Airpang

Direktlänk till inlägg 18 januari 2017

I den lägsta prisklassen..

Av Johnny Ottosson - 18 januari 2017 17:30


 

En billig och prisvärd kvartett !


Ett spännande PCP för under $300


Moderna PCP blir allt billigare för varje år och den trenden är stark. Har man nu $300 (ca SEK 2600) att spendera så finns det nu en rad olika PCP att välja, beroende på tycke och smak. Man kan välja ett enskottsvapen med erkänt god teknisk precision, ett 10-skott repetergevär med regulator liksom ett automatiskt (eg DA) PCP och alla dessa finns att köpa för denna summa, ja ända ner till hälften av den om sanningen ska fram.


  Med $139 så kan man köpa Crosman Wildfire!


Nu är det naturligtvis många som snabbt påpekar att nya Wildfire egentligen bara är en PCP-version av gamla hederliga Crosman 1077 och det är naturligtvis helt rätt. Man brukar i samma andetag även påminna om att dess avtryckarsystem, på grund av konstruktionen, är mer än lovligt tungt och släpigt liksom att modellen är sällsynt plastig med exempelvis hela lådan tillverkad av just plast.


Detta är helt rätt!


Men..


Vi snackar om $139, alltså en summa av mindre än 1200 SEK!


Detta förlåter naturligtvis mycket. Vilket annat PCP hittar man för den här mängden pengar i övrigt? För en dryg tusenlapp så blir det naturligtvis inte samma precision, finish, sammansättningskvalité, materialval eller ens avtryckarsystem som för ett vapen med tio gånger samma pris. Det är helt naturligt och jag tror att kunderna kommer att acceptera detta. Ett fabriksnytt PCP av känt fabrikat för en summa obetydligt högre än vad det kostar att fylla tanken på bilen - detta är ett otroligt billigt vapen och den kommer självfallet att bli en storsäljare.


Crosman Maximus kostar $199 vilket betyder ca 1700 SEK..


Tittar man ännu ett steg upp för stegen som till himmelen bär så hittar vi Crosman Maximus. Till skillnad ifrån Wildfire så är Maximus ett erkänt kompetent vapen med en bevisat hög teknisk egenprecision. Detta är den första modellen från Crosman med deras nya generation av pipor och den har fått mycket lovord för just sin fina pipa, till skillnad från dess föregångare Discoveryn.


Nu är ett förhållandevis dyrt tillval av pipa från LW inte absolut obligatoriskt om man vill ha en hyfsat välskjutande bössa från Crosman. Sedan, så visst har den gamla 2260s avtryckarsystem, som lämnar mycket övrigt att önska, dessutom så har den en plastig stock men vi är fortfarande en bra bit under två tusenlappar för ett nytt PCP där lådan är i metall och där modellen har visat sig vara populär och uppskattad.


  Nya Umarex Gauntlet ska utmana Crosman i den lägsta prisklassen med $399!


Det sista steget under motsvarande 3500 kr är helt nya Gauntlet från Umarex och med över 3000 kr på prislappen så ingår en drivkälla med separat regulator, ett 10-skott automatindexerande magasin, en shroudad pipa samt en justerbar stock. Det är ett rejält värde för pengarna, förutsatt att vapnet i övrigt visar sig vara välskjutande.


Med $1399 (12.000 SEK) så är Bullmaster inte billig förrens man jämför med konkurrenterna..


Nästa vapen i kategorin prisvärda nyheter är Bullmaster, vilken dock inte är ett direkt budgetköp som de tidigare vapnen här ovan. Nu handlar det om $1400 vilket är jämna pengar med en FX Airguns Wildcat eller en FX Airguns Cyclone på den amerikanska marknaden, samtliga med syntetstockar. Billigaste äkta semi på marknaden, förutom den här nyheten blir Monsoon som ligger $200 upp. 


Här ska man dock även väga in att Hatsan därtill skickar med 3 magasin liksom riktiga rembyglar. Det är mycket vapen för pengarna inom sin unika vapentyp. Kanske Hatsan har börjat ta sig i kragen nu med bättre materialval liksom mer egenutformade konstruktioner? Det ska bli mycket spännande att följa den här modellen på marknaden.


Avslutningsvis så ser vi tydligt att kategorin billiga PCP (under $500) ökar kraftfullt i USA och att tidigare billiga fabrikat försöker resa sig uppåt med bättre modeller till högre pris. Framtiden för PCP kommer att bli otroligt expansiv de kommande åren framöver.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skapa flashcards