Airpang

Direktlänk till inlägg 6 maj 2014

Tripp, trapp, trull....

Av Johnny Ottosson - 6 maj 2014 22:00
Den tredje tävlingen - LaxåNu har inbjudan gått ut för den tredje tävlingen för året, denna gång så är det Laxå Skytteförening som står som värd. Laxå har under ett flertal år haft fina och populära tävlingar som, tillsammans med Onsala, har ansetts som en av de riktigt stora evenemangen här i Sverige.


Centralt beläget mitt mellan Göteborg och Stockholm så har man alltid dragit bra med besökare och klubben har tillgång till ett naturskönt område med en trevlig klubbstuga. Denna gång så kommer tävlingen att äga rum den första juni 2014.


Liksom Mörrum så har man tänkt till lite extra och förlagt tävlingen på en söndag, en dag då betydligt fler människor är lediga och tillgängliga för hobbyaktiviteter jämfört med de klubbar som fortfarande kör sina tävlingar på lördagar - en gängsle arbetsdag för många människor inom såväl vård som handel.


Laxå är också unika igenom det ansvar man visar till möjligheten för sporten att överleva på sikt tack vare sitt beslut att låta den fria klassen omfatta 30 mål, istället för blott hälften som de övriga klubbarna hittils har tillämpat under 2014. Det säger ju sig självt att exempelvis en entusiast här runt Göteborg hellre kör 20 mil till Laxå för att tävla över 30 mål än att åka 30 mil till Mörrum för att tävla över 15 mål.


Förutom att köra söndag och ha 30 mål i den fria klassen så ser upplägget ut som vanligt, ytterligare totalt 7 klasser (!) erbjuds de som har alla skaffat alla formella kvalifikationer - skyttekort, tävlingslicens, klubbmedlemskap och i förekommande fall vapenlicenser. Har man detta så kan den som har lust och en fjäderbössa över 16J lätt åka dit för att hämta en pokal, konkurrensen i den klassen lär inte direkt bli mördande...


Startavgifter är i samtliga klasser (alltså även den fria klassen!) är 100 kr per klass (+100% jämfört med 50 kr för två år sedan, 2012), vågar man chansa på vädret och väljer att förboka så kan man dock få 20 kr rabatt.


I och med denna tävling så har hälften av säsongens tävlingar som är schemalagda i kalendern presenterat sina inbjudningar. Nu återstår Laxås hösttävling (17/8) och Onsalas dito (13/9) liksom Fuxerna (30/8). 


När säsongen sedan har nått sitt slut och samtliga tävlingar under året har avlöpt så ska det bli spännande att jämföra 2014 mot tidigare säsonger, inte minst i avseende på antal deltagare.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ogster

8 maj 2014 08:10

Hoppas det blir mycket folk på tävlingarna, som du så ser även jag framemot att kunna jämföra deltagarantal mot andra år.

Tyvärr kan jag inte deltaga på dom första tävlingarna då jag jobbar varje helg men Laxås sista tävling ska jag nog kunna gästa, Onsala vore också kul då göteborgarna är ett väldigt härligt gäng :)

 
Ingen bild

Superbee

8 maj 2014 18:00

Ska göra mitt bästa för att komma iväg på denna!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se