Airpang

Direktlänk till inlägg 25 april 2010

James Kitching

Av Johnny Ottosson - 25 april 2010 09:30


Ödets ironi ?


  

James Kitching 1950-2005


Igår var det exakt 5 år sedan James Kitching lämnade oss. Då det har gått några år så har det tillkommit nya entusiaster och alla känner inte till honom och hans betydelse för vår hobby.


Kitching grundade ett företag som hette Fun Supply och som var en mycket populär, men liten, affärsverksamhet som först och främst sålde handplockade luftvapen och tillbehör ifrån Kina.


Betydligt mera känd, och hans verkliga arv, var att han grundade Yellow Forum efter det att The Airgun Letter Forum gick omkull år 2000.


Nu är dock inte dagens Yellow Forum så mycket hans förtjänst utan den verkliga tillväxten hos det forumet beror på dess nuvarande ägare - Steve - som har format forumet till vad det är idag. Nu är det världens i särklass största luftvapenforum med över en miljon unika besökare varje månad!


Steve öppnade forumet internationellt, gav det ett distinkt eget namn, och han har alltid vårdat dess betydelse som just en internationell mötesplats där de absolut största och tyngsta profilerna inom vår hobby träffas.


Just namnet (Yellow Forum), på grund av dess färg, var länge dess inofficiella benämning entusiaster emellan långt innan Steve tog över men James hatade det alltid eftersom han ansåg att Yellow var olämpligt då det på engelska kan uttolkas som feghet. James hade också en helt annan syn på forumet, för honom så var det 100 procent ett amerikanskt forum och vad de utländska besökarna tyckte om detta sket han i högaktningsfullt.


Många detaljer på forumet var vid den här tiden präglade av James syn på omvärlden, mest känt kanske hans NRA-klocka på framsidan. Det var ett räkneverk som bläddrade fram antalet dödade av vapen och antalet räddade av skjutvapen i USA - naturligtvis med antalet räddade som avsevärt flera...


Många USA flaggor och ständigt reklam för just NRA var James profil, han stod solitt bakom det andra konstitionstillägget och försvarade i tid och otid människors gudagivna rätt att bära skjutvapen. De enda som egenligen inte förtjänade rätten att bära vapen i hans syn på saken var kriminella och sådana som hade blivit avskedade ifrån försvarsmakten.


Alla andra (o precis alla andra) skulle naturligtvis få äga vilka vapen som helst. Jag kommer personligen ihåg en lång diskussion med honom där han försvarade mentalsjukas rätt att äga skjutvapen eftersom de inte kunde hjälpa att de led av en sjukdom och därmed inte förtjänade att bli av med sina fundamentala rättigheter som vapenägare. Den gången blev jag faktiskt bannad eftersom den gode James dessutom hade ett rätt hetsigt humör. Bortsett ifrån humöret och en allmänt grinig snarstuckenhet mot oss internationella besökare så hade han bevisligen egna inre demoner att kämpa emot och det var väl därför som just den diskussionen provocerade honom så hårt.


James Kitching blev 55 år gammal och avslutade själv sitt liv en vacker vårdag för fem år sedan igenom att stoppa en revolver i munnen under en period av djup depression.

 
 
Ingen bild

Silwer

25 april 2010 19:27

Sorgligt ironiskt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards