Airpang

Direktlänk till inlägg 21 januari 2016

En intressant lanseringsvideo...

Av Johnny Ottosson - 21 januari 2016 06:00



Mera Galahad !


En video precis lika vacker och meningsfull som dess produkt..


Nuförtiden så kan ju knappast ett nytt vapen presenteras utan att backas upp med en bra lanseringsvideo och detta har naturligtvis Air Arms tagit till sig med besked. Med bakgrund av detta så kom igår deras första video av den helt nya och omtalade Galahad.


Alla vi som är nyfikna på en ny modell brukar i lanseringsvideon få en bra överblick över vapnet och dess främsta features, ofta kombinerat med linjesvepande panoreringar som belyser formgivningen hos vapnet och understryker dess finish och design.


Videon brukar alltså iscensätta en stämning som skapar en aura av hur tillverkaren vill att vi ska betrakta produkten och naturligtvis också skapa ett köpsug varför vi i dessa sekvenser ofta blir matade av subtila försäljningsargument som indirekt beskriver modellens förträfflighet.


Den självklara frågan är ju nu vad som hände i fallet Galahad?


Min gissning är nog att pengarna helt enkelt tog slut när man skulle skapa modellens formgivning och lanseringsmaterial, någon annan rimlig förklaring kan jag inte hitta - annat än att möjligtvis en konkurrent var ansvarig för just dessa delar i fallet Galahad.


En sak har Air Arms i alla fall helt rätt i - modellen kommer inte att bli bortglömd och den är redan nu en milstolpe i luftvapenhistorien, kanske därför anknytningen till brittisk historia i videon?


Utan tvekan vår hobbys motsvarighet till de första Volvo 343 som ramlade ut på marknaden - teoretiskt sett rätt produkt men lite för sent och med en komplett och total avsaknad av estetik...

 
 
Ingen bild

Archon

22 januari 2016 17:20

Det här måste vara den sämsta promo-videon för ett luftvapen jag någonsin sett i hela mitt liv. Grå, trist och totalt intetsägande. Sedan tycker jag att själva namnet Galahad låter så där. Dom borde nog döpt bössan till något annat. Jag är medlem på ett engelskspråkigt luftvapenforum på Facebook och där var det någon som tyckte att man borde döpt om bössan till Quasimodo i stället, efter den fiktive puckelryggige ringaren i Notre Dame. Själv tycker jag inte att bössan är så ful, den ser ut ungefär som vilken annan bullpup som helst.
Men som sagt, den här promo-videon är bedrövligt dålig och om marknadsföringen inte blir bättre riskerar den här bössan att floppa.

 
Ingen bild

Silwer

28 januari 2016 09:05

Det hela är ju baserat på namnet Galahad som var en mytologisk riddare av runda bordet i Arthur Pendragons tjänst.

De ville väl inte lika typ FX och andras typiska amerikanska reklamvideos men det blir ju ett problem att inte ens visa upp nåt kring bössan i reklamen imo.

Jag tror inte sånna här vapen marknadsförs så här ändå, isf mer via tester på youtube och i diverse blaskor.

Är det usa de är ute efter så kanske de borde kastat ut lite siffror och tacticoola bilder på folk som skjuter med denna på nån prärievarg eller liknande.

Bullpupar är ju imo jaktvapen, de ska ju var korta pga det, jag har inte förstått inställningen i staterna om att alla samtlioga alltid oavsett skjuter sittande med stöd, ok att det visar precisionen.
Jag har ännu svårt at se målskyttemässiga fördelar med en billpupp, jag kallar det hela en hysteri att vara som det man ser online, och det är USA det växer just nu.

Men det är stor skillnad på möjligheter här och där, här i Europa har ju luftvapen varit med länge och det finns ju mängder av dem men det är inte på uppgång därför verkar det som ingen händer här.

Det blir iaf många klart amatörmässiga som visar upp sig på diverse filmklipp som ska tycka till, och alltid utan att var tekniskt begåvade imo.
Urtrista uppvisningar med pcp efter pcp, som att de inte fattar at de flesta pcp just funkar ok att skjuta med stöd så, de kommer vanligen inte märka stor skillnad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards