Airpang

Direktlänk till inlägg 25 februari 2018

Priset för bristen på insikt...

Av Johnny Ottosson - Söndag 25 feb 12:00Game over!


En närmast förkrossad Ted Bier ser sina kanaler glida ur händerna..


Precis som var påannonserat sedan åtminstonde den 23:e februari så försvann i natt mängder av Youtube-kanaler och inlägg som berör skjutvapen i allmänhet och skjutvapenjakt i synnerhet. Alla de stora namnen i branschen har drabbats med få undantag, ett av dem är i skrivande stund AEAC.


Anledningen är att många känner sig manade att göra någonting mot den amerikanska vapenpolitiken, vilket aktualiserades extra tydligt efter den senaste tragiska skolskjutningen i USA under den gångna veckan. När den amerikanska staten inte gör någonting alls så väljer alltså företag, individer och organisationer att agera istället vilket har inneburit att även vår hobby drabbas. 


Detta är alltså ett spel där alla blir förlorare - vi blir av med våra kanaler, medieaktörerna blir av med annonsintäkter, företagen blir av med annonsutrymme, politiken i USA polariseras och inte minst människor fortsätter att förlora livet till en följd av USAs bisarra skjutvapenpolitik.


En större ödjmukhet och dito kompromissvänlighet från alla parter hade gjort att vi aldrig hade behövt hamna i den här situationen.


Människor som hör röster i huvudet och lider av tragiska vanföreställningar ska inte ha möjlighet att införskaffa legala skjutvapen och alla skjutvapen ska naturligtvis förvaras i ordentliga vapenskåp. Det är inga orimliga krav och grundläggande förutsättningar för vapeninnehav i nästan alla andra utvecklade länder. Den typen av eftergifter hade förhindrat en stor del av de tragedier som drabbar USA varje år.


Istället för att alla frågar sig - "vad kan VI göra bättre?" så kör man ett chickenrace mot den andra parten och alla blir förlorare.


Nästa olustiga aspekt av det hela är mediebolagens oinskränkta rättigheter att själva avgöra vad som är rätt och fel, vilket material som får publiceras och vilket som inte ska vara tillåtet. Deras beslut kan inte överklagas och en sådan situation är naturligtvis inte alls tillfredsställande. I den bästa av världar så skulle alla mediebolag stå under en oberoende internationell granskningsnämnd som kan avgöra vilka regler som ska gälla snarare än bolagens eget gottfinnande.


Nu kommer vi sannolikt inte dit så den näst bästa lösningen är att utnyttja den fria möjligheten till konkurrens på internet. Är man inte nöjd med Youtube så får man istället lägga upp sina filmer på Vimeo istället. Gillar man inte Facebooks policys så får man använda ett annat socialt nätverk osv. Det är därför sunt att inte lägga alla sina ägg i samma korg men detta påpekande är något som många etablerade aktörer har rynkat på näsan åt när jag har påpekat det.


Själv lärde jag mig detta när jag började blogga, jag prioriterade att hitta en svensk bloggtjänst och valde sedan att minimera innehåll som en utomstående betraktare kan anse vara anstötligt. Detta är naturligtvis ingen garanti men man ökar definitivt oddsen i sin egen favör. Vidare så gäller det att ha backups på allt material fördelat på olika ställen så att man kan komma upp fort igen vid händelse av någon slags händelse.


Vad händer då nu?


Tja, business as usual. 


Vimeo kommer säkert att ta över den typen av kanaler som vi tidigare hittade på Youtube och allt lär rulla vidare som vanligt. Det är precis som när ett forum går ner, då kommer det alltid upp ett nytt. Viljan hittar alltid sin väg. Tungt är det dock för de aktörer som har fått stora mängder följare och inkomster förlorade, för dem blir det naturligtvis kostsamma läropengar. Hade man från början valt att lägga materialet någonstans än på Youtube så hade man haft det kvar nu, men lika naturligtvis så hade man inte haft lika många följare eller lika goda intäkter. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

X-pelle

Måndag 26 feb 19:35

Så mycken aningslös vapen lobbyism på Youtube att detta blir en förklarlig konsekvens. Svårt tänka mig att seriösa inslag som exempelvis "Forgotten weapons" istället blir tillgängligt på Vimeo.

 
Ingen bild

Guldmedlem

Måndag 26 feb 22:28

Det är väldigt märkligt att administrationen ger sig på luftvapenkanalerna när det i allmänhet inte anses vara mer än ärtbössor. Den viktigaste vapen kanalen är dock kvar Hickok45 där riktiga vapen hanteras föredömligt .

 
Ingen bild

X-pelle

Tisdag 27 feb 10:51

Föredömlig, ja jo han är verkligen en mkt underhållande farbror men kan nog av somliga hållas som allt för lättsinnig i sin skjutglädje med skarpa handeldvapen i synnerhet.

 
Ingen bild

X-pelle

Tisdag 27 feb 11:23

Att luftvapenkanalerna stryker med är kanske inte så konstigt om man rätt betänker saken. Att bekanta sig med alla dessa look-a-like pistoler/bössor med co2,fjäder eller pcp ses väl som en presumtiv inkörsport, inspiration till att senare övergå till skarpa krutvapen och i usa är det ju som bekant fritt fram för var medborgare.

 
Ingen bild

Air

Tisdag 27 feb 14:32

Psykisk ohälsa är grundproblemet vad ska vi göra åt det???.
Det går att mörda människor med lastbil el kniv eller.

 
Ingen bild

X-pelle

Tisdag 27 feb 15:08

Fullt så defaistisk behöver man inte vara. Det finns något som stavas vapenregleringar, vilket åtminstone försvårar, eller hur?

 
Ingen bild

Guldmedlem

Tisdag 3 april 13:21

MR Rune rebels kanal är nedstängd han var en bland de flitigaste demonstratörerna av luftvapen här i norden.

 
Ingen bild

Archon

Söndag 8 april 07:40

Väldigt tråkigt med Mr Rune Rebel. Troligen har han fastnat i något av Youtubes spamfilter eftersom han, förutom sina utmärkta recensioner, även lade upp många plinking videos som är väldigt snarlika varandra. Det är ändå ett märkligt förfarande från Youtubes sida. Det är bara att konstatera att denna plattform inte är vad den en gång har varit, och att det kanske är dags att gå över till en annan, stabilare videotjänst. Jag ser att Rune Rebel startat en ny kanal på Youtube. Det är bara att hålla tummarna och hoppas att den får vara kvar.

 
Ingen bild

Guldmedlem

Torsdag 12 april 16:24

Såg också att han startat upp en nu kanal,måste kännas surt för honom att i ett enda slag bli av med allt arbete han gjort med filmerna på youtube.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 7 dec 17:30

  Umarex RP-5     Ett litet och smidigt vapen med en trevlig prisbild på ca 3000 kr.   En av de mer spännande modellerna för den svenska marknaden är Umarex RP-5 som ligger på mellan 7-11 joule beroende på om man väljer kaliber 177 eller...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 21 nov 16:00


  Rödpunkt på 20 meter!     Totalt 40 skott nonstop på uppmätta 20 meter och fullt stöd samt Vector 1/20 med 3 MOA   Idag prövade jag att skjuta rödpunkt på 20 meter och det kändes väldigt ovant att inte har ett förstorande riktmedel. Ma...

Av Johnny Ottosson - Lördag 17 nov 19:00


    Fylld igen!     Nu finns det 300 friska Bar i min gamla 7 liter Faber - notera teknisk luft (20)13-(20)23.   Då har jag hämtat min dykarflaska efter att ha fyllt den på Räddningstjänsten för den fortsatt facila kostnaden för 75 kro...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 13 nov 16:30


  Fynd från Tradera!     Ibland blir man bara mållös...   Någon som som är sugen på ett riktigt kraftfullt fjäderluftgevär?    Vill man nå en ordentligt hög effekt så måste man satsa på en "superladdad fjäder". Med en sådan så kan ma...

Av Johnny Ottosson - Söndag 11 nov 10:00

  Bra bag!     En väska för 99 kr - kan det vara något att ha?   När det blev en längre tub på min Crosman 1701 så uppstod behovet av en längre väska och jag hittade en på Tactical Store för blygsamma 99 kr. Väskan håller 54 x 25 x 4,5 c...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok

Visitors

Följ på Instagram

Airpang på Instagram

https://instagram.com/airpangsweden/

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se