Airpang

Direktlänk till inlägg 30 september 2010

När kommer FX Airguns med kaliber 25...?

Av Johnny Ottosson - 30 september 2010 10:00


Kommer eller kom bort...?


Många undrar vad som egentligen händer med kaliber 25 projektet hos FX Airguns och varför man brottas med ständiga förseningar runt detta. Jag själv är inget undantag så jag ringde Fredrik himself på onsdag morgon för att kolla läget.


På fabriken så är allt färdigt för produktion, ett nytt verktyg för pressningen av kalibern är färdigt liksom alla tillstånd och övriga förutsättningar - så när som på själva råmaterialet. Ämnena ("tuber", kallade) kommer ifrån en leverantör i Tyskland och har blivit fördröjda ca 2 veckor vid två tillfällen.


Första gången dröjde det på eftersom man plötsligt kunde erbjuda en bättre kvalité varpå beställningen ändrades och andra gången så var det något oklart strul vid själva orderförfarandet som stal tid.


Senaste budet, till dagens dato, är att materialet anländer till fabriken under andra veckan oktober, varpå pressning omedelbart påbörjas. Därefter får man räkna med ytterligare 1-2 veckor för kalibrering av verktyget samt prototyputvärdering innan de nya piporna ska gå till produktion.


Runt 20 st vapen monteras om dagen och jag tror personligen att man sannolikt kommer att producera kaliber 25 på hela kapaciteten medan inkommande order på andra kalibrar körs ut ifrån bunkrat lager. Allt för att skynda på utleveranserna och minska väntetiderna för de som är sugna på kaliber 25.


Rent konkret så betyder detta att vapen med kaliber 25 kommer att kunna levereras ifrån november månads början på vår egen marknad.


För övriga stora och viktiga marknader som exempelvis USA så får man lägga till tid för frakt och där handlar det förmodligen om leveranser med början av december månad.

 
 
Ingen bild

Skogshuggarn

30 september 2010 22:20

Det låter intressant,har funderingar på köp och då med ST pipa (det trodde du inte Sandstig). Vet Johnny , om cal 25 byggs upp med cal 22 block,transport,ventil osv ? vart kommer den i så fall att landa i joul.Eller är det en vessad varian av dito , eller kanske ett nytt koncept i luftlinan ? det som oxså är intressant att få besked om är vart den teoretiska maxgränsen ligger för vad bössan kan leverera i joul ?

Johnny Ottosson

30 september 2010 22:28


Målsättningen är 50 fpe för 50 skott inom 20 fps. Drivlinan är helt normal och blocken är inte ens märkta med kaliberangivelse just för att de är utbytbara mellan alla kalibrarna.

Jag tror dock inte att 50 fpe är den ultimata gränsen om man är villig att förlora skott och jämnhet i jakten på högre effekt.

Det finns två ventiler en 16J som stryps till 10J för licensfria vapen i Sverige samt en HP för licensvapen och marknader utan licenskrav (typ USA).

Om kaliber 25 överhuvudtaget kommer att saluföras utan licens är dock inte bestämt ännu. Det kan bli så att kaliber 25 blir ett tillval som enbart finns för licensvapen, precis som halvautomaterna.

 
Ingen bild

Skogshuggarn

1 oktober 2010 03:00

Jag tycker det där låter svinbra,en sådan där fin bössa tar man givetvis på licens , medföljande bästa prestanda .

 
Ingen bild

Sandstig

1 oktober 2010 07:12

Skogshuggarn:
Alla kan ändra sig, tror du kommer bli mycket med bössan om du bestämmer dig! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards