Airpang

Direktlänk till inlägg 22 februari 2015

Värde för pengarna?

Av Johnny Ottosson - 22 februari 2015 11:00Mest prisvärda PCP under 5000 kr...?


  Kungen av lågpris!


Idag så fick jag mail av en blivande entusiast som undrade över vilket PCP som var mest prisvärt under 5000 kr. Min spontana fundering var om det överhuvudtaget fanns PCP under 5000 kr numera men när jag började fundera lite så hittade jag trots allt några intressanta alternativ - nu i de tider då fler vapen snarare kostar över än under 10.000 kr.


Om vi fokuserar på vapen som säljs över disk här i Sverige så har vi förutom, S200 ovan (4995;-) även tre modeller ifrån FX Airguns som ligger runt dessa pengar; Typhoon Std (4250;-), Typhoon valnöt (5295;-) samt Typhoon T12 (4995;-). Ett mera udda alternativ några kronor upp är S400 från AA (5395;-), som är oförtjänst anonym i Sverige.


Tittar man på ännu mer udda modeller så finns Brocock AimX (4995;-) liksom deras Hunter (4795;-). Ett annat lite udda namn för PCP i Sverige är Crosman som erbjuder Marauder som pistol (4995;-), som dock bör kompletteras med en axelkolv för ett par hundra.


Hatsan brukar vara ett kärt samtalsämnen på olika forum och den enda modell som känns rimligt prisvärd är AT44LW som erbjuder LW-pipa samt trästock (4650;-).


Vilket ska man då välja?


De allra flesta här i Sverige väljer sannolikt en Typhoon. Ett vapen med många starka sidor och inga direkta svagheter numera. I dagens perspektiv en beprövad modell som har finslipats under åren och som har en enastående support ifrån en tillverkare här hemma i Sverige. Ett säkert kort. vilken undermodell som man väljer är en smaksak. Gillar man magasin så tar man T12, gillar man enkelskott så tar man detta alternativ istället. Känner man sig bekväm med en syntetstock så kommer man billigt undan samtidigt som att stocken håller riktigt hög kvalité. Om inte så finns det en valnötsstock som tillval.


Air Arms S200 är också populär inte minst på våra Field Target-tävlingar. Ett fysiskt mindre vapen med stor karisma och mer uttalad tävlingsdesign. Välbyggt och genomtänkt och med mängder av tillbehör ifrån eftermarknaden. Erkänt god praktisk precision och acceptabelt avtryck. Ett billigt val om man måste ha trästock (bok). Är plånboken lite tyngre och man har svårt för S200s formgivning så finns det fysiskt större vapnet S400 ifrån samma tillverkare, då utrustad med LW-pipa. En mycket populär modell internationellt sett men mer udda här på hemmaplan.


De övriga nämnda modellerna ovan är mera wildcards. De har egentligen inte lika goda allroundegenskaper som storsäljarna men det är ändå acceptabla vapen som naturligtvis kan tilltala den invidviduelle entusiasten som vill vara lite annorlunda.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se