Airpang

Direktlänk till inlägg 9 mars 2017

Lågprisligan växer..

Av Johnny Ottosson - 9 mars 2017 05:30



En kinesisk Independence?


  Nya Nova Vista HP-M1000


FX Airguns Independence och dito Indy har ju funnits ett tag på marknaden men förefaller inte ha lockat några större mängder köpare här hemma i Sverige, i alla fall inte utifrån de få exemplar man hittar på våra svenska träffar. Trots detta så har det nu dykt upp en kinesisk bössa på samma tema.


Det handlar alltså om en hybrid av MSP och PCP där skytten endera kan skjuta vapnet som PCP, om än med en ovanligt liten lufttub, eller pumpa upp den precis som ett pumpgevär typ Sheridans.


  Samma grundprincip som FX produkter men i ett helt annat prisläge.


Det intressanta med modellen är emellertid inte den tekniska lösningen, den känner vi ju till sedan länge, utan främst prisbilden som på amerikansk mark är utlovad att landa vid USD $399!


Ett pris i Sverige är ju svårt att ange men generellt sett så brukar detta innebär någonstans runt 5-6000 kr eller ungefär halva pengen jämfört med förlagorna. Prestandamässigt sett så utlovas den klara 14 st skott från 200 Bar och då kräver den 50 pumptag för att komma upp till 200 Bar igen. Angiven utgångshastighet är 900 fps för kaliber 177 vilket bör lägga den strax över 16 joule någonstans, i verkliga siffor.


  Liksom alla moderna PCP så finns det en hel del finesser, exempelvis en effektväljare.


Precis som de flesta andra PCP så har vapnet en shroud, ett automatindexerande magasinsystem för 10 diaboler, repetering med sidospännare, manometer och quickfill - en gång i tiden heta finesser allesammans men i dessa dagar vardagsmat även för PCP som riktar in sig mot lågprismarknaden.


  Vapen med inbyggd pump behöver naturligtvis något som fångar fukten och det finns även här.


Produktionen av det här vapnet förväntas starta inom kort och serieproducerade vapen ska komma att finnas för leverans strax efter sommaren 2017. När och om de kommer till Sverige återstår att se men visst vore det ett spännande tillskott även på vår lilla inhemska marknad?

 
 
Ingen bild

Hasse

9 mars 2017 12:34

Du omnämner Sheridan. En bössa jag pumpade, pumpade och pumpade liksom Excellentgeväret jag lämnade i utbyte hos Walther Borg i Klarakvarteren, för så länge sen. Efter frekvent bruk lossade hårdlödningen mellan bakstycket och tuben, inga bultar där inte!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards