Airpang

Direktlänk till inlägg 23 maj 2012

Normark Hunting Magazine

Av Johnny Ottosson - 23 maj 2012 10:00


Att vårda sitt varumärke....eller inte - nya insikter, eller insikter om nyheter...


   Nu hos en handlare nära dig..

-"Vill du ha nya Hunting Magazine också?"

Va? Javisst, svarade jag. Under eftermiddagen så slank jag in till min lokala jakthandlare för att köpa några (alltför) dyra måltavlor. Jag brukar inte köpa dem här i Stenungsund eftersom de betingar 69 kr där Hurricane bara tar 45 kr men nu hade jag lite bråttom och dessutom så blev de ju så att säga fraktfria eftersom jag ändå var där på plats.

Expeditens servicekänsla var det dock inget fel på och förutom Hunting Magazine så fick jag aktivt avstyra att få hela famnen full av diverse jaktrelaterade broschyrer. Antingen så har grabben provision på att dela ut dylika trycksaker eller så hade han som ambition att tömma det bångnande reklamstället helt ensam.

Väl i bilen så bläddrade jag raskt fram det väsentliga - luftvapnen!


   Mannen och myten - håller (nästan) stilen...


Och - some things never change - Anders (L Dahlman) har fortfarande med en tvåsidors artikel i denna publikation. Som vanligt håller han stilen med en ingressbild på sig själv poserande med stiligt stukad keps, jaktväst samt finrutig vit skjorta med tillhörande slips. Självfallet med stenhårda kolsvarta Ray-Ban på näsan. Det enda som krackelerar bilden av angelofil storviltsjägare från överklassen var hans vapenval - ett Gamo luftgevär av plast!

Det intressanta delen är dock själva artikeln, här sitter Anders och lovprisar PCP i en jämförelse med fjädervapen. Bara detta är ju i sig självt hyfsat remarkabelt, karln är ju fjäderfantast i grunden. Men desto mer anmärkningsvärt är ju det faktum att Gamo inte saluför något PCP på den svenska marknaden.

Alltså, Normark pröjsar Anders för en artikel där han i princip förklarar för läsekretsen att det finns bra mycket bättre produkter än den typ som han själv representerar i själva artikeln. Lite lätt udda marknadsföringsgrepp.

Förresten, vad har egentligen Anders med Gamo att skaffa? Anders har ju alltid värnat om fjädervapen, om stil och om tradition. Varumärken som BSA samt saligen avsomnade Webley & Scott kommer man snabbt att tänka på när hans namn nämns i samband med fjädervapen. Men spanska Gamo med moderna balla "finesser" samt stockar av ihålig hårdplast? 

Vad händer?

Visserligen så sålde Normark tidigare BSA och då var kopplingen samt hans närvaro mera logisk. Nu har dock Fondprodukter tagit över BSA så kvar finns enbart - Gamo. Det jag förundrat frågar mig är om/varför Anders vill bli förknippad med just Gamo och varför han plötsligt (relativt sett) har börjat lovsjunga PCP?

För hur man än ser på saken så blir man som skribent alltid förknippade med vissa fabrikat, på gott eller ont. Jag skriver mängder om FX Airguns och CZ varpå jag sätts i samband med just dessa fabrikat, en del undrar till och med om jag arbetar för dem. Då detta sker på automatik så bör man ju med någon form av urskiljning välja ett varumärke som man kan "står för" och som på ett naturligt sätt är förknippad med en själv som person.

När Anders pratade stockvaxning på Webley Tracker så kändes det genuint och väldigt mycket Dahlman, i positiv bemärkelse. När han nu glatt poserar med en plaststockad Gamo så undrar man ju lite liksom vad som har hänt..?

Nu får han gärna tala sig varm för både Gamo och PCP, absolut inget fel på detta men man blir ju onekligen lite fundersam. Så, snälla ni, påminn mig att göra något annat om jag plötsligt skulle börja hylla Hatsan...


 
 
Ingen bild

abbe

23 maj 2012 20:34

Dahlman lever alltså eller är det en gammal artikel vilket dock motsägs av plastgamon, ganska förvirrande, någon som vet besked?

 
Ingen bild

kj

24 maj 2012 16:47

pratade för ett tag sedan med arnheims i stockholm .dom sa att dahlman lever .kanske har fel har för mig han är född 1952 .ett år yngre än mig .rätta mig om ja har fel

Johnny Ottosson

24 maj 2012 23:42

Det stämmer gott, Anders är född 1952.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards