Airpang

Direktlänk till inlägg 12 mars 2020

En utrotningshotad varg....?

Av Johnny Ottosson - Torsdag 12 mars 20:00


Daystate Delta Wolf


  

Design är ofta en smaksak men Airsoft är en tanke som har drabbat många....Så har då Daystate till sist presenterat sin Delta Wolf efter mycket hype i sociala medier och man behöver inte vara så initierad för att förstå ambitionen för Delta Wolf - här är det med all önskvärd tydlighet klassiska Impact från FX Airguns som är måltavlan. Ser vi på prisbilden så påannonseras Delta Wolf med en prislapp på £2500, nära nog exakt 30.000 SEK i skrivande stund. Mycket pengar onekligen, frågan är hur mycket vapen man får för en bössa i den här prisklassen?


Precis som Impact så har man enkelt utbytbara pipor samt en stor justerbarhet i hur mycket effekt som drivkällan levererar i olika inställningar. En skillnad är att Delta Wolf har en elektronisk justering där Impact använder en mekanisk och därmed mer traditionell justeringsmekanism. Elektroniken ger också möjlighet att utrusta modellen med en inbyggd kronograf. Detta tycker jag i sak är en bra lösning - om den fungerar.


Tyvärr är det ju så att Daystates tidigare konstruktioner med inbyggda kronografer har haft en hel del driftstörningar, främst relaterade till att sensorer har blivit smutsiga av stoft från avfyrade projektiler.


I övrigt så är det faktiskt inte så mycket nytt under solen, trots att Daystate fyller ett omfattande presentationsmaterial med en ohejdad mängd floskler och kul men krystade förkortningar. Jo, ett flyttbart handtag i form av en upphöjd Picatinny-rail var faktiskt en kreativ skapelse.


Ett modernt vapen idag med en prislapp över 15.000 kr ska naturligtvis ha en mycket låg spridning i utgångshastighet från skott-till-skott, ett riktigt bra avtryckarsystem, bra ljuddämpning och ett välfungerande magasinsystem.


Om detta sedan sker elektroniskt eller mekaniskt spelar absolut ingen som helst roll.


Delta Wolf är betydligt dyrare än Impact, den finns inte med kaliber 35 i nuläget, den har inte lika hög magasinkapacitet, den har en mer udda formgivning och saknar Impacts etablerade infrastruktur med massor av olika tillbehör även från andra aktörer än vapentillverkaren.


Det den kontrar med är en inbyggd kronograf och en justerbar övre Picatinny-rail. 


Jag tycker att det hela är synd - Delta Wolf är liksom Pulsar en väldigt udda skapelse och kommer precis som denna inte att bli någon storsäljare, den är för dyr och för udda för att tilltala bredare grupper av köpare.


Det märkliga är att Daystate kan bättre, deras Brocock Compatto och i synnerhet den utvecklade versionen Bantam (numera XR, med sidospännare) är en populär modell med en nyskapande formfaktor som ett mellanting mellan karbin och bullpup tack vare en unikt egen design som inte är smaklös utan snarare karaktärsfull - dessutom utan att vara svindyr eller kopierad av andras formgivning.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Onsdag 5 aug 20:00

  En liten renovering..      Till sist så blev den färdig men den är lite mörkare i verkligheten..   De senaste dagarna så har jag grejat lite med stocken till min BSF-30. Trots att mekaniken är i helt perfekt skick som nytt så har tyvär...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 aug 16:00

Fjäderfröjd?   En gång i tiden så var dessa luftvapen oftast den första kontakten med skjutvapen överhuvudtaget... Ett vanligt argument som många fjäderfantaster gärna framhåller är friheten hos sina val.   Det är enkelt att bara ...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 aug 15:00


  Crosman Kratos!     Tidlöst vacker - för många i min generation är det så här ett klassiskt PCP ska se ut! I dagarna så har Crosman presenterat sin nya Kratos med en prislapp om blott $699 USD. En tidlös retromodell i samma form som T...

Av Johnny Ottosson - Måndag 22 juni 20:30

    Tävlingar i Corona-tider     Jag fick en fråga häromdan om huruvida det är några tävlingar i Field Target överhuvudtaget den här säsongen. Dåligt uppdaterad som jag är på tävlingsfronten så besökte jag genast Field Target Sveriges hemsi...

Av Johnny Ottosson - Lördag 9 maj 10:00


  En ny FX Airguns Wildcat Mk III..?     Kan detta var en spännande nyhet?   På en av Facebooks alla luftvapengrupper så hittade jag den här kryptiska nyheten, som jag inte har sett bekräftad någonannanstans. Uppgifterna kommer alltså in...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

863 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se