Airpang

Alla inlägg under april 2017

Av Johnny Ottosson - 6 april 2017 20:00En bättre Wildfire !


  Klart bättre prestanda med mindre förspänning på hammarfjädern..


Crosman Wildfire har redan blivit väldigt populär på sin hemmamarknad i USA, naturligtvis inte minst på grund av prisläget på $149. Naturligtvis så har en hel del seriösa entusiaster också intresserat sig för modellen och därför har det nu börjat dyka upp lite tips och trix på hur man ska få vapnet lite mer skjutbart än den relativt råa pjäs som den lycklige ägaren först plockar upp ur kartongen.


En av de första, enklaste och mest givande modifikationerna är att backa tillbaka förspänningen på hammarfjädern lite grann. Resultatet låter inte vänta på sig, förutom en mindre spridning ifrån skott till skott då ökar både antalet bra skott samtidigt som utgångshastigheten därtill ökar lite grann. I grafen ovan så ser vi röd kurva som original och den blåa visar modellen med en mildare förspänning.


  En enkel modifikation.


Bortsett ifrån en bättre effektkurva så kan man även få ett mjukare avtryck där kraften som krävs för att indexera magasinet och lossa ett skott minskar till 1/3-del av originalet! Förfarandet är ganska enkelt och visas på fotot ovan där man har hakat in en avtryckarfjäder en ståltrådsring istället för direkt i den gjutna tappen inuti avtryckarhuset. På detta sätt minskar avtryckarfjäderns förspänning och avtrycket blir mindre tungt att utlösa.


Som jag ser saken så verkar Wildfire komma från klarhet till klarhet, den praktiska precisionen har ju Tom Gaylord mfl tydligt demonstrerat och den är ju rent strålande i relation till vapnets blygsamma pris. Har man nu billiga möjligheter att dessutom få till ett anständigt (nåja) avtryck och en bättre effektkurva så växer onekligen modellens användbarhet markant.


Det ska bli mycket spännande att bekanta sig med den i verkligheten här på svensk mark...

ANNONS
Av Johnny Ottosson - 4 april 2017 05:00Mera om Gauntlet!

  Frågan är bara hur prisbilden blir här i Sverige?


Umarex nya lågprisvapen presenterades ju lagom till Shot-Show 2017 och nu börjar lite mer detaljerad information komma fram i takt med att förserievapen succesivt kommer ut till media. Några av de kanske mindre uppenbara detaljerna är att stocken är delad i två delar, varvid den främre utgörs av en slags bur runt tryckluftkärlet. I den andra ändan av stocken så har man försett kolven med en i höjd justerbar bakkappa och det är dess reglageratt som man kan se som en horisontell detalj mitt på kolven.


Ibland de övriga detaljerna så kan man även notera en fulllång shroud, vilken uppges vara exceptionellt tyst liksom samma typ av avtryckarsystem som används till QB-serien, en modellserie som Gauntlet för övrigt delar många inre konstruktiva drag med.


  Volymen på tubflaskan hos Gauntlet är på 213 cc och håller 200 Bar, varav vapnet matas med 75 Bar


Precis som de flesta av dagens PCP, även i lågprisklassen, så är Gauntlet försett med ett automatindexerande magasin och det intressanta här, inte minst för marknaden i USA, är att magasinet är helt utbytbart med de som Crosman saluför till sin Marauder-serie. Lite udda men mycket praktiskt. Tänk så välkommet det hade varit med en gemensam magasinstandard överlag. 


Gängan för luftfyllningen till flasktuben är för övrigt den samma som används till paintball och förmodligen så kommer Gauntlet att annonseras som ett Dualfuel-vapen, något som möjligtvis kan vara av intresse just i USA. Precis som gamla Discovery så är Gauntlet därför också försedd med ett degasser-system, en inbyggd snabbventil som gör att man enkelt och praktiskt kan tömma vapnet på allt tryck utan att behöva meka med det eller skjuta slut på alla skott manuellt. ANNONS
Av Johnny Ottosson - 1 april 2017 17:00


Hultafors Super Safe!


  Ett utmärkt redskap för exempelvis tävlingsarrangören i Field Taget!


En bra kniv är något som alla människor behöver. Många av oss luftfantaster använder ju ofta kniv och en av storsäljarna är ju Hultafors modell Mora 2000 men dagen till ära så tipsar Hultafors på sin FB-sida om en helt ny produkt - lanserad just idag.


Det är ju faktiskt ganska många gånger som man faktiskt inte behöver just skärpan hos en kniv, exempelvis när man rensar bort ogräs mellan stenplattor eller bryter upp färgburkar. I en sådan typ av situation så tror jag att nya Super Safe kan vara ett riktigt gott val.


Modellen finns redan nu för beställning hos de ledande handlarna i luftvapenbranschen.

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se