Airpang

Direktlänk till inlägg 22 februari 2020

Gäsp?

Av Johnny Ottosson - Lördag 22 feb 17:00Gammal skåpmat - årets nyheter!


 

Brocock lanserar - en sidospännare!Ibland blir man lite hemmablind över hur FX Airguns leder utvecklingen. Nu lanserar flera av konkurrenterna produkter som motsvarar de som FX Airguns lanserade flera år sedan. Brocock har nu en sidospännare på gång, Concept XR, som dessutom är modulär med en buffer tube från AR-serien, precis som FX Airguns har på sin Dreamline-serie.


Att lansera en sidospännarmekanism som en nyhet 2020 känns rätt märkligt, FX Airguns hade ju sin första för 12 år sedan...


 

Daystate har sin Delta Wolf på gång, någon som känner igen konturen av FX Airguns Impact?Även Daystate leker catch-up med sin nya Delta Wolf som är tydligt inspirerad av FX Airguns Impact i sin formfaktor. Problemen för de andra aktörerna och inte minst den brittiska luftvapenindustrin är ju att man ligger hopplöst efter.


Utvecklingen drivs av andra tillverkare och försäljningsvolymerna är störst i USA och på andra marknader utanför de brittiska öarna. Nedåt så är det tuff konkurrens från kinesiska och turkiska fabrikat, ovanför så är det high-end och där dominerar företrädesvis FX Airguns. Mellanklassen på marknaden i USA har därtill i ökande grad börjat erövras av de inhemska fabriken som till exempel Crosman.


Ser vi på de vapen som säljs bra i England så är det ironiskt nog den anglifierade evergreenen S200-serien från Air Arms en storsäljare, vilken nu BSA utmanar med sin Silver Star.


 

Daisy 599 är en BSA Silver Star på den viktiga USA-marknadenSilver Star är för övrigt en global modell då Gamo numera äger både Daisy och BSA. Därför saluför man helt logiskt nog modellen med Daisys varumärke på marknaden i USA och BSAs på marknaden i England. Ironiskt nog så är modellen dyrare i England med £650 är i USA där den kostar motsvarande £475. Förklaringen menar BSA beror på att den amerikanska marknaden är större och att större volymer ger lägre enhetspris. 


Luftvapenmarknanden fortsätter sannerligen att utvecklas på ett spännande sätt och skillnaderna är enorma jämfört med för 20 år sedan då de stora aktörerna hette BSA, Air Arms och Theoben. Idag säljer BSA globala modeller dikterade av Gamo, Air Arms storsäljare är från Tjeckien och Theoben har gått i graven. FX Airguns som var ett enmans källarföretag är idag en koncern med 60 anställda - bara här i Sverige - och dikterar utvecklingen för andra kvarvarande stora företag som Daystate och Brocock.


Det ska bli spännande att se hur det ser ut om ytterligare 20 år, om man lever och har hälsan.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Fredrik

Lördag 22 feb 21:35

Tack Jonny. Vi är 65 personer i Sverige och 13 i USA. (Ps vi har grymma nyheter som vi lanserar på IWA). Mvh Fredrik

Johnny Ottosson

Lördag 22 feb 21:52

Härligt att höra!

Att ni har grymma nyheter förvånar mej aldrig, ständigt något nytt på gång, ständigt pressa gränserna på vad som är möjligt.

Hatten av för ett fantastiskt arbete.

 
Ingen bild

kj

Torsdag 27 feb 09:02

man kan bara beundra fredrik med sin kunnighet,skulle dock varit roligt om precis varenda del till vapnen varit tillverkad i Sverige,från skruv till färdigt vapen,men man kan inte få allt made in sweden.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Onsdag 5 aug 20:00

  En liten renovering..      Till sist så blev den färdig men den är lite mörkare i verkligheten..   De senaste dagarna så har jag grejat lite med stocken till min BSF-30. Trots att mekaniken är i helt perfekt skick som nytt så har tyvär...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 aug 16:00

Fjäderfröjd?   En gång i tiden så var dessa luftvapen oftast den första kontakten med skjutvapen överhuvudtaget... Ett vanligt argument som många fjäderfantaster gärna framhåller är friheten hos sina val.   Det är enkelt att bara ...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 aug 15:00


  Crosman Kratos!     Tidlöst vacker - för många i min generation är det så här ett klassiskt PCP ska se ut! I dagarna så har Crosman presenterat sin nya Kratos med en prislapp om blott $699 USD. En tidlös retromodell i samma form som T...

Av Johnny Ottosson - Måndag 22 juni 20:30

    Tävlingar i Corona-tider     Jag fick en fråga häromdan om huruvida det är några tävlingar i Field Target överhuvudtaget den här säsongen. Dåligt uppdaterad som jag är på tävlingsfronten så besökte jag genast Field Target Sveriges hemsi...

Av Johnny Ottosson - Lördag 9 maj 10:00


  En ny FX Airguns Wildcat Mk III..?     Kan detta var en spännande nyhet?   På en av Facebooks alla luftvapengrupper så hittade jag den här kryptiska nyheten, som jag inte har sett bekräftad någonannanstans. Uppgifterna kommer alltså in...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

863 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se