Airpang

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2017

En bössa med proveniens..

Av Johnny Ottosson - Torsdag 3 aug 20:00Till salu !


  Låt oss säga såhär - min vän är bättre på att hantera ett vapen än att hantera en kamera...


Idag kommer det en annons på ett gevär som jag själv har haft en hel del kontakt med, om än i förbifarten. Min gode vän, den numera dessvärre framlidne, Bosse Wendelbacke köpte bössan ny eftersom han vill äga "en klassiker som fortfarande kunde köpas över disk" och valde då ut detta ex på grund av dess vackra stock.


Tyvärr så kom arbete, resor och själva livet ivägen så bössan blev inte skjuten med speciellt mycket. Efter ett par år av mycket sparsam användning så uppdrog han åt mig att sälja bössan, då för det triviala priset av 3500 kr - halva nypriset ungefär.


En annan vän köpte den direkt och har nu ägt den några år under vilka den har används synnerligen sparsamt. Även här så har tiden inte riktigt räckt till och då han dessutom är lycklig ägare till en hel rad andra fina vapen så var det dags att skicka ut den här bössan till försäljning ännu en gång. Den enda skillnaden sedan sist är att det nu har monterats på rembygeldubb på stocken.


  En mycket fin stock av valnöt, precis som jag kommer ihåg den sedan sist...


Denna gång så säljs bössan tillsammans med ett kikarsikte av fabrikat BSA som håller 3-12/44 Ao och det begärda priset är 4000 kr (+ ev frakt). Vapnet har kaliber 22 och är i enastående gott skick, det säljs strypt till licensfria 10 joule och säljaren förbehåller sig rätten att välja köpare. Den köpare som har möjlighet att hämta vapnet rent fysiskt hos köparen eller möta upp honom strax norr om Göteborg får förtur.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Fonkystuff

Fredag 4 aug 04:09

Vad är det för fabrikst och modell??

Johnny Ottosson

Fredag 4 aug 20:44


.22 FX2000DL med en fin valnötstock.

 
Ingen bild

kj

Fredag 4 aug 15:22

webley fx 2000,med högklassig w&s valnötsstock,ser ut som ny,den som köper den får en fin bössa,sådan valnöt finns knappt idag.

 
Ingen bild

Hasse

Lördag 5 aug 23:16

Jorå, verkar som själva valnöten är i huvudsak men själva bössan då - kortpipig, möjlighet byta lufttub med mera och så detta dråpligrt oskarpa foto....en bössa för kännare då, förmodar jag?

 
Ingen bild

kj

Söndag 6 aug 08:03

den som inte känner till fx 2000,vad är detta för en person????

 
Ingen bild

AWB

Söndag 6 aug 19:43


Det är ett ganska gammalt gevär, många nya har nog aldrig sett en sådan men den var populär i början av 2000-talet.

 
Ingen bild

Hasse

Fredag 11 aug 20:43

Min bössa är sannerligen inte lika fin utan snarare då att likna vid en katt bland hermelinerna, utvecklad av en firma i Staffirdshire med det obskyra namnet; Shooting party. Nåväl med den billigt utförda pipvikten i ngn slags potmetal ersatt av ett korn från en gamnal hederlig luftpistol lämnar materialvalet i övrigt inget övrigt att klaga över men det förståss - kolven är inte vackert bearbetad i valnöt för det är ju när det kommer till kritan bara en simpel kinabössa.

 
Ingen bild

Hasse

Fredag 11 aug 20:49

Jomen en ytterligare sak måste förtäljas som möjligen kan väcka detta med korrosion i lufttuber.
När jag drog med magnet sög den sig inte oväntat fast på pipan men även om den fäste på lufttuben så var skillnaden påtaglig och förmodligen har man väl funnit någon förhoppningsvis någorlunda korrisionskyddande legering?

 
Ingen bild

nonaim

Fredag 11 aug 21:12

De tre sista inläggen bräcker till och med KJ:s dåraktigheter. Kul.

 
Ingen bild

kj

Lördag 12 aug 04:48

synd när någon skall förstöra denna blogg med sjuka inlägg,vet du johnny vem som håller på med sånt??

Johnny Ottosson

Lördag 12 aug 09:14


Det var någnon psykiskt sjuk kvinna som sökte nya vänner på ett mindre smidigt sätt.

Hon är nu spärrad och hennes inlägg raderade.

 
Ingen bild

Peter Å

Lördag 12 aug 16:42

Är geväret sålt ?

 
Ingen bild

kj

Söndag 13 aug 07:55

nej inte såld,skickas inte endast avhämtning.

 
Ingen bild

Hasse

Tisdag 22 aug 17:36

En annan som inte är så hemma på de gamla FX bössorna undrar om lufttuben är utbytbar, för även om bössan inte brukats särdeles ofta finns väl kondensbekymret och som väl bekant - rust never sleeps.

 
Ingen bild

kj

Onsdag 30 aug 08:24

fast tub på denna modell,går väl att köpa en by om man vill,men ja har kollat bössan inga problem med tuben,som förövrigt är av fabrikat luxfer i speciellt bra aluminium som i alla fx bössor,anledningen till att ja säljer den är att ja har två andra pcp,och blir lite väl mycket att bara samla på sig,får se om någon är intresserad av köp,kostar ju inget att komma och titta på den,väldigt vacker,lite skjutit med är i nyskick.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Söndag 5 nov 12:00


Ett riktigt bra koncept!     Dessa satser finns på Sportec för 75 kr   En riktigt bra produkt är pröva-på-satser för diaboler som är helt perfekta för den som vill leta fram rätt diabol för sitt vapen. Haendler & Natermann har tagit fasta ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 30 okt 18:00


"Kan blyfria diaboler skada min luftvapenpipa?"     HN har satsat stort på blyfria diaboler och Sportec har ett stort sortiment av dessa inne. Ett ämne som ofelbart alltid kommer upp när man diskuterar blyfria luftvapenprojektiler är dera...

Av Johnny Ottosson - Fredag 27 okt 09:00


JSB RS - utgångsläget!     JSB RS är en diabol som fungerar ypperligt i just min Crosman 1701P.   En av nutidens absolut populäraste diaboler för kaliber 177 till rekreativt bruk och klubbskjutning i fallmålstävlingar för vapen på under 10...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 17 okt 21:00


Försiktighet är viktigt!     En bra kompressor för PCP är dyr - man kanske skulle köpa en billig direkt från Kina?   Kina kallas idag ofta för "världens verkstad" eftersom de flesta av våra konsumtionsvaror tillverkas just där. Produkter s...

Av Johnny Ottosson - Måndag 9 okt 21:00


    Att dra en lina...     Ett litet rör gör underverk!   Precis som de flesta andra entusiaster så gör jag rent piporna på mina PCP med en draglina och en linnelapp. Den aktuella draglinan är en fiskelina och linnelappen är en riktig ren...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

860 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok

Visitors

Följ på Instagram

Airpang på Instagram

https://instagram.com/airpangsweden/

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se