Airpang

Direktlänk till inlägg 14 december 2015

Äntligen på svensk mark!

Av Johnny Ottosson - 14 december 2015 17:00



Snowpeak Airguns PR900W kan nu köpas över disk i Sverige!


  Precis som förväntat så hamnade priset på under 2500 kr!


För några månader sedan så hade Airpang ett inlägg om Snowpeak Airguns ifrån Shaoxing i Kina. Idag har Hurricane börjat med försäljningen med kaliber 177 eller 22 och priset blir oavsett kaliber 2495 kr.


Länk: http://airpang.bloggplatsen.se/2015/08/04/11153357-snotoppen/


Hurricane har följande att berätta om sitt nya erbjudande:


Prisvärt PCP-gevär med egenskaper och omladdningmanöver som liknar ett skarpt kulgevär. Ett perfekt vapen för jaktträning! PR900W PCP använder förkomprimerad luft som drivmedel och omladdas med en slutstycksmanöver. PCP-tekniken erbjuder snabba skott, hög effekt och mycket bra praktisk precision. Samma teknik används i de flesta luftvapen för tävlingsbruk.

  • Magasinet rymmer 9 st diaboler (7 st i 5,5 mm)
  • Inbyggd manometer som visar aktuellt tryck
  • Räfflad pipa
  • Låda i metall
  • Kolv i Europeisk bok. Den svenska versionen har ett mörkare träslag än vad som är standard
  • Pipshroud i metall för bättre balans och precision
  • Justerbart avtryck
  • Manuell säkring

För att fylla den inbyggda tuben med luft behöver man en fx pump eller luftflaska. Vapnet får maximalt fyllas med 200 Bars tryck och en fyllning räcker till ca 80 skott i följd. Vapnet är utrustat med en manometer som visar när det är dags att fylla på luft och fylladapter medföljer.


Totallängd: 990 mm

Vikt: 2259 gram

Piplängd: 460 mm



Visst är det en spännande tid som vi entusiaster kan avnjuta just nu. Aldrig har vi haft ett lika stort utbud av olika PCP och aldrig har de heller varit så billiga som de är nu. Ett gyllene tillfälle för den som vill sadla om och lämna fjädervapnen bakom sig.


Länk: http://luftvapen.e-butiken.se/luftgevar/ovriga/artemis-pr900w-pcp-

 
 
Ingen bild

Lelle

14 december 2015 21:12

Lämna fjädervapnen? varför det?
Vad som är intressant är kvalitén på kinesen. Vad är t ex tuben gjord av? Består den av återvunnen bilplåt som redan är rostig vid tillverkningen (vilket inte är så ovanligt på vissa pcp) så skulle inte jag vilja trycka i 200bar. Pcp i all ära men hur kul är det att leta efter luftläckor? Många säger att även fina dyra sådana läcker till och från, hur är det då med en budgetpryl som denna?
Ett riktigt test vore på sin plats och inte bara försäljningssnack tack.

Johnny Ottosson

14 december 2015 21:42


Självfallet så är frågan om kvalité utomordentligt viktig då den också har en distinkt koppling till säkerheten när det handlar om PCP.

Generellt sett så är dock de flesta PCP utomordentligt driftsäkra och täta nu jämfört med bara för några år sedan. Det är lite som med elektronik i personbilar, driftsäkerheten kommer med tiden i takt med den tekniska utvecklingen.

Det som naturligtvis är intressant att testa är drivkällans jämnhet ifrån skott till skott, pipans tekniska egenprecision och avtryckarsystemets möjlighet att bidra till god precision.

Att vapnet är tätt och säkerhetsmässigt sätt håller en acceptabel nivå är idag en självklarhet men det måste ju också belysas ordentligt i en seriös test.

Sedan så ser vi en successiv övergång ifrån fjädervapen till PCP i entusiasternas skara, vilket naturligtvis till stor del beror på att PCP har blivit både bättre och billigare samtidigt som tekniken är mer välbekant och enklare att använda även för nybörjare.

 
Ingen bild

Big Bore

14 december 2015 22:37

Ser ut som man har gott om plats för att kränga dit en grövre pipa.Undrar hur trimvänliga de är ? Tillhandahåller Hurricane reservdelar också ?

 
Ingen bild

Archon

14 december 2015 23:54

Ett sprillans nytt PCP för blott 2500 kronor. Det var sannerligen inte dåligt. Jag måste medge att jag är en smula nyfiken på denna bössa trots att jag egentligen inte är någon PCP-fantast. Överge fjädervapnen? Dröm vidare. Kommer aldrig att överge mina älskade fjädervapen. Däremot är jag inte främmande för att äga även andra typer av vapen.

 
Ingen bild

fjäderfantasten

15 december 2015 00:38

Nja. Inte skulle jag överge min pro sport eller fwb sport för det där :)

 
Ingen bild

Fjantomen

15 december 2015 06:43

Försäljningssnack? Lelle lille - tror Du att Johnny får kinesiska yuan hem till föreningssparbanken?

 
Ingen bild

Kines

30 mars 2016 13:15

Är pipan gängad i "lådan" och kan man även skjuta enkelskott?
För att undvika missförstånd, är lådan i metall eller lättmetall?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - 20 juni 2023 21:00

  En ammunitionstest!   Klassiska Baracuda med tre olika vikter och betydligt bättre burk.     När jag köpte min gamla BSA Ultra på sommaren 2006 så betalade jag £249 vilket kompletterades med £89 för kikarsiktet och ytterligare 2 x £4...

Av Johnny Ottosson - 11 april 2023 19:00

  Brno nummer 5 Ett vackert vapen, bara stål och trä dessutom.   Även denna gång så kommer temat att vara rimfire/”salongsgevär”/småviltstudsare/kantantänt/22LR eller vad man nu egentligen vill kalla den här vapengruppen. Jag har...

Av Johnny Ottosson - 19 mars 2023 17:00

  På dryga distanser...   Att skjuta över 40 meter med 177/8J är en utmaning utomhus. Idag blev det en sväng till huset och eftersom det var någorlunda vindstilla så tog jag min lilla Crosman 1701 Bullpup - i allt väsentligt drivlinan av e...

Av Johnny Ottosson - 26 februari 2023 17:00

Skön söndag!   Idag blev det en sväng runt de nya domänerna. Även den här helgen så kunde jag inte motstå frestelsen att åter igen ta med min gamla BSA ut till huset för lite skytte över 40 meter. Man kan alltså säga att förra helgen g...

Av Johnny Ottosson - 25 februari 2023 21:30

    Plastic fantastic!     Syntetstockar har blivit allt mer populära! Syntetstockar är numera nästan mer talrika än stockar av trä eller laminat och i takt med behoven av bättre lönsamhet, liksom rådande designtrender för skjutvapen, ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

868 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards