Airpang

Direktlänk till inlägg 12 februari 2012

Klagomål eller kritik..?

Av Johnny Ottosson - 12 februari 2012 16:00



Elitism...?


Åter igen så har jag blivit kritiserad för "elitism" och nu i samband med inläggen runt BSA R10. Bloggen anklagas denna gång för att ha ett alldeles för stort fokus på "dyra PCP". Förra gången så klagade man tvärtom på att det var alldeles för många "gamla fjädervapen" när jag skrev om Diana, Haenel och Weihrauch.


Uppenbarligen så är det inte enkelt att tillfredsställa allas önskemål.


Nåväl. Faktum är att PCP är dominerande på bloggen och visst är PCP av bättre kvalité dyra? Jovisst, men anledningen till bloggens intresse för dessa vapen är att de faktiskt bär ett stort allmänintresse. Entusiaster i gemen är alltså intresserade av just PCP, även om tonvikten av försäljningsvolymerna i Sverige fortfarande ligger hos billigare fjädervapen. 


Hur är det då med prisbilden, PCP är väl svindyra och alla har väl inte råd med dessa?


Jag är intresserad av dyrare produkter, oavsett om det är vapen eller optik, av den enkla anledningen att de dessa som regel (men inte alltid) är bättre. Liksom i princip alla andra produkter i världen så är vanligtvis dyrare saker bättre, roligare och mer vanebildande. Hur kul är det egentligen att köra Volvo jämfört med en Ferrari? Sedan så är PCP ändå en relativt billig hobby jämfört med nästan alla andra olika hobbys, inte minst för mig själv som pysslade med motorcyklar tidigare. För 10.000 kr så kan man skaffa en otroligt bra utrustning vilket knappast är fallet för många andra fritidssysselsättningar, sedan är dessutom den löpande kostnaden (luft o ammo) billigare. 


För 15.000 kr så kan man i princip köpa den bästa utrustningen som pengar kan uppbringa inom Sporting Airguns. Testa att köpa utrustning av motsvarande kvalité o prestanda för fallskärmshoppning, ridsport, fordonshobby, skidåkning eller nästan vad som helst.


Bra produkter är dessutom etusiasmerande, hur kul är det egentligen att börja med en hobby när man använder usla eller i bästa fall halvdana prylar? Sätt en Hatsan fjäderbössa i handen på en nybörjare och låt honom sedan pröva en Revolution, vilken tror ni han kommer att gilla mest och skjuta bäst med? Förutom detta så tror jag man biter sig själv i rumpan om man börjar köpa billiga prylar och sedan inser att man måste köpa om för att hamna på den nivå där man egentligen vill vara. Det finns inget dyrare än att köpa fel och sedan behöva köpa om och i synnerhet så när man den första gången har köpt billiga prylar som har noll i andrahandsvärde.


Då är det billigast i längden att köpa bra saker direkt från början men detta är naturligtvis inte enkelt när man själv inte vet vad man egentligen väljer emellan. Här tror jag, i all anspråkslöshet, att Airpang kan vara en vägvisare för att hjälpa rätt person att hitta rätt vapen till rätt pris för rätt behov.

 
 
Ingen bild

Johan

12 februari 2012 16:48

Negativa människor finns det alltid. Inget att bry sig om. Jag tycket att du har en bra blogg med en lagom mix av fjäder/pcp nya/äldre modeller.
Sitter nu och väntar på fortsättningen av R-10:an....

 
Ingen bild

ogster

12 februari 2012 16:59

För många är luftvapen en leksak å betalar nån 15k för ett komplett kitt så ser många det som dyrt istället för att se det som en billig hobby. Vad gäller "elitism" så kan det väl knappast förknippas med din blogg, bra bössor stämmer bättre in.

Dock vore det roligt att få läsa om lite värre bössor typ P70ft,lg110 å liknande elit bössor här på bloggen.

 
Ingen bild

POS

12 februari 2012 17:51

Jag får för mig att det är lite "troll" bakom klagandet.
Nån som ogillar bloggen återkommer ju inte dagligen bara för att klaga.

Själv gillar jag bloggen och johnny verkar ju vara en näst intill normal person med glimten i ögat.

Tummmen upp från mig!

 
Ingen bild

Jazz

12 februari 2012 19:00

Elitism, måste ju vara de som har en elite och skjuter med.:-)
Jag har vissa synpunkter på dig och dina vapen men jag tycker det är Ok. Vi har väl sällan samma åsikt om vapen men vi är ju alla olika som personer. Men gillar man inte det ena vapnet så finns det ju alltid något annat.
Mvh

 
Ingen bild

Anders

12 februari 2012 19:18

Trolltyg i tomteland. Man måste väl få skriva vad man vill på sin egnen blogg. Vi tycker alla olika och varför ska vi inte få det? Jag gillar min tx200 men jag tokdiggar även min turk at44 som ger mig grymt mycket skjutglädje. Tycker det är jättekul att någon skriver om exklusiva vapen som man inte hör mycket om.
Tummen upp här med!

 
Ingen bild

Glen

12 februari 2012 21:16

Bloggen är bra,jag uppskattar särskilt artiklarna om fjädervapen men det är inte fel att lära sig lite om pcp också.

 
Ingen bild

hotshot

12 februari 2012 22:11

Bra med litt mangfold!
Og de som har billigvåpen er nok interessert i en "målestokk" for oppnåelig prestasjonsnivå. Det er også interessant å følge med for å se om "smooth-twist" er framtiden: på litt lengre sikt trenger det kanskje ikke bli så dyrt.........

 
Ingen bild

brytpipa

12 februari 2012 22:28

Bra du får lite mothugg, det tror jag du gillar.

Personligen tycker jag det är en härlig blandning av luftvapen relaterat godis i vid bemärkelse.

Kör på!

 
Ingen bild

Micke

13 februari 2012 20:57

Mmmm...verkar vara Troll. Tycker att Blogen är bra.

 
Ingen bild

Johan

12 februari 2013 22:03

Inget fel på Hatsan. Naturligtvis inte att jämföra med AirArms för att ta ett exempel. Men ibland kan jag bli sugen och nyfiken på ett Gamo eller Hatsan och lägga en beställning bara för att få reda på hur bra eller dåligt vapnet ifråga är. Och både gamo och hatsan är faktiskt ganska skapliga. En fördel med dessa är också att man behöver inte va så rädd om dom. Vilket i mitt fall blir att jag skjuter mycket mer med billiga vapen än dom dyra. Dom dyra hittar jag alltid en ursäkt till att inte använda.

 
Ingen bild

Silwer

13 februari 2013 19:15

Nu har de använt Webleys grejor som var färdiga och sånna som var på gång och sånna som var på ritbirdet (Zoraki pistlen bla), nu bör det bli dags för Hatsan tat visa vad de kan för första gången och inte bar göra nåt liknade mne i sämre kvalitet.

Lustigt ta samma som ofta vill se sig som underdog ochv med sina Hatsan inte förstår samanhangen varför de ens har det de har i nävarna.

Svära över märkesbössor är det nya inne upplever jag.

Och det böev en fullträdd att köpa W&S och slakta det, quattrotrycken, PCP linen osv.

Vad man får jämföra med? vad man vill imo, egentligen tycker jag det är trist att bråka med nån som är nöjd med sitt köp, förr gjorde jag det, mne jag inser att jag bar försöker projicera vad jag tycker på folk.

Jag är mer nyfiken på framtiden, jagh hoppas det då blir made of Hatsan och nåt som är smart, det vore nåt.

 
Ingen bild

kj

14 februari 2013 10:30

tycker det är roligt och läsa om olika fabrikat,sen var bössorna är tillverkade england usa tyskland turkiet sverige mm har ingen betydelse,alla dom länder ja räknat upp har gjort en del dåliga vapen,alltid några produkter från varje tillverkare som inte är bra,fint när en blandning av positivt o negativt kommer fram,det tar ju johnny fram på ett bra sätt tycker jag

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards