Airpang

Direktlänk till inlägg 30 oktober 2016

Predator Pellets!

Av Johnny Ottosson - 30 oktober 2016 20:30



Tomteskotten !


  Predator Pellets i den klassiska vita burken.


När jag prövade lite olika diaboler för min 1701 tidigare i veckan så var en av sorterna Predator Pellets, något som en läsare funderade över. Min dotter brukar kalla dem för "tomteskott" när hon var riktigt liten eftersom deras karaktäristiska röda spets med lite fantasi kan liknas vid en spänstig konformad tomteluva. 


De flesta av er har säkert sett och kanske använt dessa till lite olika ändamål men visste ni att de faktiskt har en ganska lång och spännande historia att förtälja?


Upprinnelsen till dem kan sökas hos en entusiast vid namn Tom May från Colorado. Han köpte en hålspetsdiabol ifrån ett då tämligen okänt företag i Tjeckien, den nu så välbekanta diaboltillverkaren JSB, och konstruerade sedan en "maskin" med vars hjälp han kunde montera på en konformad röd polymerspets. Efter att ha finjusterat och prövat "sina" produkter så började han runt millennieskiftet att saluföra dem via mailorder till andra fantaster, företrädesvis på den amerikanska marknaden.


Allt tuffade på och åren rullade vidare samtidigt som efterfrågan ständigt ökade. På våren 2007 så hade dock Tom ledsnat och beslöt sig för att sälja sin verksamhet. Nya köpare blev Dick Dixon och Jay Cogswell och de flyttade verksamheten till Englewood, också Colorado. Dessa båda herrar skapade företaget Predator International, Incorporated och började pumpa upp tillverkningsvolymerna.


Naturligtvis så blev det problem..


Toms maskin var helt enkelt inte gjord för att producera så stora volymer diaboler som marknaden efterfrågade och som de nya ägarna vill leverera. Efter att ha detaljstuderat Toms maskin så kunde man dessvärre konstatera att den inte gick att utvecka mot en större volymproduktion heller. Ville man lösa problemen så fick man alltså börja om på nytt igen, starta från ruta ett.


  Numera så har det blivit en hel familj diaboler under varumärket Predator Pellets!


Efter många turer hit och dit så lyckades man få kontakt med några fantaster i Ungern som hade förslag på ett sätt att lösa problemet via en helt annan typ av diabolmaskin. Kapital flyttades och en tillverkningfacilitet upprättades i Ungern, vilket på många sätt var praktiskt då Ungern ligger klart närmare Tjeckien (där JSB fanns) än vad som var fallet med USA, där huvudkontoret/försäljningskontoret kvarstod.


I dagsläget så ser layouten ut ungefär på samma sätt, Predator Inc är den största importören av JSB i USA och tillverkar (i Ungern) Predator Pellets av JSBs basdiabol till försäljning över hela världen.


Nu har man en imponerande lineup som är fördelad i lite olika familjer:


Polymags - originalvarianten med röda plastspetsar. Kaliber 177, 20, 22, 25 och 30


Polymags Shorts - kortare varianter för vissa magasinvapen. Kalibrar 177 och 22.


Metalmags - ser ut som Polymags men har spets av metall istället för plast, alltså något tyngre. Kaliber 177/22


Då försäljningsresultaten är lysande både för vanliga Polymags såväl som för de övriga modellerna och med en fortsatt god efterfrågan så kommer vi säkert att se mer av detta varumärke under många år framöver. Har ni inte prövat dem ännu och dessutom känner ett behov av diaboler för det ändamål som dessa huvudsakligen är tänkta till så kan de definitivt vara värda att pröva. I min egen 1701 så sköt de onekligen helt utmärkt.





 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards