund skulle kunna utarma möjligheten att få ut licens på fullpowerbössorna. För klubbarna finns ingen anledning till att skriva ut licenser på fullpowerbössor om en 16 jouls tävlingsform får fäste i sverige . Problemen finns visst redan så det räcker,iaf vad man kan läsa om han från luftvapenforumets sätt att lösa sitt skytte,tror ifs att har rätt att det är en livlig aktivitet under ytan på forumet och värr kommer det att bli OM det här går åt fel håll . Tycker att ni ska passa upp här så ni inte låser in er i en 16 joulsgräns !

Johnny Ottosson

14 augusti 2012 20:59

Tyvärr så har du en klar poäng här.

Om en klass på 16J blir stor och dominerande så lär Tillståndsenheten snabbt som ögat stoppa vapen med högre effekt då de inte längre krävs för tävlingsformen.

 
Ingen bild

Jazz

14 augusti 2012 16:01

Hej. Jag kan komentera det senaste inlägget. Vi i Vittsjö har som målsättning att införa skytte med cal över 6,35 och det förkommer med. Nu är problemet att det är inte mer än jag som har en sådant gevär. Men naturligtvis kommer vi utfärda även förenings intyg för dessa om medlemen varit aktiv i sex månader som är samma som övriga förenings intyg för andra vapen. Hos skåne polisen är inte detta något problem ännu. Men detta är något som snabbt kan ändras. Vi kommer förövrigt inte sätta oss i ett förbund som inte tillåter samtliga skytte former.

 
Ingen bild

Visitors

14 augusti 2012 16:24

Hur tänker du nu Jazz,skall ni skriva ut licenser på grovkalibriga luftgevär utan att det finns någon tävlingsform för dessa vapen.

Lycka till !

 
Ingen bild

Jazz

14 augusti 2012 18:33

Vi har mer tävling med dem än vad andra har med låtsas FT-skytte

 
Ingen bild

SverigeDemokraten

14 augusti 2012 18:57

Jazz,du skriver : ni har alltså mer tävlingar med dem ! Men nyss skrev du,att du var ensam som licensinnehavare cal över 6.35 i er klubb . Då stämmer det alltså som Underdoggs skriver att det förekommer skytte med olicenserade luftgevär i eran regi,kan inte vara på något annat sätt då,eftersom du säger att du är ensam om att ha ett sådant gevär cal 25.

Så andra håller på med låtsas Ft och ni i Vittsjö håller på med olagliga arrangemang av tävlingar .

Man börjar veta var man har er nu.

Johnny Ottosson

14 augusti 2012 21:00


Det går ju faktiskt att ha en tävling med ett enda vapen, som nyttjas av flera skyttar.

Det är kanske så man gör?

 
Ingen bild

Ogster

14 augusti 2012 21:43

Tror Johnny är inne på rätt spår här med att man missar vad många vill.

Jag ser inga fel med en 16J klass med internationella regler, det finns ju en del eld själar som brinner för detta så då borde dom ju gå ihop sig och anordna en sån tävling.

Men som det är nu verkar ingen vilja göra detta tyvärr och då blir det ju svårt att locka flera.

 
Ingen bild

Pistol Mike

14 augusti 2012 22:02

Nu har jag noll koll på detta här eventuella Svenska FT förbundet (SFTF) men måste ett sådant förbund rätta sig efter internationella regler?
Som jag ser det kan väl SFTF ha vilka regler som helst inkl. en 45J klass!? men ska du tävla internationellt så är det ju en annan sak då gäller 16J.

Skillnaden på ett "förbund" och en "arrangörsgrupp" (field target sverige) är väl inte så stor om du frågar mig.


Med vänliga hälsningar
Micke

 
Ingen bild

SverigeDemokraten

14 augusti 2012 22:41

visst kan du kanske ha rätt i det Johnny, OM låntagarna har av polismyndigheten utfärdat tillstånd att låna ut skjutvapen eller själv har tillstånd att inneha vapen av samma typ som lånet avser.

tror du det ?

 
Ingen bild

Jazz

14 augusti 2012 22:47

Jag har licenser till skillnad från dig SD. Hörde av en polare till dig Att du är tatuerad, stor, fet och dum i huvudet. Brukar hota folk och annat. Försök du det med mig!

Johnny Ottosson

14 augusti 2012 22:56

Inget trams nu i bloggen, Jazz..

 
Ingen bild

Jazz

14 augusti 2012 23:40

Ursäkta Johnny!

Johnny Ottosson

15 augusti 2012 00:04

Inga problem.

 
Ingen bild

08 gubbe

15 augusti 2012 01:07

Klubben i Vittsjö verkar ha en medlem som är väldigt om sig och kring sig, med sådan märklig framtoning äro det ingen som gynnas i vår sport.

 
Ingen bild

Jazz

15 augusti 2012 01:35

Förmodar att det är mig du menar. Anledningen att jag är hetsig är att folk i föreningen har blivet hotade. Tycker det börjar gå lite för långt när folk funderar på att lägga av med skyttet på grund av hot. Det är minst tre olika personer som blivet det.

 
Ingen bild

SverigeDemokraten

15 augusti 2012 02:07

jaha,det var alltså Jazz,,talesman från klubben i Vittsjös inlägg och bidrag till ett samordnande av Ft förbund.

Blir väldigt tveksam till om du i framtiden skall företräda och inneha några högre befattningar inom klubbväsendet.

I vart fall är det säkrast att återgå till ordningen om det skall bli något förbund . Vi väntar med spänning på löpande rapporter här på bloggen om utvecklingen av Ft som styrs av några få eldsjälar .

Håll oss ajour Johnny !

 
Ingen bild

Thomas

15 augusti 2012 11:52

Jag tror att en del missförstår det med ett förbund.

Bara för att en förenings medlemmar kanske vill skjuta mycket med 16 joule så innebär inte det att förbundet skall strypa licenser till detta.

Förbundet bör i demokratisk anda styras av majoriteten av de föreningar som är anslutna.

Rätta mig om jag har fel.

Kan tillägga att SLJSF för närvarande har skytte på upp till 9 mm och 100 joule på sin agenda, så jag tror inte att SLJSF kommer att neka en ansökan på ett föreningsintyg för gevär som klara den gränsen.

En del verkar oroliga att ett förbund kommer att ta ett strypgrepp på luftvapenskyttet i Sverige. Personligen så tror jag tvärt om.

Den innebär att luftvapenföreningarna kommer att få ytterliggare ett förbund som de kan ansluta sig till förutom exempelvis Svenska Jägareförbundet.
Valfriheten ökar och det är troligen lättare för en luftvapenförening att påverka ett dedicerat luftvapenförbund än exempelvis Svenska Jägareförbundet.
Det finns inte heller något som tvingar en luftvapenförening att ansluta sig till det förbund som kanske kommer att startas upp.

Johnny Ottosson

15 augusti 2012 16:55

Jag tror personligen inte att något förbund är intresserade av att strypa eller begränsa sin egen hobby men det gäller att reglementen är skrivna på ett sådant sätt att man inte målar in sig i ett hörn och att Tillståndsenheten finner onödiga argument gratis för att neka licenser.

 
Ingen bild

Jazz

15 augusti 2012 14:25

Först så vill jag klarlägga att alla i VSKF har yttrande rätt. Däremot så sitter jag i styrelsen i en klubb som har många olika sorters skytte på sin agenda. Jag ska i detta se till hela klubbens intresse och inte bara luftskyttet. Dvs vad har vi för ramar att hålla oss inom. Jag är vald på ett årsmöte och jag sitter till feb mars någon gång. Vi kommer vara med i ett förbund bara om det medför några fördelar inte annars. Så tror jag att alla resonerar. Problemet däremot som kommit fram är att medlemmar hotas för att de är med i en viss klubb. Det är något som inte är ok och som alla föreningar borde ta tag i. Sedan att dessa personer säger att de representerar ett visst politiskt parti anser jag är nonsens. Saken är den att en av dem som hotar kan aldrig få en Licens på grund av att han hotat folk förut. I vilket fall som helst hör dessa personer inte hemma i en vapenförening. Detta är sedan ett ställnings tagande vi har stöd i lagstiftningen för.
Vi har tagit beslut om att luftgevär och 22Lr skjuts under samma premisser men där det är fritt att gå upp i kaliber för luftgevär.
Vi planerar även en Bige bore tävling nästa år.

 
Ingen bild

08 gubbe

15 augusti 2012 16:11

Jazz ! jag såg i en tråd på ditt forum ,där du var delaktig i diskussionen att Laxåklubben hade problem med några medlemmar , kan du utveckla det vidare ?

Tråden är i sedvanligt maner bortagen så det går ej att referera till den.

Vad menade du ?

Johnny Ottosson

15 augusti 2012 16:58

Här försvinner inga trådar/inlägg/kommentarer om de är sakliga och inte innehåller irrelevanta personangrepp.

Ni är därför välkomna att använda Airpangs utrymmen för att diskutera det som ni inte känner er bekväma med att diskutera på de två forumen.

 
Ingen bild

Jazz

15 augusti 2012 16:39

Är inte min sak att lösa Laxås problem. Ja tror det du tänker på är en person som ställde sig att skjuta på mål som inte var tillåtna. Detta som vi ska diskutera är vad händer när någon gör det i vår klubb. Rent krasst är detta något som ska polis anmälas och där den som skjuter kommer med all sannolikhet bli av med sin licens. Detta eftersom det är snudd på grovt vapen brott. Men ska man vara så hård med luftvapen? Jag själv kan inte avgöra hur man ska handskas med en sådan grej. Men man måste ha diskuterat igenom det. Skulle någon polisanmält det så är det bortom klubbens domäner. Men då är frågan ska klubben polisanmäla det. Om det nu inte är ett par gamla kylskåp utan en gammal bil? Fönster eller .... Men förr eller senare kommer det hända.
Sedan vill jag förklara en sak. BB och jag har inte samma uppfattning i nästan någonting. Men att kalla en person BloggBenny är för att man ska inte skriva ut namnen på någon på ett forum. Tyvärr när BB diskuteras så brukar det vara negativt ingen tar ju upp det positiva. Därför uppfattar många BB som negativt. Jag anser det är för att skydda personen. Sedan anser jag som de flesta att BB har stor kunskap om luftvapen men att han emellanåt använder de kunskaperna för att provocera.

 
Ingen bild

POS

15 augusti 2012 18:57

Jag tror inte det är nått problem att kalla Johnny Ottosson för "Johnny Ottosson" om du gör det på öppna diskussionsforum.

Sen tror jag du sätter dig själv på ganska höga hästar när du börjar visa pekpinnen åt andra klubbar.
Se till att ha rent framför egen dörr först...
Prata om grova vapenbrott osv.

 
Ingen bild

tankryttarn

15 augusti 2012 20:03

tycker det är lite märkligt!! alla har samma intresse, men ändå ska ni bråka och säga dit och dat om varandra!! är de inte bättre att alla drar åt samma håll?? kan ni inte bara sluta fred och vara vänliga mot varandra, vi sitter ju i samma båt ju ;)

vi har ju alla luftvapen intresset så om vi hjälps åt så kan det bli någe bra av det här... ha de gött/tankryttarn

 
Ingen bild

Jazz

15 augusti 2012 22:48

Nej detta med skjutningen där uppe är överspelad anser jag. Det vi måste ha det är snacket om luft gevär är ett vapen eller ej. Är det ett vapen så ska det behandlas därefter annars en leksak och då är det skitsamma vad man gör med dem, eller vad man skjuter på. Kanske det är här problemet ligger med hela hobbyn. Kanske har vi olika sätt att se på det hela. Alla klubbarna i skåne är egentligen krut klubbar och har de värderingarna.
Sedan nej. Jag kommer aldrig att kalla någon vid namn på ett forum.

 
Ingen bild

08 gubbe

16 augusti 2012 04:01

Jazz ! Om er klubb i Vittsjö får avsikt att söka medlemskap i ett framtida Svenskt FT Förbund är det väldigt viktigt att ni innan ansökan internt reder ut om ni anser att ett luftgevär är ett vapen,samt hur ni avser att hantera det. Ni är förmodligen den enda vapenklubb i sverige där det råder tveksamheter kring denna fråga .

Mitt intryck hit in tills är att ni verkar omgärdas av en hel del problematik,hot mot medlemmar osv,för mig låter detta väldigt konstigt att dessa hot beskrivs som ett medlemsproblem som i och med detta är ett indirekt hot mot hela er verksamhet .

 
Ingen bild

Görgen

16 augusti 2012 07:21

Det verkar lite som att en del inte vill förstå vad Jazz skriver och väljer att misstolka det mesta. Nu skriver han ju klart och tydligt i sitt sista inlägg här, att krut/luftgevärs klubbarna i Skåne har den inställningen att ett luftgevär ska handhavas/tolkas på samma sätt som ett krutvapen vilket innebär att den händelsen han nämnde tidigare skulle ha behandlats likadant som om det hade varit ett krutvapen som används.

 
Ingen bild

SverigeDemokraten

16 augusti 2012 12:38

Görgen,din klubbkamrat skriver klart och tydligt att ni har svårt
att avgöra skillnaden mellan luftgevär och leksak,Jazz skriver följande : Det vi måste ha det är snacket om luft gevär är ett vapen eller ej. Är det ett vapen så ska det behandlas därefter annars en leksak och då är det skitsamma vad man gör med dem, eller vad man skjuter på .

Nivån på diskussionen Vittsjöskyttarna för i Ft Förbundsfrågan är tämligen låg,den har handlat om allt från att jag är fet,tatuerad
och till råga på allt....hotar folk,,till uttryckta tveksamheter i tolkningsfråga ..luftgevär eller leksak ,samt tävlingar som anordnas med luftgevär i fullpower fast bara EN har licens på ett sådant vapen,det är inte underligt att folk som läser Jazz inlägg här på bloggen undrar hur det står till i eran klubb.

För att vara talesman har Jazz ett väldigt säreget sätt att representera er klubbverksamhet verksamhet i Ft förbundsfrågan

 
Ingen bild

Görgen

16 augusti 2012 15:01

SD Meningen han skrev, Det vi måste ha det är snacket om luftgevär är ett vapen eller ej, Handlar inte om VSKF för där är luftgevär klassat som vapen och skall behandlas där efter, utan betydelsen av den meningen är att han menar att det verkar finnas föreningar som inte ser lika allvarligt på händelser med luftgevär på bana och tävling som om det hade varit med ett krutvapen. Så den meningen är egentligen en uppmaning att komma överens i klubbarna angående om ett luftgevär skall likställas med ett krutgevär med allt vad det innebär eller inte.

 
Ingen bild

Batistuta

16 augusti 2012 19:40

En fråga som uppkom efter att ha läst frågor och svar här. Måste man ange xx joul när man söker licens på ett luftvapen.

Jag menar annars är det ju bara att skruva ner 45 jouls vapnet till 16 joul när det är dags för internationell FT?

 
Ingen bild

SverigeDemokraten

16 augusti 2012 19:50

Svar nej, på ansökningsfrågan .

Ditt förslag av effektreglering går att tillämpa vid framtida förbundstävlingregler.I dagsläget måste man tex en strypa ned en fullfarts Fx bössa i cal 25 till nuvarande Ft regel på 45j efter som den från fabrik levererar betydligt mer i licensutförande .

 
Ingen bild

Dring Polizei

17 augusti 2012 00:07

Det torde inte vara lämpligt att vittsjö fortsätter att skriva föreningsintyg som leder till att polismyndigheten beviljar licenser. Olagliga bigboretävlingar med vapen utan licens är ganska allvarligt. Vilken handlare är det som förser dessa sportskyttets ligister med bigborevapen ?

 
Ingen bild

Görgen

17 augusti 2012 00:49

Dring Polizei, Istället skriva massa skit och andra osanningar, ta reda på hur det är innan du skriver något. Vittsjö är en krut/luftgevärsklubb viket innebär att där tävlas i flera olika grovkalibriga grenar. Sen har både Jazz och andra ägare av grovkalibriga vapen i klubben licens på varenda en så där finns inga olagliga bigbor/grovkalibriga vapen i klubben. Sen att kalla medlemmarna i 100år gammal klubb för ligister är bara för jävligt. Är det någon här som är ligist så är det fanimej du.

Johnny Ottosson

17 augusti 2012 10:06

Är Vittsjö Snipers en 100 år gammal klubb??

Utan att vara oförskämd så trodde jag inte det, förmodligen så är det namnet som förvillar.

Just Snipers-delen för snarare tankarna till ett Airsoftgäng?

Vad hette man från början, man kan knappast ha hetat Vittsjö Snipers i början på 1900-talet?

 
Ingen bild

Görgen

17 augusti 2012 10:52

Jo då Johnny, det är en gammal skjutklubb. Här är addressen till deras hemsida så kan du gå in och läsa lite mer om dom. http://www.vskf.snipers.se/

Görgen.

Johnny Ottosson

17 augusti 2012 12:49

Tack för länken.

Den går dock till Vittsjö Skytteförening och inte till Vittsjö Snipers?

Är den sistnämnda bara ett lite "roligare" namn på den förstnämnda eller är det en "underavdelning" typ?

 
Ingen bild

Ein Zwei Partai

17 augusti 2012 11:53

Ok fast alla vet ju hur många kraftiga vapen utan licens som cirkulerar kring klubben. I princip råder där landets högsta koncentration av samyang utan licens och det kan inte fortsätta såhär utan att skiten träffar fläkten tids nog. Alla vet ju att det trimmas lite i vedbodar när det gäller fjädrar men nu snackar vi för bövelen bigborevapen som är livsfarliga. Det är inga leksaker och polisen gör ingenting. Sen allt snack om förbund osv faller på sin orimlighet när det gäller denna typen av klubbar.

 
Ingen bild

Thomas

17 augusti 2012 12:25

Batistuta

Nopp. Tror inte heller att Polisen bryr sig om det. Det är samma licens oavsett energin

 
Ingen bild

Görgen

17 augusti 2012 14:21

Ein zwei partai. Tillhörande samma idiot/intilligens grupp som Dring polizei förstår jag. Ditt alla vet finns bara din fantasi eftersom det du skriver inte existera. Det finns bara 2 st korea bössor i hela klubben (vilka har godskända licenser )krutskyttarna inräknade och dom ägs av Jazz varav den ene är en 6.35 och den andre en 9mm. Så istället för att skriva massa lögner under olika namn så använd era egna så alla kan se vilka ni är med det är ni väl för stora ynkryggar för att göra för då kan det ju slå tillbaka på er stjälva.

 
Ingen bild

Görgen

17 augusti 2012 14:29

Johnny, det är samma klubb och ingen underavdelning. Tillägget med sniper vet jag inte exakt hur det har kommit till.

 
Ingen bild

SverigeDemokraten

17 augusti 2012 15:55

Görgen , sila snacket ! påhoppen du gör på bloggens läsare börjar bli många nu.

 
Ingen bild

Görgen

17 augusti 2012 16:57

Den dagen dom slutar med personangrepp/allmänna påhopp/osanningar/falska anklagelse så ska jag också sluta hoppa på och rätta dom samt säga vad jag tycker om det. Det är väl en bra deal.

 
Ingen bild

Luffaren med kniven

17 augusti 2012 18:32

Vi seriösa skyttar i VSKF tycker inte att det är särskilt trevligt när vissa enskilda medlemmar ger sig ut och låtsas företräda alla oss andra som faktiskt sköter oss. Skall sanningen fram så vem har inte en trimmad bössa i någon garderob ? Jag tror att vi alla har eller har haft en eller fler olagliga bössor så detta är inget unikt för oss i VSKF. Görgen och JAZZtobak kan sluta hyckla och ni behöver inte alltid fortsätta babbla utan det går faktiskt bra att låta saker bero, särskilt om man inte själv har rent mjöl i påsen kan det finnas taktiska fördelar. Ni skämmer ut hela klubben och vi andra har inte lust att fortsätta dessa stridigheter, snart startar luft + elektron så se till att ni växt upp till dess.

 
Ingen bild

Spättaklubben

17 augusti 2012 19:14

Vi måste få ett slut på vittsjömaffians påhopp och lögner. Så fort någon frågar något på forumet så är de där direkt och sabbar, jag tycker det är synd att de skall ha så stort inflytande över forumen. Den här bloggen är enda livlinan för oss som inte ställer upp på skiten. Nu har jag fått det sagt. Ni kan ju kolla på Flashbackforats area för vapen o militär, för det är fler som tycker likadant !

 
Ingen bild

Jehova

18 augusti 2012 02:12

Nu tycker jag,,,att vi alla knäpper våra händer,sänker våra huvuden och ber en bön. ..Vi ber dig Herre att vi skall få försonas med våra vapenbröder i syd och förlåta dom oss skyldiga äro,,hallelujah

Amen

Vi lyckönskar alla som jobbat hårt med att få till stånd ett förbund,och återgår till ämnet .

Vänliga hälsningar från ovan där .

 
Ingen bild

Görgen

18 augusti 2012 03:14

Ja här hittas det på. Nu påstås det att jag företräder Vittsjö vilket jag inte gör och aldrig heller påstått att jag gör eftersom jag inte har mandat av Vittsjö klubben att göra det. Utan det jag skriver är helt och hållet mina egna åsikter.
Sen har Vittsjöklubben ingen som helst inflytande på hur forumen ska skötas utan det bestäms uteslutande av forumsägarna. Två nya osanningar angående Vittsjöklubben. Sen har vi , Luffaren med kniven , som säger sig företräda en seriösare del av Vittsjöklubben. Varför har du inte tagit upp det när du har träffat mig och Jazz på banan som du ju måste ha gjort mer än en gång för det hade ju varit mer seriöst att göra innan du nämner det på en blogg eller forum. Eller är det kanske så enkelt att du inte har kunnat ta upp det med mig eller Jazz eftersom du aldrig ens har träffat oss och ej heller är medlem i Vittsjöklubben. Bara en tanke eftersom om du nu är med i klubben och står för det du skriver så finns ju ingen anledning att gömma sig bakom , Luffaren med kniven ,

 
Ingen bild

08 gubbe

19 augusti 2012 02:40

Vad efter det jag läst från er här på bloggen ,både om hur ni uttrycker er om och mot andra,och vad ni skriver om händelser som är knutna till medlemmar från Vittsjö skytteklubb,så skulle jag absolut rekommendera personer som söker sig till luftgevärsskytte ,att välja en annan klubb än er ,bla med tanke på de personuppgifter man lämnar ifrån sig vid ansökan om klubbmedlemskap.

 
Ingen bild

Görgen

19 augusti 2012 05:10

Om kontentan av vad 08 gubbe just skrev är att Vittsjöstyrelsen skulle lämna ut personliga uppgifter på sina medlemmar så har han just gjort sig skylldig till förtal. Vilket verkar vara huvudsyslan i livet för en del personer här på Airpang att just hålla på med påhopp, lögner och förtal på Vittsjöklubben och dess medlemmar.

 
Ingen bild

08 gubbe

20 augusti 2012 12:26

Om involverade styrelsemedlemmar i Vittsjöklubben snipers skulle läcka känsliga uppgifter ur deras medlemsregister vore det inte alls bra . Ni skriver här på bloggen om vissa medlemmar från eran klubb blivit hotade. Därför bör man för sin egen skull se till att den klubb man går med i för att skjuta Ft inte har en hotbild mot sig .

 
Ingen bild

Görgen

20 augusti 2012 15:03

08 gubbe. Har du lika stora problem angående att förstå utanför bloggen som när när du är inne på bloggen så tycker jag nästan synd om dig. Nu skriver du samma förtal mot Vittsjö styrelsen igen trots att jag skrev till dig för några dagar sen att det inte existera. Du skriver också att,, ni har skrivit att medlemar blivit hotade ,, vilka ni? Jag har aldrig skrivit något om det utan det är Jazz som har gjort det. Så där har du fel igen. Sen en sak som också visar hur svårt du har att veta vad som är sant och vad som bara finns i din fantasi, är när du på något förunderligt sett får ihop det till att, om en eller flera medlemmar i en klubb/förening blir påhoppade eller hotade så blir klubben/föreningen dom tillhör också det samma, även om det dom blir påhoppade/hotade för inte har något med deras klubb/förening att.

 
Ingen bild

Gösta_80

20 augusti 2012 17:07

Detta är vad nytillkommna deltagare i luftskytteträsket möts av, på mig veterligen den största bloggen om träsket idag.
Och samma sak på forumen..
vuxna människor i den största sandlådan som någonsin skådats!
Tur att de finns sundare folk som skriver vettiga innlägg ibland, så inte man sjunker i gegget.

 
Ingen bild

08 gubbe

20 augusti 2012 17:23

Jag håller absolut med dig om detta Gösta 80 .

Görgen,du behöver inte lägga dig i den här diskussionen efter som du inte företräder Vittsjöklubben ! dessutom väntar jag på att få en mer klar redogörelse från några som är mer insatt i problemet med hotbilden än vad du verkar vara . För min del är detta av största vikt att få veta hur det ligger till med hoten,eftersom mitt val av klubbmedlemskap avgörs hur vida trygg man är som medlem .

 
Ingen bild

Görgen

20 augusti 2012 19:16

08 gubbe. Om du nu är intresserad av att bli medlem i Vittsjö, som jag starkt betvivlar, och vill ha en diskussion om klubben. Så är det ju en mycket konstig väg att gå genom att börja ditt första inlägg med att rekommendera nya skyttar att inte gå med i Vittsjö samt indirekt anklaga Jazz som sitter i styrelsen och resten av styrelsen för att lämna ut personuppgifter. Som du ser talar du emot dig själv. Men för all del om du inte tror på vad jag skrivet här så kan du ju ta kontakt med Vittsjö direkt så kommer dom att bekräfta det jag skrivit att det finns ingen hotbild mot Vittsjö klubben och det som gäller dom drabbade medlemmarna har inget med Vittsjö klubben i sig att göra. Angående exakt vad det handlar om när det gäller dom två medlemmarna som är påhoppade så har jag pratat med dom så jag vet vad det handlar om men det är inget jag tänker skriva på ett öppet media utan deras godtycke. Ps Bli inte förvånad om du nu ringer dit att dom kanske inte vet vad det är du frågar om (förutom Jazz) eftersom det inte finns en hotbild mot dom som klubb, utan som sagt det gäller två medlemmar om saker som inte har någonting med Vittsjö klubben i sig att göra.

 
Ingen bild

08 gubbe

20 augusti 2012 19:57

Görgen,eftersom det finns inlägg som lyder med dessa ord skrivna//Problemet däremot som kommit fram är att medlemmar hotas för att de är med i en viss klubb//, Så kan man inte tolka det som är skrivet på annat sätt än att det kan vara förenat med fara att vara medlem i er klubb . Därför rekommenderar jag intresserarde luftgevärsskyttar som söker klubb i Skåne att se upp så de inte blir indragna i er problematik . Min rekommendation gäller så länge som hotbilden finns kvar.

Mitt avvaktande intresse för medlemskap stärks successivt ju mer du yttrar dig i frågor som du inte har mandat att föra från din klubb,orsaken är därför av största vikt att få veta hur det ligger till med hoten inför mitt val av klubbmedlemskap, bla avgörs det på hur vida trygg man är som medlem samt vilken gemenskap som finns att ingå i. En styrelsemedlem som du kallar Jazz har gått ut offentligt med hotbildsproblematiken/hotet mot medlemmar här på Airpang,därför förväntar jag mig vidare förklaring av saken inom detta forum.

 
Ingen bild

Görgen

20 augusti 2012 21:41

08 gubbe. Herregud vad du är löjlig. Tror du att någon ska skjuta på dig eller slå dig om du skulle vara med i Vittsjö. Speciellt som den hotbilden som du tror att du ska bli utsatt för inte finns. Nu kommer inte Jazz att skriva dom privat detaljerna heller på ett öppet media vilket jag inte tror att du har förväntat dig heller. Sen din fixering vid att jag skulle föra någon talan för klubben vilket jag inte gör och även har betonat att jag inte gör, eftersom jag inte har mandat till det förstår jag inte riktigt. Så det jag skriver är helt privat. Men tillbaka till ämnet. Hade du verkligen varit intresserad av klubben och om din fixering om en hotbild mot klubben är sant så hade du tagit kontakt med klubben och även åkt dit och pratat med medlemmar om det, istället för massa osanna påstående här. Så det enda du gör nu är att förstärka intrycket ditt första inlägg gjorde. Att du är inte intresserad av att vara med i klubben utan bara är ute efter att skriva osanningar och annat du har fått för dig för att ge klubben dåligt ryckte. Så åter igen, det du vill veta om hotbild, olika avdelningar inom klubben mm får du svar på direkt genom att kontakta dom eller åka dit. Att kräva att dom ska gå in på denna bloggen och förklara sig för dig är bara rent trams från din sida.

 
Ingen bild

08 gubbe

21 augusti 2012 00:45

Görgen,mitt första inlägg var tidigt i den här tråden och handlade om Svenskt FT förbund,du skriver att jag förstärker mitt intryck på det första inlägg jag gjorde,i det inlägget som var mitt första fick jag positiv respons . Den 16 aug 07.21 kom du med i tråden,inte i ett enda utav dina inlägg har du berört huvudämnet som är Ft förbund,i ställer har du uppehållit oss med konstigheter,nu visar det sig även att du inte har mandat att föra klubbens talan . 
Ingen bild

kj

21 augusti 2012 13:07

väldigt tjafs om klubbar regler osv.ja fixar med mina luftvapen och trimmar o skjuter själv eller med bekanta =inget tjafs o gnäll.så vill ja ha det mvh kj

 
Ingen bild

Turning Torso

21 augusti 2012 13:10

Just läst i genom hela tråden,ja vad skall man säga.Det börjar seriöst med en debatt ,ganska snart dyker det dock upp skribenter som sätter sin negativa prägel på inläggen . Nu är jag engagerad skytt från Skåneregionen så jag gör nog klokast i att inte ge mig in i detta getingbo,men jag måste ändå få säga att inte sedan bildsköne Bengtssons korta tid i Vittsjö har väl så här mycket skit spritts därifrån som man fått ta del av på din blogg .

Skärpning Vittsjö,vi håller ögonen på er från alla håll !

 
Ingen bild

bulimi

22 augusti 2012 13:45

ha ! det råder inget tvivel om att 08 gubbe satt fingret på en ömmande punkt hos en del som skriver inlägg här.

 
Ingen bild

Görgen

22 augusti 2012 14:48

Först blev jag irriterad på en del inlägg men nu börja jag mer tycka synd om dom som skrev inläggen eftersom dom uppenbarligen inte våga skriva vad dom skriver under sitt eget namn utan måste gömma sig bakom det ena konstiga namnet efter det andra så ingen ska kunna veta vilka dom är. Det måste ju betyda att dom inte kan stå för det dom skriver annars skulle dom ju inte vara rädda för att använda sitt namn. Nu får ni gärna kommentera detta om ni vill men förvänta er inte att jag kommer att svara. För det känns just nu bara meningslöst från min sida att svara på massa påhittade personer här på bloggen.

 
Ingen bild

Görgen

23 augusti 2012 00:57

Görgen,du är såååå smart.

Hädan efter kommer jag att skriva mitt riktiga namn som är Görgen så du vet vem jag är. Nu har du full koll på min identitet precis som som du önskar . På begäran från dig kommer jag inte att gömma mig bakom något nickname . Du vet, från och med nu när du ser mitt namn i inläggen som kommer att jag står för vad jag skriver ,och i och med att jag gått ut med min identitet precis lika mycket som du har gjort så vet du nu att allt det jag skrivit till dej förut i den här tråden går under mitt nu offentliggjorda och riktiga namn .

Du har skrivit en hel del anklagande inlägg om mig till mitt nickname,du kan sluta med det nu och fortsätta skriva dina urflippade kommentarer till Görgen i stället !

Det här scenariot är så du vill ha det och jag önskar dig en inspirerande fortsättning här på bloggen .

 
Ingen bild

Görgen

23 augusti 2012 07:58

Ha ha ha, Det finns tydligen någon här som har lite humor. Att använda mitt namn så det ska se ut som jag svarar mig själv. Riktigt riktigt lågt men lite roligt. För er som inte vet så är det olagligt att skriva i andras namn. Och skulle det nu finnas någon här med samma namn som mitt med samma stavning som är rätt ovanlig, så får dom lägga till något till namnet så dom som läser här kan se skillnad på namnen annars gör personen i fråga sig skylldig till lagbrott. Nu är detta inte ett svar till den tillfälliga humoristen utan något jag borde förutsett och skrivit i mitt tidigare inlägg.

 
Ingen bild

Görgen

23 augusti 2012 09:10

här kommer en Görgen till.

Ett förnamn identifierar ingen och att skrika om olagligheter gjorde man i småskolan, men en del har ju aldrig lämnat det stadiet.

Vissa kan man ju bara inte ta på allvar!

 
Ingen bild

Görgen 1

23 augusti 2012 10:54

Som dom flesta vet så är en copycat en person som vantrivs till den grad med sin person eller liknande att han/hon vill vara en annan. Nu kanske man ska känna sig lite smickrad av att det finns en här på blogen som tydligen uppskattar min person till den grad att personen vill vara mig. Samtidigt är det ju tragiskt att någon ska behöva må så dåligt av sin egen person.

Varför jag skrev Görgen 1 är för att det ska vara lättare att skilja mellan mig och min copycat.

 
Ingen bild

Görgen 1

23 augusti 2012 11:04

Bara ett förtydligande så ingen tror att Görgen 1 är ytterligare en copycat. Görgen 1 är samma person som tidigare Görgen ifrån Vittsjö klubben.

 
Ingen bild

Görgen 1

23 augusti 2012 11:47

Jo, Görgen är ett unikt namn, det finns 989 Görgen i Sverige och som tur är finns det 0 kvinnor med det namnet :-)

Det finns inga uppgifter på hur många av dessa Görgen som är pucko men skert så är det några och iom. Att man själv inte förstår att man är pucko så är inte jag pucko.

Det som utmärker Görgenar är att dom har stor insikt och är ödmjuka och osjälviska samt självkritiska.
Dom bjussar gärna på sig själva och mycket socialt begåvade.

Iom. Att Görgenar är detta beror på att dom själva bestämmer vad som är rätt och fel!

Nu skall ja inte berätta mer om mig själv utan konstaterar bara att jag verkligen förstår alla copycatar som vill vara som Görgen.

Who the fuck is Görgen :-)

 
Ingen bild

Ogster

23 augusti 2012 12:17

Det här var ju inget rörigt...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Tisdag 3 juli 12:00

Crosmans miniatyrkarbiner !     Crosman 1720T med M4-stock, ett idealiskt vapen för svenska förhållanden.   Under den gångna veckan så fick jag frågan av en spekulant om 1720T möjligtvis kunde vara ett bättre val än min egen 1701P, vilk...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 6 juni 13:30


Hatten av för våra luftskytteklubbar!     En gång i tiden så fanns det en enorm positiv drive runt skyttesporten!   När tävlingssäsongen för Field Target har kommit halvvägs så måste jag, trots min skepsis till organiserat skytte, lyfta på...

Av Johnny Ottosson - Måndag 19 mars 21:00

The Ratcatcher!   Den har redan funnits med oss i två decennier - 2250B..    Precis som i Sverige innan 1992 så hade man i Storbritannien fram till 1997 en vapenlagstiftning som automatiskt placerade Co2-vapen på licens, helt oavsett effek...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 7 mars 20:00


Brocock Commander!   En rykande färsk nyhet från England!   Som ett svar på marknadens önskemål om fler AR-komponenter i nya modeller så kommer här nya Commander från Brocock. Ännu är uppgifterna om modellen knapphändiga men vi ser tydligt t...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 28 feb 16:30


Weihrauch HW-44     En del luftpistoler är kraftfullare än vad många tror - vad sägs om 25 joule?   Jag är ju en vän av pistolkarbiner så en av de intressantaste vapnen som har dykt upp på senaste tiden är Weihrauchs HW-44, fabrikatets för...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok

Visitors

Följ på Instagram

Airpang på Instagram

https://instagram.com/airpangsweden/

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se