Airpang

Alla inlägg under januari 2018

Av Johnny Ottosson - 18 januari 2018 07:30


Diana Skyhawk !


   Till sist så har även Diana presenterat en bullpup!


För ett par år sedan så blev bullpups populära och nästan alla tillverkare började tillverka sådana. Nu har äntligen även Diana hängt på trenden och deras nya modell kallar man Skyhawk. Även här så finns den i de tre populäraste kalibrarna med effekter på 19, 32 respektive 38 fpe.


Intressant nog så har man lyckats klämma in en pipa på 22 tum (56 cm) i ett vapen med en totallängd på bara 74 cm!


Pris och leveranstid är ännu okända, liksom övriga specifikationer. Modellen kommer att finnas med svart syntetstock, laminat som ovan liksom med valnötstock, samtliga tillverkade av Minelli

Av Johnny Ottosson - 18 januari 2018 06:00



Nytt PCP från Diana!


  Till sist så har Diana fått ändan ur vagnen och börjat tillverka en förhoppningsvis konkurrenskraftig modell..


Diana började för ett antal år sedan att tillverka P1000, fabrikatets första PCP. Modellen blev emellertid en flopp både i fråga om försäljning och driftsäkerhet, vilket innebar att många handlare överhuvudtaget inte ville befatta sig med vapnet ifråga. Modellen har därför fört en tynande tillvaro på marknaden och få entusiaster har ens sett ett exemplar i verkligheten.


Men...


Då PCP är den snabbast växande och mest lönsamma delen av luftvapenmarknaden så kan man emellertid inte stå utan ett konkurrenskraftigt PCP och i skenet av den framgång som andra traditionella fjäderluftvapentillverkare, exempelvis Weihrauch, har uppnått så beslöt man sig klokt nog att göra ett omtag.


Först ut i sin nya lineup är modellen Outlaw ovan med kaliber 177, 22 och 25. Effektuttagen hamnar på 22, 35 respektive 45 fpe för dessa tre vanligaste baskalibrar. Diana har även antytt att modellen kommer att ha regulator men uttryckt sig ganska luddigt så att det i skrivande stund är oklart om man menar en vanlig separat regulator eller bara ett vettigt fungerande ventilsystem, vilket dess företrädare saknade.


Priser återstår att se, liksom när modellen kommer ut på marknaden.



Av Johnny Ottosson - 13 januari 2018 11:00



Crosman Fortitude!


  En ny mästare i budgetklassen?


Knappt har Umarex Gauntlet med sin regulator och shroud hunnit landa på marknaden innan Crosman har laddat om och börjar leverera moteld med sin helt nya Fortitude - ett mycket passande namn i sammanhanget, killarna på Crosmans marknadsföringsavdelning har uppenbarligen en hel del humor...


Så...


Crosman har synat Umarex och höjer nu insatsen igenom att leverera sitt nya vapen med regulator samt en full effektiv shroud, precis som Gauntlet. Här utlovar man 90 st skott 950 fps i kaliber 177 och 800 fps med kaliber 22 från den inbyggda tuben på 135 cc.


  Vem kunde tro på ett PCP med dessa specifikationer för under 2500 kr för ett par år sedan?


Dessutom så har man ett smidigare vapen med 109 cm totallängd (119 cm Gauntlet) samt klart lägre vikt (2120 gram mot Gauntlet 3863 gram). Givetvis så ingår alla övriga moderna självklarheter som 10 skott automatindexerande magasin, quickfill, manometer samt som en extra bonus - rembygeldubb.


Med tanke på hur bra praktisk precision som de nya Marauder (G2) samt Maximus har levererat i olika tester med Crosmans nya pipteknik så kommer förmodligen modellen att kunna stå sig riktigt bra i konkurrensen på den här prisklassen. Frågetecken finns dock för avtrycket liksom tillkortakommandet av en inbyggd trycktank istället för Gauntlets lösa motsvarighet.


Priset då?


Samma som Gauntlet - $299, alltså motsvarande 2363 SEK


Så, vilken tror ni kommer att vinna försäljningsracet i instegsklassen för 2018 utav Gauntlet, Fortitude, Maximus, Snowpeak 900 eller Beeman Chief?



Av Johnny Ottosson - 10 januari 2018 19:00



Äntligen legala ljuddämpare!


  The Phantom by Parker-Hale är en av marknadens bästa och mest prisvärda ljuddämpare för PCP!


Under gårdagen så kom slutligen en beredning från riksdagens utredare i frågan om hur EUs vapendirektiv ska förändra den svenska vapenlagstiftningen. Precis som förra gången då det inträffade en förändring så verkar det även den här gången innebära riktigt goda nyheter för oss luftskyttar!


En revidering ägde ju rum redan 2015 med resultatet att vi fick en tre gånger så hög tillåten licensfri anslagsenergi för semiautomatiska luftvapen - från blott 3.00 joule till fulla 10.00 joule E4.


Den här gången så blir vår utdelning ännu bättre med tillståndsfria ljuddämpare!


Principen som kommer att gälla påstås vara att man får licensfritt inneha ljuddämpare för de vapen som man har tillstånd att inneha. Detta innebär alltså ett lagligt innehav av ljuddämpare för såväl licensfria som licenspliktiga PCP liksom övriga krutvapen enligt samma princip som man får köpa ammunition.


Förändringen kan komma att börja gälla redan från september 2018 men mer sannolikt från årskiftet 2018/19.


Nu återstår bara förhoppningen om att effektgränsen för licensfria vapen höjs från 10 till 20 joule på samma sätt som Frankrike gjorde för ett par år sedan under sin nationella anpassning till EUs regelverk.


Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards