Airpang

Direktlänk till inlägg 8 augusti 2010

Blocket - bondfångarnas tummelplats...

Av Johnny Ottosson - 8 augusti 2010 17:10


 

Blocket...


På Blocket kan man hitta det mesta och så även luftgevär. Det är alltid intressant att scanna av Blocket med jämna mellanrum för att se om de kanske har dykt upp något fynd sedan sist. Ett annat nöje är att luska fram de annonser där säljaren antingen bluddrar om saker han uppenbarligen inte känner till eller de annonser där man helt ogenerat bedriver ockerverksamhet. Ska vi se vad Blocket erbjuder för stunden?


Webley Tracker - 4500 kr


  


Luftgevär i kaliber 22 (5,6)av märket Webley Tracker mkt lite använt, endast några små stötskador på kolv , inga repor på geväret( metallen ) osv , märkningen som ny , mkt pedantskött av mig som enda ägare , bytt fjäder så den är som ny .Kikarsikte Victory 4+32 Ej licens


Gamo CF-20 - 2500 kr


  


Geväret är i nyskick med några enstaka kulor skjutna under totalt två års tid. Ett kikarsikte Nikko Sterling (2-7x32AO) är monterat med flip-up skydd.


Weihrauch HW97k - 6000 kr


  


hej! ska nu till att sälja mitt luftgevär, det är ett HW97k som jag har haft i ca 3 månader, har alla möjliga tillbehör till så som 1st leaperssikte, ett tasco sikte, ammo värd ca 2000kr, låsbart väggmontage handgraverad customvarbygel, och lite annat. ring för mer detaljer. det finns kvitto på alla grejor för över 12000kr. luftgeväret e de bästa man kan tänka sig det skjuter en tio-krona på 50m utan problem och den som köper detta får även med ett hatsan luftgevär med tascokikare, den bössan och kikaren är värd 2500kr.

 

BSA Supersport Custom - 6800 kr

 

  

 

Luftgevär BSA Supersport Kaliber 25 kula 6,35 m/m
Med rödpunktssikte Ampoint 5000.
.

Detta luftgevär ett bland de bästa som finns på marknaden. Tyvärr så säljs de inte längre i Sverige sen 2009, utan måste i så fall importeras enligt Widforss vapenaffär i Stockholm.

Luftgeväret är licensbelagt på grund av att anslagsenergin vid mynningen överstiger
10 Joule och utgångshastigheten ligger på 180 - 190 meter i sekunden. Är tillåtet att bedriva begränsad skyddsjakt med denna bössa om det finns intresse för det.

Geväret och siktet i absolut toppskick. Inga repor eller märken vare sig på bössa eller sikte, använt väldigt lite. Följer också med ammunition och ett snyggt gevärsfodral, samt gevärsrem.
Originalkartong till siktet med svensk bruksanvisning.

Säljes endast komplett.
OBS! du måste söka licens.
Pris: 6800:-
Frakt och efterkravsavgift på 320:- tillkommer om det ska skickas






Tja, vad ska man egentligen säga om ovanstående? Börjar vi med Trackern så skulle jag värdera en kantstött bössa där någon (ägaren själv?) har varit inne och bytt fjäder till kanske maximalt 2000 kr. Visst kan man få över 4000 kr för en Tracker men då är det som samlarobjekt i absolut perfekt nyskick, komplett med kartong och dokumentation.


En fabriksny CF-20 kostade just 2500 kr när den såldes ny sista året i Sverige. En riktigt skitbössa vars bruksvärde är maximalt en femhundring, säg att kanske 1000 kr kunde varit ett rimligt pris eftersom man trots allt får med ett kinasikte också vilket höjer värdet på det paketet högst avsevärt.


Kanske dags för en Weirauch HW97k? Fabriksny så kostar den 4200 kr och som begagnad i bra skick så skulle jag kanske säga 3000 kr i bästa fall. En samlig kinasikten, GINBs smaklösa varbygel och en Hatsan av ospecificerad modell ingår dock. Dessa hade jag som köpare definitivt avböjt och budat 2500 kr på vapnet utan detta krimskrams runt omkring.


Slutligen så har vi en BSA Supersport. Fabriksny (Lightning) så kostar den 3395 kr rakt över disk hos Hurricane och då slipper man även licensen. Bara att köpa för leverans i början av nästa vecka. Vapnet utlovas vara i toppskick men ändå så har man monterat en vapenrem på bössan, jag undrar jag hur de remdubben är monterade? Även här skippar vi optiken och jag skulle värdera bössan till 2000 kr utan licens och en tusenlapp med licenskrav.


Det finns alltså en hel del att roa sig åt på Blocket men för den som är nybörjare och vill satsa sina surt förvärvade slantar på ett vapen så är mitt absoluta glasklara råd - skaffa kunskap innan affären! Köp inget som du inte vet allt om. Konsultera flera olika källor innan köpet och kom ihåg att mycket få säljare på Blocket har en aning om vad de egentligen talar om, än mindre om vad deras varor egentligen har för marknadsvärde.

 
 
Ingen bild

Hotshot

8 augusti 2010 22:51

Vi ser mye av det samme i Norge, feks. på Finn.no. Jeg tror mange som selger er uvitende om at andre enn det stedet hvor de i sin tid kjøpte våpenet nytt, har lavere priser. Ofte kan man se ganske like tilbud ligge på samme webområde med sterkt varierende pris, og heldigvis blir de fleste overprisete objekter liggende usolgt på nett ....... lenge ..........

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards