Airpang

Direktlänk till inlägg 17 april 2010

Mera annonser ifrån det förgångna...

Av Johnny Ottosson - 17 april 2010 10:30

 

Daisy - en favorit

 

  

Daisy - sent 1940-tal...


Få företag kan väl som Daisy visa upp en sådan udda flora av tidstypiska och idag helt främmande annonser som detta världsberömda företag ifrån Plymouth.


"Won´t he be a better man, with the training in a clean, manly sport that he can get from a Daisy Air Rifle?"

 

Som vanligt så är det manligt och karaktärsdanande att skjuta gevär och självklart då en Daisy. Men detta företag hade inte bara gevär på menyn utan saluförde även en hel del pistoler och de måste ju också annonseras..


  

Ännu en annons ifrån 1940-talet


Här är pistolen Targeteer som ska ge "harmless shooting for Mother, Daughter, Father and Son". Så långt allt gott och väl men hur bra är det att använda en fönsterruta som kulfång i bakgrunden? Själv tror jag aldrig att exempelvis min egen mamma skulle komma på den idén..


Nu ska vi faktiskt göra en lite helomvändning och kolla på en annons för ett krutvapen, nämligen M1 Carbine, som producerades i stora mängder under andra världskriget. Här har man lyft fram en medarbetare i annonsen som i allmänt moralhöjande anda lämnar ett vittnesmål om förträffligheten hos sitt vapen.


  

Krigsreklam ifrån 1940-talet..

 

Så vadå? Jo, personen på bilden som heter Emily Mallia är en ung kvinna som tillverkar M1 Carbine och som i annonsen berättar att hennes man Mike har tjänstgjort under två år i armén som korpral. Hon vet att när Mike skjuter sina fiender med ett vapen som de har tillverkat på hennes fabrik så kommer han garanterat att träffa då medarbetarna där gör sitt yttersta för den gemensamma krigsansträngningen.


Kanske ingen egendomlig annons under brinnande världskrig men har ni aldrig funderat på vad som hände sedan? Hur gick det för Mike, överlevde han kriget? Stannade Emily hos honom efteråt? Vad arbetade de med? Fick de några barn? Lever de fortfarande?


Jodå, det finns faktiskt svar på alla dessa frågor.


Detta ger alltid en extra dimension åt gamla annonser och fotografier, när man kan identifiera den avbildade personen och sedan kunna följa dennes resterande liv.


Visst väcker sådana annonser tankar och visst är de intressanta även om de inte just råkar handla om luftvapen?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Silwer

17 april 2010 13:05

Usch den där Daisy ungen skrämmer mig alltid, är det fler än jag som ser en massmördare dold bakom den där överdrivna minen?

 
Ingen bild

MR

17 april 2010 19:53

Liftaren Jr.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se