Airpang

Direktlänk till inlägg 28 januari 2017

En spännande marknadsöppning..

Av Johnny Ottosson - 28 januari 2017 16:00Triss i budget!


  Beeman Cheif - en QB78 som är fabriksbyggd som PCP..


Under det senaste året så har det kommit ut eller presenterats inte mindre än 3 stycken superbilliga PCP som borde kunna intressera en hel del fantaster som vill börja skjuta PCP. Idag så ska vi titta lite på dessa tre modeller och notera vilka saker som skiljer dem åt.


  Snowpeak 900 finns redan i Sverige och kostar 2500 kr


Niohundran har blivit populär över hela världen och kan redan idag köpas rakt över disk i Sverige. Detta är ett traditionellt vapen med trästock och som dessutom erbjuder ett självindexerande magasinsystem. Ägarna förefaller överlag vara nöjda och glada med modellen men den del har haft synpunkter på att den praktiska precisionen inte håller samman nivå som dyrare PCP från prisklassen 4000 kr och uppåt.


  Crosman Maximus har ett pris på $199 och frågan är om den också klarar 2500 kr här i Sverige?


Crosmans utveckling av Discoveryn, deras Maximus, har blivit populär i USA på grund av bra teknisk egenprecision tack vare en ny generation egenutvecklade pipor. Här erbjuds bara en syntetstock men med fördelen av fabriksmonterade rembygeldubb. Avtryckarsystemet är samma som för 2260 och inte speciellt sofistikerat, även om det kan förbättras avsevärt av en händig ägare.


Den sista modellen är den nyaste, Beemans PCP-version av QB78 som man hittills (under Shot Show) har benämnt Cheif. Detta är helt enkelt en QB med PCP-teknik och även här landar prislappen på $199. Precis som med Snowpeak 900 så får man en trästock men dock inget magasinsystem. Däremot så finns syntetstock som tillval och eftermarknaden för den här modellen torde vara gigantiskt om delarna är kompatibla med de Co2-drivna QB-vapnen. Med lite tur så bör även detta vapen kunna landa runt 2500 kr och QB-serien är överlag utrustade med ett riktigt vettigt avtryckarsystem som bör ligga ett pinhål över konkurrenterna i prisklassen.


Vilket ska man då välja?


Vill man ha magasinsystem och ett vapen fort så är Snowpeak rätt val. En bössa som även tilltalar traditionalisten. Om man däremot har precision som viktigaste kriterium så torde Maximus dra det längsta strået, mycket på grund av sin fina pipa och ett bearbetningsbart avtryckarsystem. Slutlingen så finns QB-serien för den som gillar att skapa ett helt eget PCP med mängder av tillval från eftermarknaden. Båda de sistnämnda har naturligtvis nackdelen av att de inte finns i Sverige ännu och vi därför inte vet vad de kan leverera samt till exakt vilken prisbild. 
ANNONS
 
Ingen bild

_Axel_

29 januari 2017 03:33

Undra om det är medvetet att Maximus kolv ser ut som en Mannlicher (uttalas Man licker i USA)? Kanske vill dom få oss att förknippa kolven med kvalitét?

 
Ingen bild

Hasse

29 januari 2017 14:11

Kan man tänka sig, jag som i en tidigare kommentar förfasat mig över att Crosman glömt av sin gamla 160 - här finns den ju återsuppstånden som ett enkelt pcp och heter nu Maximus!
Men kineserna, de kineserna - skulle pipan vara sämre i QB78?
Och farhågorna kring ståltuberna?
Återstår hur som helst att se vilka handlare som tar in vad.
För oss som räknar oss till fattigmanskonsumenter väntar kanske goda tider.
Tack för ännu ett intressant inlägg i ämnet Jonny!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se