Airpang

Direktlänk till inlägg 27 september 2015

Årets sista tävling

Av Johnny Ottosson - 27 september 2015 10:30En riktig succé!Så har då säsongens sista tävling avslutats, den traditionsrika Höstlaxen i Mörrum som deltagarna kallade för Scandinavian Open. Glädjande nog så förefaller tillställningen ha varit en veritabel succé med en enorm mängd deltagare, något som vi sannerligen inte är bortskämda med att se inom svensk Field Target.


Tyvärr så har FTSverige, som traditionen bjuder, släpat fötterna efter sig när det gäller att lägga ut de officiella resultaten så dagens rapport kommer ifrån ett inlägg på Luftvapenforumet och måste därför betraktas som preliminärt. 


Nationell klass PCP10J 


En tidigare riktigt stor klass som har drabbats hårt av kraven på all byråkratisk formalia. Denna gång så lyckades man emellertid fylla pallen med 3 stycken deltagare. Garanterad pallplats för alla deltagare med andra ord.


Nationell klass F10J


Lustigt nog så fick den här klassen betydligt fler deltagare - 4 st. Kul att fjäderfantasterna fick såpass bra deltagande denna gång, detta är ju också en klass som har krympt ordentligt sedan glansdagarna för några år sedan.


Nationell klass FP (F/PCP)


Här så slog man ihop FP för både fjädervapen och PCP men såvitt jag kan utläsa så deltog inga fjäderskyttar överhuvudtaget. Deltagarantalet var dock överlag fantastiskt - imponerande 9 st deltagare! Ska sanningen fram så kommer jag inte ens ihåg på rak arm när detta inträffade sist. I de senaste årens tävlingar så har hälften av detta deltagarantal snarare varit norm än undantag. Mycket kul att se, kanske har den här klassen en framtid ändå?


Internationell klass PCP16J


Klassen som ÄR Field Target i Sverige numera och detta är något som deltagarantalet klart bekräftar. Otroliga 16 st deltagare i en och samma klass är ofattbart bra med dagens mått mätt. En strålande uppslutning och inte minst om man betraktar det faktum att detta är en klass som inte är sammanslagen.


Internationell klass F16J


Här listar man inte mindre än 11 st deltagare, vilket också detta är något av ett rekord. Detta är en tävling som sannolikt har samlat alla landets tävlanden i denna klass samtidigt på en och samma gång. Fascinerande och en riktigt prestation. Kan det vara det ypperliga resultatet i VM som plötsligt har lockat till till ett så stort engagemang? Härligt att se oavsett vilket, fjädervapnen var ju trots allt Field Targets historiska vagga ifrån begynnelsen.


Sammanfattningsvis


Höstlaxen har utan tvekan blivit en stor framgång för sporten detta år. Mörrum har ju historiskt sett legat ganska off jämfört med de andra tävlingarna i företrädelsvis Laxå och Onsala. Trots detta så har man lyckats etablera sig som ett starkt lokalt näste som nu förmår att locka deltagare ifrån hela sydsverige till sina mycket uppskattade event. Efter en lång rad nedslående deltagarantal ifrån tävling till tävling under hela säsongen så har sporten slutligen lyckats resa sig i elfte timman och till sist lyckats prestera en tävling vars deltagarantal i alla fall ger en antydan om uppslutningen ifrån fornstora dagar.


Låt oss nu bara hoppas att detta inte var en engångsföreteelse utan att sporten överlever och håller sina ställningar även inför nästa säsong...

 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

börne

27 september 2015 15:59

Resultatlistan ligger på FTSverige. Det var en väldigt lång dag igår som arrangerande klubb & man orkar inte sitta uppe hela natten & fixa resultatlistan, det gjorde jag i morse & som sagt den ligger upp nu.

/Kent Mörrums Skyttegille

 
Ingen bild

börne

27 september 2015 16:02

Resultatlistan ligger på FTSverige. Det var en väldigt lång dag igår som arrangerande klubb & man orkar inte sitta uppe hela natten & fixa resultatlistan. Jag tycker vi fick fram den relativt snabbt. Den skrev Henrik i morse & jag ordnade resultatlistan som PDF i morse & som sagt den ligger upp nu.

/Kent Mörrums Skyttegille

Johnny Ottosson

27 september 2015 17:23


Härligt.

Kul att ni fick så bra uppslutning.

 
Ingen bild

-Jonas-

27 september 2015 19:01

Hur är uppslutningen i resten av världens tävlingar?
Undrar hur Sverige ligger till, antal tävlande per capita...

 
Ingen bild

Batistuta

28 september 2015 14:31

Roligt med en trevlig recension :)

Johnny Ottosson

4 oktober 2015 16:15


Framförallt kul att ni fick såpass uppslutning.

Jättebra jobbat!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Onsdag 5 aug 20:00

  En liten renovering..      Till sist så blev den färdig men den är lite mörkare i verkligheten..   De senaste dagarna så har jag grejat lite med stocken till min BSF-30. Trots att mekaniken är i helt perfekt skick som nytt så har tyvär...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 aug 16:00

Fjäderfröjd?   En gång i tiden så var dessa luftvapen oftast den första kontakten med skjutvapen överhuvudtaget... Ett vanligt argument som många fjäderfantaster gärna framhåller är friheten hos sina val.   Det är enkelt att bara ...

Av Johnny Ottosson - Lördag 1 aug 15:00


  Crosman Kratos!     Tidlöst vacker - för många i min generation är det så här ett klassiskt PCP ska se ut! I dagarna så har Crosman presenterat sin nya Kratos med en prislapp om blott $699 USD. En tidlös retromodell i samma form som T...

Av Johnny Ottosson - Måndag 22 juni 20:30

    Tävlingar i Corona-tider     Jag fick en fråga häromdan om huruvida det är några tävlingar i Field Target överhuvudtaget den här säsongen. Dåligt uppdaterad som jag är på tävlingsfronten så besökte jag genast Field Target Sveriges hemsi...

Av Johnny Ottosson - Lördag 9 maj 10:00


  En ny FX Airguns Wildcat Mk III..?     Kan detta var en spännande nyhet?   På en av Facebooks alla luftvapengrupper så hittade jag den här kryptiska nyheten, som jag inte har sett bekräftad någonannanstans. Uppgifterna kommer alltså in...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

863 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se