Airpang

Direktlänk till inlägg 26 januari 2017

Brist på nyheter?

Av Johnny Ottosson - 26 januari 2017 10:00



Vad händer hos FX Airguns?

 

FX Airguns Streamline är det senaste vapnet från FX Airguns.


Jag fick i dagarna ett mail från en entusiast som undrade varför FX Airguns inte hade med någon stor nyhet på Shot Show, som ju gick av stapeln bara för några dagar sedan. Personligen så tycker jag emellertid att FX Airguns formligen har sprutat ur sig mängder av nyheter de senaste åren, även om det då inte råkade komma något nytt på just 2017 års Shot Show.


Vi har ju sett Bobcat 1 & 2, Wildcat och inte minst Impact samt Streamline, vilka tillsammans är tre helt nya och unika plattformar - bara inom loppet av de senaste tre åren.


Detta tror jag ingen annan tillverkare kommer i närheten av.


När man så har lanserat ett flertal nya och oprövade modeller så kan det rent av vara sunt att hålla lugnt ett mellanår för att koncentrera krafterna på att komma ikapp med produktionen och se till att antalet barnsjukdomar inte rasar iväg. 


Framöver då?


Jodå, jag är övertygad om att vi kommer att se ett stort antal nya modeller från FX Airguns även i framtiden. Ett av de absoluta kärnvärden som är intimt förknippade med FX Airguns är ju just innovation. Jag tror också att det kommer att bli svårt att ha en lika stark representation i instegsklassen som man tidigare har haft igenom Typhoon-serien, detta i takt med att det kommer in fler och fler prisvärda budgetvapen. Förmodligen så kommer man att röra sig uppåt på skala med olika medvärden för att kunna hålla prisbilden uppe. 


Sedan så kan det även bli tufft på USA-marknaden med tanke på utfallet i presidentvalet.


Att ha en protektionistisk president som uttalat vill bromsa och motarbeta internationell konkurrens på den egna hemmamarknaden kan slå hårt mot ett mindre företag med stort fokus just mot USA-marknaden. När sedan de amerikanska tillverkarna börjar få allt bättre modeller till allt bättre priser så försvåras situationen ytterligare.


Redan i nuläget så ligger instegsmodellen FX Airguns T12 Whisper Mk II med syntetstock på $699, vilket är $200 mer än Crosman Marauder. Detta då redan i nuläget utan framtida straffskatter eller liknande.


I den andra ändan av skalan däremot, säg mellan $2000-3000 så är spelrummet friare.


Här finns inte alls den konkurrensen och i synnerhet inte från amerikanska tillverkare. Samtidigt så är de fantaster som är beredda att betala $2500 för ett PCP inte alls lika priskänsliga. Vill de ha en modell så spelar det inte så stor roll om den kostar $2500 eller $3000 - tilltalas de av modellen så köper de dem. Vapen i den här prisklassen har också en helt annan lönsamhet och utan bra marginaler så dör verksamheten.


Jag tror därför att de europeiska tillverkarna kommer att röra sig uppåt samtidigt som kinesiska tillverkarna vinner mark nedifrån där de amerikanska tillverkarna på sin hemmamarknad kommer att besätta mellanprismarknaden.


Det ska bli väldigt spännande att se hur det hela utvecklar sig...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards