Airpang

Direktlänk till inlägg 27 juni 2011

Chairgun och verkligheten

Av Johnny Ottosson - 27 juni 2011 12:00


Lite fältarbete


Idag testade jag att mäta upp två exakta avstånd med mitt 50 meter måttband. Det ena avståndet blev 142 ft (=43 meter eller 47 yards), det andra blev 186 ft (=56.65 meter eller 62 yards).


Sedan körde jag en Hurricane (Defiant) Exterminator i Chairgun med Vo på 856 fps (=260.70 mps) och satte dess BC högt på 0.0380 Enligt Chairgun så ska då droppet mellan 43 meter (inskjutningsavståndet) till 56.65 meter vara 5.13 cm.


Därefter så sköt jag 5 diaboler på respektive avstånd och gjorde ett genomsnitt för att till viss del kompensera skillnaden i Vo mellan skotten.


   Minsann - 5.10 mm..

 

 

Chairgun verkar stämma bra med verkligheten...

Bortsett ifrån ett skott som gick lågt så sköt min Elite väldigt jämnt, avståndet var ju inte så enormt långt. Intressant nog så blev utfallet rakt på det prognoserade värdet, trots att jag hade valt ett så udda avstånd. Min misstänke var nämligen att man på kända avstånd, typ 50 yards/meter etc. Hade kalibrerat in Chairgun extra noga, något som uppenbarligen inte var fallet.

Det är alltid intressant att matcha ballistikprogram mot verkligheten för att se hur väl de stämmer och hittils så är jag mycket imponerad av Chairgun.

En annan reflektion är att Defiant verkar ha ett mycket gott BC, bortåt 0.0400 Det ska bli mycket intressant att matcha fram korrekt BC med hjälp av två synkroniserade kronografer framöver.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tomten

27 juni 2011 22:43

Intressant övning!

Har i kal .22 på motsvarande sätt jämfört JSB heavy 18grain med defiant/exterminator 18grain, och konstaterat att defiant /exterminator har betydligt bättre BC.

Johnny Ottosson

28 juni 2011 07:35

Japp, de har en riktigt fin BC.

 
Ingen bild

Silwer

27 juni 2011 22:55

Defiant? är det en diaboltillverkare alltså?

Jag har skjutit en hel del med de tyvärr dyra Exterminator 18gr diabolerna, de går bra men jag har undrat varifrån de kom, Defiant säger mig ingenting faktiskt.

Johnny Ottosson

28 juni 2011 07:37

Också ett gammalt företag: http://www.defiantpellets.co.uk/

Mest kända för att tidigt tillverka miljödiaboler med grön eller svart sabot och namn som var omöjliga att uttala, dessutom så var de erkänt usla o dyra.

 
Ingen bild

Silwer

28 juni 2011 08:26

sabot mins jag och hur dålig den var, att de kan göra en så bra diabol, otroligt.

Är priset oavsett om mna väljer dem med Hurricanes namn på eller original detsamma, de är som sagt inte billiga.

Jag är iofs ingen storkonsument, men lite svider det, jag har gjort slut på 3 lådor vid det här laget då jag gillade de lite tyngre .22 diabolerna över FX 16gr även om det inet direkt är nåt fel på JSB/FX heller förstås.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se