Airpang

Direktlänk till inlägg 22 februari 2015

Värde för pengarna?

Av Johnny Ottosson - 22 februari 2015 11:00



Mest prisvärda PCP under 5000 kr...?


  Kungen av lågpris!


Idag så fick jag mail av en blivande entusiast som undrade över vilket PCP som var mest prisvärt under 5000 kr. Min spontana fundering var om det överhuvudtaget fanns PCP under 5000 kr numera men när jag började fundera lite så hittade jag trots allt några intressanta alternativ - nu i de tider då fler vapen snarare kostar över än under 10.000 kr.


Om vi fokuserar på vapen som säljs över disk här i Sverige så har vi förutom, S200 ovan (4995;-) även tre modeller ifrån FX Airguns som ligger runt dessa pengar; Typhoon Std (4250;-), Typhoon valnöt (5295;-) samt Typhoon T12 (4995;-). Ett mera udda alternativ några kronor upp är S400 från AA (5395;-), som är oförtjänst anonym i Sverige.


Tittar man på ännu mer udda modeller så finns Brocock AimX (4995;-) liksom deras Hunter (4795;-). Ett annat lite udda namn för PCP i Sverige är Crosman som erbjuder Marauder som pistol (4995;-), som dock bör kompletteras med en axelkolv för ett par hundra.


Hatsan brukar vara ett kärt samtalsämnen på olika forum och den enda modell som känns rimligt prisvärd är AT44LW som erbjuder LW-pipa samt trästock (4650;-).


Vilket ska man då välja?


De allra flesta här i Sverige väljer sannolikt en Typhoon. Ett vapen med många starka sidor och inga direkta svagheter numera. I dagens perspektiv en beprövad modell som har finslipats under åren och som har en enastående support ifrån en tillverkare här hemma i Sverige. Ett säkert kort. vilken undermodell som man väljer är en smaksak. Gillar man magasin så tar man T12, gillar man enkelskott så tar man detta alternativ istället. Känner man sig bekväm med en syntetstock så kommer man billigt undan samtidigt som att stocken håller riktigt hög kvalité. Om inte så finns det en valnötsstock som tillval.


Air Arms S200 är också populär inte minst på våra Field Target-tävlingar. Ett fysiskt mindre vapen med stor karisma och mer uttalad tävlingsdesign. Välbyggt och genomtänkt och med mängder av tillbehör ifrån eftermarknaden. Erkänt god praktisk precision och acceptabelt avtryck. Ett billigt val om man måste ha trästock (bok). Är plånboken lite tyngre och man har svårt för S200s formgivning så finns det fysiskt större vapnet S400 ifrån samma tillverkare, då utrustad med LW-pipa. En mycket populär modell internationellt sett men mer udda här på hemmaplan.


De övriga nämnda modellerna ovan är mera wildcards. De har egentligen inte lika goda allroundegenskaper som storsäljarna men det är ändå acceptabla vapen som naturligtvis kan tilltala den invidviduelle entusiasten som vill vara lite annorlunda.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards