Airpang

Direktlänk till inlägg 31 oktober 2015

Årets absolut sista tävling?

Av Johnny Ottosson - 31 oktober 2015 18:30Hösttävling hos Örgryte SK


  Två skyttar som använde vapen ifrån FX Airguns


Så, då blev det äntligen dags för årets första (för min del) och även sista (för säsongen) tävling. Denna gång så stod Örgryte SK som värdar och det med den äran. Förutom lite strul med att överhuvudtaget hitta dit, jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att det fanns fler skytteklubbar på en och samma gata, så avlöpte tävlingen riktigt smidigt till glädje och gagn för alla inblandade.


  När målen hamnar ute på öppna vidder så känns det att 7.50 joule inte är så mycket..


Tävlingen var till stor del back to basic. Som ni säkert har läst av inbjudan så hade man skippat all byråkratisk formalia och det var därför bara att åka dit och tävla på. Uppslutningen blev därför god, ca 20 personer uppenbarade sig och 14 personer tävlade aktivt. Riktigt bra med tanke på hur många som brukar komma på vanliga tävlingar och med tanke på att den här tävlingen kom fram med kort varsel och väldigt, väldigt sent på säsongen.


  Jag sköt med min Crosman 1701 - kanske inte det bästa vapnet för ändamålet men kul var det ändå..


Vädret var dessutom osedvanligt bra för årstiden. Vi hade nästan vindstilla och +12 grader samt en sol som tittade fram mellan molnen titt som tätt. Med tanke på hur vädret KAN vara såhär års (tänk regn, blåst och +1 grad) så var förutsättningarna alltså nästan så optimala som de överhuvudtaget hade kunnat vara med tanke på att vi faktiskt tävlade den sista oktober!


  En station i skogen..


Det hela var alltså en fallmålstävling som när det fungerar som bäst. Bra väder, god uppslutning (givet förutsättningarna), trevliga människor, en hög nyfikna nybörjare samt en trevlig och överraskande bana - vad mera kan man önska? 


  Min favoritstation, en udda miljö på traditionella tävlingar..


Atmosfären av klubbtävling låg tung över evenemanget i dess bästa mening, här låg fokus på att ha kul och en trevlig stund med goda vänner och även missionera lite för sporten till de nyfikna besökarna som också beskådade och därtill prövade på spektaklet. 


  Min medtävlare visade med god marginal hur dessa udda placerade mål skulle fällas..


Liksom nybörjarna så hoppas jag verkligen att arrangörerna tar konceptet till sig och låter det bli en vana även för framtiden. Kan man dra dit 20 besökare den sista oktober med någon veckas varsel - vad klarar då inte konceptet av på våren med härligt svenskt försommarväder?


  En liten pistolkarbin är verkligen liten på de lite drygare avstånden - här 40+ meter..


Efter skyttet så vankades det även grillad korv för den facila summan av 5 kr styck, samt dricka. Resultetet missade jag dock eftersom jag blev tvungen att hasta iväg. Döm då om min förvåning när jag kom hem och resultatlistan redan låg online! Sådant händer i praktiken aldrig!


Vanligtvis så måste man gnälla och tjata för att arrangören ska hosta fram listan - i bästa fall redan någon dag efteråt. Här kom listan samma dag och bara några timmar efter avslutad tävling. Så ska det se ut!


  Exklusiva vapen lyste med sin frånvaro men här fanns en Wildcat


I gammal god anda så fanns det en hel del fjädervapen representerade. Den skytt som gjorde störst intryck var en kille med en Weihrauch HW30S som fällde mål på löpande band enbart med hjälp av öppna riktmedel. Han klarade sjundeplats, alltså mitt i startfältet och i konkurrens med PCP på såväl 16 som 45 joule! En riktig prestation!


  Visst fanns det skyttejackor också men inga Steyrs - detta var inte proffsens tävling..


Själv fick jag en betydligt blygsammare placering, plats 10 av 14, men detta spelar naturligvis ingen roll - en tävling av det här slaget besöker man för att ha trevligt, inte jaga poäng. Här låg tonvikten på umgänge och möjligheten att presentera en trevlig hobby för omvärlden.


Avslutningsvis så vill jag därför tacka Martin, Daniel och alla andra inblandade för en riktigt trevlig dag och en nostalgisk tillbakablick på hur fallmålshobbyn en gång var innan fokus hamnade på resultatligor och internationella kvalificeringar för diverse stortävlingar.
 
ANNONS
 
Ingen bild

Superbee

31 oktober 2015 20:07

Kul! Tack för en positiv rapportering :)

 
Ingen bild

Martinw

31 oktober 2015 22:56

Tanken är ju lite att inkörsporten ska vara tävlingar av den här sorten, lite lokala och mindre till formatet. Då slipper man känslan att tävling är stort och läskigt när man åker på rankinggrundande stortävling.
Örgryre återkommer framåt våren.

 
Ingen bild

Peter S

1 november 2015 00:13

Kul med rapport och bilder från tävlingen. Håller med om att station fem var roligast, tillsammans med station ett.

 
Ingen bild

Air

1 november 2015 11:05

Såg riktigt trevligt ut.
Bra skrivet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Fredag 17 maj 22:00


    Till sist - HUMA-regulatorn på svart och vitt!     En mycket trevlig kurva.   Idag så blev det äntligen tid att pröva HUMAs regulator till Royale 500, fast denna gång i min gamla FX Airguns Elite. Totalt så sköt jag 40 skott från 2...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 16 april 16:30

  Utvecklingen!     FX Airguns Elite - här med syntetstock och 400 cc tubflaska.   För tio år sedan så såg marknaden för kraftfulla PCP ut på ett helt annat sätt. Det alla ville ha och som man köpte på den tiden var vapen med kaliber 22 ...

Av Johnny Ottosson - Måndag 15 april 18:00

    Monteringen!     Klicka på bilden för högre upplösning   Så har äntligen min nya regulator från Huma anlänt och visst finns det rejäla skillnader mot föregångaren, en del till och med ganska uppenbara. Man kan tydligt se att det fin...

Av Johnny Ottosson - Onsdag 3 april 18:00

Elektroniska manometrar!     Moderna manometrar är tekniska underverk.   Något som kommer mer och mer är elektroniska manometrar, eller egentligen en dator placerad i ett manometerhölje med en digital display. En del av er har säkert sett ...

Av Johnny Ottosson - Tisdag 2 april 19:00


Dags för regulatorbyte!     En HUMA-regulator från Holland, tillverkad speciellt för FX Airguns modeller   Så, till sist så tackade regulatorn i min FX Airguns Elite för sig och bössan började läcka ur ventilationshålet. Först försökte j...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se