Airpang

Direktlänk till inlägg 22 februari 2017

Inkommande på marknaden...

Av Johnny Ottosson - 22 februari 2017 11:00


Snowpeak breddar sortimentet!


  Snowpeak M30 - med marknadens grövsta shroud?


Inför säsongen 2017 så kommer Fondprodukter att följa upp framgångarna hos Snowpeak 900 med en kompletterande lineup av helt nya modeller som man tror kan vara intressanta för en ännu bredare krets svenska entusiaster. Vad tror ni exempelvis om M30 med en helt ny konstruktion där man har byggt ihop tuben med pipan till en enhet! Likaså kommer modellen att ha en justerbar regulator..


  De hittills kända specifikationerna


Förutom M30 med sin jättelika shroud så finns det även en trevlig liten pistol eller pistolkarbin som man lätt kan få intryck av är lite inspirerad av det stora landet i väster, eller vad tror ni?


  Watch out 2240/50!


För vår effektbegränsade marknad så kan den här typen av små, lätta och billiga kombinationsvapen alltid vara intressanta, något som inte minst Crosman har bevisat igenom åren.


  Notera kolven med kamouflage - en kinesisk trädvandrare?


Om man däremot tillhör de som föredrar mer traditionella luftvapen med samma formfaktor som klassiska Theoben Rapid och därmed gillar konceptet med tubflaska så kommer naturligtvis även en sådan att erbjudas:


  För många entusiaster så är det på detta sätt som ett riktigt luftgevär ska se ut!


Med regulator och kaliber 25 så blir nya M16A en mycket spännande bekantskap. Om priserna faller ut rätt så tror jag att vi här kan se en ännu bredare etablering och ett mindre beroende av den turkiska dominansen i Fondprodukters billigare sortiment.


  Detta kommer att bli en mycket spännande modell att följa...


Den första modellen i denna lineup ska komma till senvåren/sommaren och jag kommer naturligtvis att bevaka utvecklingen och publicera aktuella priser så fort jag kommer över dem. 


Vad tror ni om dem?

 
 
Ingen bild

Hasse

22 februari 2017 11:52

Coool, som en slags elefantbössa där den slanka pipan lika gärna kan skyddas tillsammans med tuben ju! Jag tycker mig se en högst elegant lösning. För en gångs skull kommerhär istället kineserna att kopieras!

 
Ingen bild

Hasse

22 februari 2017 12:08

Men var är dom öppna riktmedlen?

Johnny Ottosson

26 februari 2017 13:33


De saknas, liksom för de flesta PCP på marknaden.

Anledningen är bristande efterfrågan.

 
Ingen bild

Johan

22 februari 2017 23:05

Är det bara jag som inte får ihop ekvationen med ett tryck på över 200 bar + lågt pris = säkert?

 
Ingen bild

Per

23 februari 2017 08:25

Johan,

Kan bara hålla med. Här skulle Fondprodukter tänka till lite och ta en större marginal så bössorna blir dyrare. Då blir de också säkrare.

En möjlighet skulle ju kunna vara att Fondprodukter skapar ett Swish företagskonto. Då skulle man ju kunna skänka en slant efter att man köpt bössan och därmed höja säkerhetsnivån. Frågan är hur mycket man då ska skänka? Man vill inte snåla med säkerheten.

 
Ingen bild

Hasse

23 februari 2017 15:50

Och vari består då den låga säkerhetsnivån?
Är det kanske bara bössor från kina som brukar ståltuber?
Nja,jag tycker allt herrar kommentatorer ovan är lite väl raljanta över dessa lågprisbössornas intåg.
Undrar förresten var M30 bössan ovan hamnar prismässigt?

 
Ingen bild

Superbee

23 februari 2017 18:02

Det är produktionstekniskt lättare att konstruera hållbara saker i stål än i aluminium... Sen att alu är mer korrosionssäkert är väl en annan fråga.

Jag blir lite sugen på M30 som ersättare till min typhoon som börjar bli till åren kommen.

 
Ingen bild

Johan

24 februari 2017 00:36

@Per, kul att just du ville bemöda dig om att författa ett så oerhört givande svar på min frågeställning!

Jag är nämligen liksom du helt övertygad om att fondprodukter är en välgörenhetsinrättning. Marginal är helt okänt för dessa altruister.

I tillägg formulerade jag mitt tvärsäkra och kränkande påstående i form av en frågeställning just för att få svar från eliten av högutbildad expertis inom området trycksatta kärl i vilken du är den mest framstående.

Således kommer jag till fondprodukter swisha in ett belopp som i SEK motsvarar din EQ.

Tack!

@Hasse, jag vet faktiskt inte om säkerhetsnivån är så mycket lägre enkom tack vare priset, anledningen till min fråga ovan är helt enkelt att jag tror att materialpriset är en del av kostnaden, liksom tillverkning, montering, löner, frakt, tull, moms, marginal etc osv. Och för ett lågt pris är det minst ett av områdena ovan som fått en lägre budget, och sannolikt har de prioriterat rätt.
Det kan mycket väl vara så att säkerheten för dessa bössor är fullt i klass med "premium-tillverkarnas", men jag personligen har sällan haft erfarenhet av att billiga produkter är lika bra eller säkra som produkter tillverkade av företag med schyssta villkor, processer och certifikat etc, vilket ofta innebär högre pris.
Jag vet inte, jag tror, och jag hoppas jag tror fel.

Det var inte min mening att vara raljant, tvärtom.



 
Ingen bild

LoL

24 februari 2017 06:33

Per: ha ha - riktigt bra :)

 
Ingen bild

Peter Å

24 februari 2017 12:06

Säkert bra bössor men så länge vi har FX här i Sverige så håller jag mig till deras konstruktioner.Här finns säkerhet man kan lita på,men framför allt smoothtwist piporna som jag anser överlägset allt annat.Royale500,TyphoonT12 duger för mig.Mitt BSA Lonestar.25 skjuter också förvånansvärt bra efter 8 års användande.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards