Airpang

Direktlänk till inlägg 28 juli 2016

Större och störst?

Av Johnny Ottosson - 28 juli 2016 17:00Dubbla köttätare !  


  Stor och kraftfull...


BSA är kanske det fabrikat som är mest känt för att återanvända gamla namn och då tänker jag exempelvis på Gold Star (endera ett fjädermagasingevär eller ett PCP för HFT) och Scorpion (antingen en fjäderpistol eller ett PCP från Hornet-serien). Naturligtvis så är ett bra namn värdefullt men risken för förväxling förekommer alltid, något som köparen i England av en pipa till sin Scorpion fick erfara då han fick en synnerligen kort pipa till sitt PCP.


Ett helt färskt exempel på dubbelnamn är Hatsan som i våras lanserade sin jättelika fjäderbössa med kaliber 30 (!) som man kallade Carnivore och som nu har fått sällskap av ett likaledes gigantiskt PCP med kaliber .35 som också heter just Carnivore.


Den nya skapelsen är baserad på BT-65s mekanik men ett halvnummer större med en totallängd på imponerande (skrämmande?) – 50 tum, alltså 126 cm! Vikten är inte heller något som blir lätt att förbigå, på vågen så väger den in vid 4200 gram – ungefär som en stor fjäderbössa!


Lyckligtvis så är modellen utrustad med rembyglar och picatinnyskena (enbart syntetstocken) under förstocken för en bipod, något som säkert blir mycket uppskattat. Troligtvis så är detta inget PCP som man bara slänger med sig under en improviserad långpromenad runt sina jaktmarker.


Fördelen med modellen, om man då vänder på myntet, är rejält med effekt – Hatsan uppger 95 fpe samt en utgångshastighet på 730 fps! Pipan är denna gång tillverkad i Tyskland (Lothar-Walther?) samt 23 tum lång och försedd med en rejäl shroud. Kalibern innebär att modellen får ett 6-skotts magasin och den 255 cc stora tuben bör räcka till tiotalet skott på en fyllning från blott 200 Bar, Hatsan själva uppger 2 magasin.


En bra detalj är att man också kan välja modellen med stock av (turkisk) valnöt liksom om man önskar har repeterhandtaget längst bak på lådan eller på sidan av densamma.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Silwer

28 juli 2016 21:02

Ja de har en del sk bigbore nu på gång även en .45 vill jag minnas.

Ett problem med de hä är att de ofta fatalt misslyckas använda inköpta pipors fördelar genom den sämsta sluttillverkning jag öht sett nångång.

Är det lyckohjulet även på sånna här tro? eller lägger de ner 5 minuter till kanske på de här.

Inget för Sverige men USA lär nog gilla den som de andra överkalibriga Hatsan, de struntar ju i det mesta där i vilket fall.

 
Ingen bild

Superbee

28 juli 2016 23:10

Ja de pipor jag sett från hatsan har samtliga varit i behov av omkröning, efter det är gjort skjuter de bra, så nog är det bra ämnen men som Silwer säger, slutbearbetningen är bedrövlig

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 juli 23:00

En aldrig sinande utveckling..     I begynnelsen var FX2000.....i alla fall för dagens FX Airguns AB För någon vecka sedan så skrev jag lite om hur imponerad jag är av utvecklingen hos FX Airguns och när den här typen av lovord haglar öve...

Av Johnny Ottosson - Söndag 7 juli 16:30

Gammalt gevär - nya diaboler...     JSB pressar ständigt gränsen för vad som är möjligt - till gagn för alla entusiaster!   Efter många om och men så begav jag mig äntligen iväg till min skjutplats för att pröva de JSB Heavy Mk2 som jag...

Av Johnny Ottosson - Lördag 6 juli 21:00

    Den iranska vinden!     Air Arms Shamal var ett mycket viktigt vapen i utvecklingen av dagens moderna PCP.   I mitten av 1980-talet så ägdes varumärket Air Arms av Bob Nicholls genom sitt företag NSP och direktören för den här verk...

Av Johnny Ottosson - Måndag 1 juli 19:00


  Globaliseringen!     I april 2001 så köpte jag mitt första PCP från FX Airguns - ett litet företag med ett enda vapen i sortimentet.   På det svenska luftvapenforumet så går det just nu en intressant tråd om huruvida FX Airguns har "g...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 juni 17:00


  Måltavor till kanonpris!     Här finns det 40 små tavlor eller 20 större för 15 kr.   Måltavlor och målmaterial är ju som bekant förbrukningsvaror så har man möjlighet att komma över dem till riktigt bra pris så är det naturligtvis en ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se