Airpang

Direktlänk till inlägg 19 maj 2010

Jakten mot nollpunkten..

Av Johnny Ottosson - 19 maj 2010 10:00


 

Nedräkningen pågår...

 

Efter regnet på eftermiddagen så blir det en stunds perfekt väder för skytte även idag. Tyst, varmt och vindstilla. Sandstigs utmaning kvarstår fortfarande - 9 träffbilder med ett totalt genomsnitt under 10 mm på 50 meter och 5 skott för varje träffbild - 45 stycken välplacerade träffar.


Resultaten har varit lite växlande; 33.55 - 24.66 - 22.11 mm.


Det kryper dock nedåt och frågan är om målet egentligen är helt omöjligt eller inte? Frågan nöter och är ständigt närvarande, gränsande till besattenhet.


  


Dagens genomsnitt - 19.55 mm, första genomsnittet under 20.00 mm !!

 

Det närmar sig. Inte bara ett mycket lågt och fint genomsnitt, träffbilderna är också mer homogena - likformade - ifrån träffbild till träffbild. Idag fanns det inga våldsamma grupper på 30-40 mm som totalt förstör genomsnittet utan alla träffbilder visade grupper mellan jämna och fina 10-27 mm.


Endast två träffbilder av nio sprängde, med liten marginal, kravet på halva-likaregeln, då med 26 respektive 27 mm. En stor likformighet mellan träffbilderna är absolut förutsättningen för att få ner storleken på genomsnittet. Enda orosmolnet var att bara en enda träffbild - 10 mm - låg lågt nog för att nå målet.


Inga träffbilder över 20 mm och fler träffbilder på 12-11 mm och under är första förutsättningen för att skjuta resultaten framför sig. Fler än hälften (5 av 9) träffbilder ligger dock under 20 mm idag, vilket är glädjande.


Nu då? Mera skytte, mera övning. Minst 50 skott om dagen varje dag vädret tillåter på det här avståndet, mot den här måltavlan. Sedan ska jag försöka putsa resultaten igenom lite specialpreparering när den "naturliga" utvecklingen förefaller stanna av. Då blir det smorda diaboler samt diaboler som vägs upp för minsta tänkbara skillnad i projektilvikt, detta borde göra några millimeter direkt på genomsnittet - inte minst av den enkla anledningen att jag intalar mig det..


Dessa tillsatsåtgärder kommer dock inte förrens på slutet när jag själv känner att jag inte kan prestera bättre och då gränsen för min egen prestation verkar vara uppnådd. Just nu selekterar jag bara diabolerna igenom att välja ut synbarligen oskadade diaboler men urvalet kan göras ytterligare bättre externa hjälpmedel som till exempel en våg för kontrollvägning.


Nog borde det gå att klara åtminstonde etappmålet med 15.00 mm med 8 joule och kaliber 177? Detta blir steg ett och den seriösa avsparken mot målet om 10 mm. Framtiden får utvisa hur det hela kommer att utveckla sig.


Är ni också intresserade av att skjuta på 50 meter?


Fullpower eller 10J spelar ingen roll, har ni möjlighten så pröva, det är förhäxande spännande och svårt att bryta av. Den som är intresserad av att hänga med på resan, maila gärna över era egna resultat så lägger jag med dem i bloggen.


Tavlan hittar ni på: http://targetz.com/targets10.htm - den heter 10146.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se