Airpang

Direktlänk till inlägg 12 februari 2022

En helig Graal

Av Johnny Ottosson - 12 februari 2022 17:00


Jakten på den försvunna skatten!

 

 

Är detta diabolen som står högst på stegen som till himmelen bär?


 

Precis som många andra entusiaster så letar jag ständigt efter den utopiska perfekta diabolen som är både enormt välskjutande och dessutom prisvärd. Trots att jag har plöjt ner mycket tid och pengar på detta så har jag för min Crosman fastnat på JSB RS. Anledningen till detta är att den levererar bäst allroundresultat och dessutom är ekonomiskt överkomlig för 89 kr per ask.

 

Jakten går emellertid alltid vidare och för ett tag sedan prövade jag kinesiska QYS från Hurricane men dessvärre så hade han bara versionen med platta huvuden. Just dessa finns i lite olika storlekar vad gäller diametern på huvudet men sortimentet är totalt sett bredare än så. Förutom dessa så tillverkar QYS även vanliga runda huvuden i två vikter, en udda modell med spetsigt huvud samt den utomlands mycket populära Streamline, vilken påstås ha en synnerligen hög BC.

 

När jag prövade Hurricanes version så imponerade den igenom att skjuta jämnt mot RS på 10 meter och bara marginellt sämre på 15 meter, vilket är det bästa resultatet som jag hade sett, bortom JSBs sortiment. Tyvärr öppnade de på längre distanser och de var dessutom dyrare.

 

Så långt allt väl, men tanken gnagde – hur bra är egentligen de andra, de som är skapade för längre distanser?

 

De är dyrare, javisst, men tänk om de också levererar betydligt bättre än RS?

 

Inget är ju så plågsamt som ovisshet så därför kröp jag till sist till korset och beställde en ask (för 244 kr ink frakt!) från Sportwaffen-Schneider och en vecka senare anlände den till mitt lokala utlämningsställe utan andra kostnader.

 

 

Jämna och fina diaboler med perfekt finish lovar ju alltid gott...


 

Det första intrycket är sannerligen gott, synnerligen visuellt homogena, inga skadade kjolar eller andra defekter, rimligt rena och utan presskarvar eller andra konstigheter. Kort sagt, de känns premium. Till och med asken var betydligt bättre än den enkla plastdosan från Hurricanes matchmodell, här var det en rejäl skruvad ask typ HN, med gyllene finish samt smakfull, för att inte säga stolt, formgivning.

 

Här sticker man inte under stolen med att produkten är kinesisk, texten ”Made in China” står klart och tydligt på en prominent plats och ackompanjeras av en rad med kinesiska skrivtecken. I latiniserad form så framgår den kinesiska bakgrunden tydligt med kinesklingande varumärkesnamn för leverantören.

 

 

En stolt ask som inte sticker under stol med att den är producerad i Kina.


 

Det är lite som med den nya generationens kinesiska elfordon som Xpeng, NiO, mfl samt elektronikprodukter från Huawei och Xiaomi – man är kinesiska och tydligt stolta över detta, man har självförtroende och antyder att man är jämbördiga eller till och med bättre än varumärken från andra länder. På det hela taget en intressant iakttagelse då det inte var så länge sedan som made in China närmast var ett skällsord för usel kvalité och simpla lågprisprodukter, inte sällan kopierade för västvärlden.

 

Nu ska jag bara hitta ett tillfälle i almanackan för att kunna pröva de ordentligt! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards