Airpang

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2017

En bössa med proveniens..

Av Johnny Ottosson - 3 augusti 2017 20:00Till salu !


  Låt oss säga såhär - min vän är bättre på att hantera ett vapen än att hantera en kamera...


Idag kommer det en annons på ett gevär som jag själv har haft en hel del kontakt med, om än i förbifarten. Min gode vän, den numera dessvärre framlidne, Bosse Wendelbacke köpte bössan ny eftersom han vill äga "en klassiker som fortfarande kunde köpas över disk" och valde då ut detta ex på grund av dess vackra stock.


Tyvärr så kom arbete, resor och själva livet ivägen så bössan blev inte skjuten med speciellt mycket. Efter ett par år av mycket sparsam användning så uppdrog han åt mig att sälja bössan, då för det triviala priset av 3500 kr - halva nypriset ungefär.


En annan vän köpte den direkt och har nu ägt den några år under vilka den har används synnerligen sparsamt. Även här så har tiden inte riktigt räckt till och då han dessutom är lycklig ägare till en hel rad andra fina vapen så var det dags att skicka ut den här bössan till försäljning ännu en gång. Den enda skillnaden sedan sist är att det nu har monterats på rembygeldubb på stocken.


  En mycket fin stock av valnöt, precis som jag kommer ihåg den sedan sist...


Denna gång så säljs bössan tillsammans med ett kikarsikte av fabrikat BSA som håller 3-12/44 Ao och det begärda priset är 4000 kr (+ ev frakt). Vapnet har kaliber 22 och är i enastående gott skick, det säljs strypt till licensfria 10 joule och säljaren förbehåller sig rätten att välja köpare. Den köpare som har möjlighet att hämta vapnet rent fysiskt hos köparen eller möta upp honom strax norr om Göteborg får förtur.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Fonkystuff

4 augusti 2017 04:09

Vad är det för fabrikst och modell??

Johnny Ottosson

4 augusti 2017 20:44


.22 FX2000DL med en fin valnötstock.

 
Ingen bild

kj

4 augusti 2017 15:22

webley fx 2000,med högklassig w&s valnötsstock,ser ut som ny,den som köper den får en fin bössa,sådan valnöt finns knappt idag.

 
Ingen bild

Hasse

5 augusti 2017 23:16

Jorå, verkar som själva valnöten är i huvudsak men själva bössan då - kortpipig, möjlighet byta lufttub med mera och så detta dråpligrt oskarpa foto....en bössa för kännare då, förmodar jag?

 
Ingen bild

kj

6 augusti 2017 08:03

den som inte känner till fx 2000,vad är detta för en person????

 
Ingen bild

AWB

6 augusti 2017 19:43


Det är ett ganska gammalt gevär, många nya har nog aldrig sett en sådan men den var populär i början av 2000-talet.

 
Ingen bild

Hasse

11 augusti 2017 20:43

Min bössa är sannerligen inte lika fin utan snarare då att likna vid en katt bland hermelinerna, utvecklad av en firma i Staffirdshire med det obskyra namnet; Shooting party. Nåväl med den billigt utförda pipvikten i ngn slags potmetal ersatt av ett korn från en gamnal hederlig luftpistol lämnar materialvalet i övrigt inget övrigt att klaga över men det förståss - kolven är inte vackert bearbetad i valnöt för det är ju när det kommer till kritan bara en simpel kinabössa.

 
Ingen bild

Hasse

11 augusti 2017 20:49

Jomen en ytterligare sak måste förtäljas som möjligen kan väcka detta med korrosion i lufttuber.
När jag drog med magnet sög den sig inte oväntat fast på pipan men även om den fäste på lufttuben så var skillnaden påtaglig och förmodligen har man väl funnit någon förhoppningsvis någorlunda korrisionskyddande legering?

 
Ingen bild

nonaim

11 augusti 2017 21:12

De tre sista inläggen bräcker till och med KJ:s dåraktigheter. Kul.

 
Ingen bild

kj

12 augusti 2017 04:48

synd när någon skall förstöra denna blogg med sjuka inlägg,vet du johnny vem som håller på med sånt??

Johnny Ottosson

12 augusti 2017 09:14


Det var någnon psykiskt sjuk kvinna som sökte nya vänner på ett mindre smidigt sätt.

Hon är nu spärrad och hennes inlägg raderade.

 
Ingen bild

Peter Å

12 augusti 2017 16:42

Är geväret sålt ?

 
Ingen bild

kj

13 augusti 2017 07:55

nej inte såld,skickas inte endast avhämtning.

 
Ingen bild

Hasse

22 augusti 2017 17:36

En annan som inte är så hemma på de gamla FX bössorna undrar om lufttuben är utbytbar, för även om bössan inte brukats särdeles ofta finns väl kondensbekymret och som väl bekant - rust never sleeps.

 
Ingen bild

kj

30 augusti 2017 08:24

fast tub på denna modell,går väl att köpa en by om man vill,men ja har kollat bössan inga problem med tuben,som förövrigt är av fabrikat luxfer i speciellt bra aluminium som i alla fx bössor,anledningen till att ja säljer den är att ja har två andra pcp,och blir lite väl mycket att bara samla på sig,får se om någon är intresserad av köp,kostar ju inget att komma och titta på den,väldigt vacker,lite skjutit med är i nyskick.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se