Airpang

Direktlänk till inlägg 17 februari 2018

Nytt från BSA!

Av Johnny Ottosson - 17 februari 2018 10:30


BSA Defiant och BSA Ultra Cayenne !


  Äntligen en bullpup från BSA!


Till sist så har äntligen BSAs nya bullpup anlänt till marknaden efter fler veckor av rykten. När modellen inte visades på Shot-show så var de flesta övertygade om att premiären skulle förläggas till IWA men istället blev introduktionen vald till The British Shooting Show den här helgen.


Egentligen så känns det i efterskott rimligt logiskt, inte minst med tanke på att modellen har fått namnet "Defiant" (=ug. motståndare, självständighet). Som backdrop för premiären så valde man dessutom Peaky Blinders-tema, en enormt populär TV-serie i form av ett gangsterepos som utspelas just i Birmingham strax efter första världskriget.


Nya Defiant är en sidospännare med automatindexerande magasin samt sidospännarmekanism - BSAs första!


  Peaky Binders-tema!


Tre versioner har presenterats, laminat i grått/svart, valnöt samt trä täckt med gummi. Glädjande nog så har man dessutom försett dem med rembygeldubb och användningsändamålet för modellen är tydligt uppenbart - kaninerna på de brittiska öarna bör nog ligga lågt i framtiden. Återstår att se är om BSA kan återskapa succén med Ultran för ett drygt decennium sedan med den här modernare inkarnationen av det ultimata luftjaktvapnet. Att Defiant dessutom kommer med en regulator som standard gör naturligtvis inte saken sämre.


  Justerbar bakkappa samt bra placerad rembygeldubb, mjuk finish på kinstödet.

 

Överlag så verkar det som att BSA har fått ihop en lite mer genomtänkt och modern modell på bullpup-konceptet jämfört med många andra konkurrenter som fortfarande har repetermekanismen placerad längst bak på blocket. Frågan är bara hur avtryckarsystemet fungerar i verkligheten? Just avtryckarmekanismen brukar vara svår att få till bra på bullpups, även om undantag finns, exempelvis FX Airguns Wildcat Mk II.


  Pipan är både shroudad och försedd med en kort ljuddämpare men det blir nog knepigt att fästa en bipod.

 

En kritisk fråga kommer naturligtvis att vara prisbilden. BSA har av tradition haft riktigt bra pris på många av sina nyare modeller, som exempelvis när Ultran introducerades. De flesta tillverkare tenderar till att ta oproportionellt bra betalt för just sina bullpups jämfört med de konventionella modellerna i sortimentet - allt övrigt lika. Vilken väg kommer BSA att ta?

  Sidospännarmekanism och Union Jack är framtidens melodi enligt BSA.


Kommer då nya Defiant att slå?  


Det tror jag absolut. Modellen har en smakfull design (till tydlig skillnad mot Daystate Pulsar och Air Arms Galahad), den kommer förmodligen med ett betydligt bättre pris och detta kombinerat med att allt tillverkas i England (utom stocken) gör att det blir ett mer brittiskt vapen än vad Air Arms och Daystate erbjuder. Tre stockval inklusive den trendiga laminaten gör att man har underversioner som täcker de flesta önskemål. 



  Förmodligen ingen storsäljare men något måste man ju ändå göra..


Gamla BSA Ultra, i sin senaste generation SE, har man passat på att piffa upp med en ny stock, inspirerad av den rådande trenden av laminatstockar. Färgerna vitt, blått och rött ingår även här i ett nationalistiskt tema som för tankarna till tävlingsmodellen Gold Star, som ju har visat sig vara populär på tävlingsbanorna i HFT under de gångna säsongerna. Den här versionen kallar man för Cayenne och och ett primitivt vapenlås inkluderas på köpet.



 
 
Ingen bild

Air

17 februari 2018 17:08

Gillar BSA de äldre modellerna.BSA är likt Diana ute på krokig
väg utan bra slut.Vad gör den där laddarmen där uppe vid kikarfästet.
Regulator bör vara med egen tryckmätare justerbar utifrån annars
får det vara.

 
Ingen bild

X-pelle

18 februari 2018 00:43

På nåt vis börjar dom här bull pub eller bullpups se ut som gevär igen. Väl nåt med det estetiska BSA fått till utöver laddarmen som återigen sitter där den ska och inte nånstans i armvecket. Men varför i jösse namn bygger man inte take down bössor att packa ur någon liten dito skräddarsydd ryggsäck istället för detta komprimerade bök?

 
Ingen bild

Air

18 februari 2018 12:37

Laddarmen sitter vid avtrycket men för högt upp skjuter
dom inte själva????.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards