Airpang

Direktlänk till inlägg 27 februari 2010

Mina Webleys...

Av Johnny Ottosson - 27 februari 2010 10:00


As times goes by...


Idag kommer några av de vapen från Webley & Scott som jag har ägt igenom åren. En av de mer kända Webleys som jag har ägt om vi räknar forumstiden från 1998 och framåt var min gasfjäderförsedda Tracker som jag ägde 2000-2001. Den figurerade i alla möjliga och omöjliga sammanhang och jag var väldigt tidig i Sverige med att gasfjäderkonvertera modellen, åtminstonde så var min artikel om detta den tidigaste jag har sett om ämnet på svenska. Artikeln hamnade sedan på Mikael Ronges klassiska Tracker-sida.


  

Trackern jag sålde till Andy.

 

Överlag så var detta en väldigt fräsch och oskruvad bössa som jag köpte på annons av en mattläggare som hade fått den i betalning för ett jobb. Han sköt inte med den själv utan tänkte sälja den men det blev inte av direkt så 5 år senare så köpte jag den. Andy gillade stocken skarpt och var på mig om att få köpa den så till sist sålde jag den. Kikarsiktet var ett Bushnell Banner 4-12/40 Ao i Sportsmatch OPM och bössan hade en enkel vapenrem.


  

Min gamla FX2000DL.

 

Bilden ovan är tagen den 14:de April 2002 och jag har precis tagit leverans av en splitt ny Webley FX2000 med kaliber 22. En viss förvirring uppstod då ammunitionen var av ett udda fabrikat - JSB och inte den avtalade Air Arms Field. Först efteråt blev det känt att JSB tillverkade AAF, vilket ingen visste då.


  

Två trevliga bössor..

 

Den här bilden måste varit tagen hösten 2002, sannolikt i november/december. Överst är min första HW30S med kaliber 22 och Bushnell Sportview Target 4/32 och den nedre är FX2000 med Bushnell Banner 4-12/40 Ao. Bushnell var ett innefabrikat för kikarsikten på den tiden, Normark sålde massor av dem och kvalién var riktigt bra eftersom detta var innan de började tillverkas i Kina. Intressanta detaljer är pipgummit som Hammer alltid saluförde förr i tiden, vilket syns på HW:n, liksom rembygelfästen.


  

Min senaste (sista?) Tracker.

 

Detta är senare, av någon oklar anledning som jag nu har glömt så köpte jag den här bössan av JonasN och det bör ha varit 2003 eftersom detta var samma år som vår boxer gick bort. Bössan renoverade jag rejält och monterade ett Simmons 1.5-5/20 i Sportsmatch TPM-fäste. Nu hade Chambers öppnat och entusiasterna i Sverige började importera kikarsikten ifrån England varpå Simmons blev nytt fabrikat på modet. På den tiden så levde fortfarande Paul Chambers och drev firman, han gick ju sedemera bort i testikelcancer..


Just detta lilla sikte var ganska populärt och kostade £99. Vart bössan tog vägen sedan kommer jag inte ihåg men jag minns att stocken var inte lika fräsch som på föregående Tracker. Fina vapen men tyvärr inget vidare rent konstruktivt sett.


  

Webley Exocet kaliber 22


Min senaste Webley var en Exocet som jag köpte av Patrik på Vildmarkcity och som hade massor med problem. Jag tror jag köpte bössan 2005 och sålde den efter ett par månader samma år. Bara att få tag på bössan var ett elände, Patrik jagade Arnheim (som hade agenturen på den tiden) om sin order och fick ett lugnande besked om att allt var på G. Till slut (efter 4-5 veckor) så ringde jag och dubbelkollade direkt på fabriken i Birmingham och då hade ingen order ännu kommit. Efter att i princip ha ringt och mordhotat Arnheims så skickade de ordern och två dagar senare kom bössan.


Tyvärr så fick jag den aldrig att gå riktigt jämnt, kanske hade den en väldigt lång inskjutningsperiod? Jag ledsnade i alla fall och sålde den rätt så billigt, tillsammans med diverse fjädrar/tuningkits som ingendera lyckades få upp bössan till mera än knappa 10 ft/lbs.

 
 
Ingen bild

A

2 mars 2010 17:24

Du får gärna ta bort mitt efternamn så slipper jag dyka upp i sökmotorerna.

 
Ingen bild

Johnny

2 mars 2010 17:57

Nämen..? Kul o höra ifrån dej och skoj o se att du läser min blogg. Jag ska ordna det.

 
Ingen bild

Silwer

8 mars 2010 14:03

Ja Arnhems hade man ju lite att göra med när jag köpte med Webley Eclipse.

De vägrade att ta emot en del jag ansåg var defekt, de tvärvägrade alltså, det har jag faktiskt aldrig varit med om med andra handlare.

Alltså de ville inet ens ta emot laddluckan om jag så skickat den till dem och betalt ett byte.

Man kan ju säga tat man fick en klart besk smak i i käften så fort man hörde/hör talas om dem sen.

Luckfan är defekt än idag och nu finns inga delar längre så det får väl vara så.

Det är ett härdfel på stålet som ska hålla luckan stängd, dvs det blir hela tiden grader på stålet så den fastnar inne och sen går inte luckan att stänga.

Så FUCK YOU ARNHEIM!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards