Airpang

Alla inlägg under december 2015

Av Johnny Ottosson - 1 december 2015 18:30Att bygga vidare..


  Den nya förstocken monterad..

 

Efter en intensiv barnvecka så har jag nu äntligen haft möjlighet att pyssla lite mera. Under förra veckan så ankom min förstock/hamster – eller vad man nu vill kalla den, ifrån Easton Airguns, USA. Den kom ”in white” och jag har därför lackerat den på jobbet med en grundfärg för traktorfälgar och sedan en mellanblank svart finishfärg.

 

Som ni kan se på bilden så bestod satsen av lite olika delar. Förstocken är en enhet, trots att den är vinklad, och till den så hör en monteringssats bestående av en hästskoformad adapter till varbygeln, en distanshylsa och fyra olika skruvar. En lång skruv går igenom distanshylsan, en skruv ersätter original varbygelsskruv eftersom adaptern ska rymmas mellan skruvhuvudet och själva varbygelns yta och två skruvar säkrar den Y-formade delen runt tuben mot densamma.

 

Allt som allt gick lätt att montera och passformen var bra. Med förstocken på plats så blir nu skytte i sittande ställning med nederdelen av vapnets främre delar vilande på knät möjligt, något som har varit knepigt då enbart tuben har utgjort vapnets nederdel. Likaså får jag nu ett skydd runt den nedstickande manometern. Trots den här tillsatsen så går det fortfarande att packa ner vapnet på avsett sätt ner i väskan för en smidig transport utan att ytterligare delar behöver demonteras/monteras mellan transport och användning.

 

Invändningar då?

 

Till att börja med så hade en färdig ytfinish inte varit dumt, typ eloxering. Sedan så är en del hål borrade för att viktlätta konstruktionen lätt asymmetriskt borrade vilket naturligtvis känns sisådär. Själva konstruktionen som sådan är emellertid inte dum, frågan är varför man inte byggde den i trä eller plast istället - matchande pistolgreppens olika valmöjligheter?

ANNONS

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se