Airpang

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2015

Nyförvärv..

Av Johnny Ottosson - 13 augusti 2015 11:30Ännu en gammal Diana..Då har jag ännu en gång fallit för frestelsen och öppnat plånboken för en ny bössa. Ny förresten, det kanske var överord. Det här geväret är faktiskt nästan 50 år gammalt och byggt 1966. Även den här gången så blev det en Diana, jag är ju svårt förtjust i just Dianas lite mindre efterkrigsmodeller.


  En kanonfräsch blånering!


Precis som sist så var det i första hand skicket som fick mig på fall. Dianorna i 20-serien ifrån 1950/60-talet finns ofta ute till försäljning i parti och minut så det finns inget skäl att bara ta första bästa. Jag har väntat länge men till sist så dök det upp en modell 23 i det skick som jag minst önskade, alltså så nära nyskick som möjligt.


  Även stocken är mycket fin..


Via Luftgevär Köp & Sälj på FB så hittade jag detta fynd för en femhundring och den blir ett helt utmärkt kompliment till min ganska ovanliga 25 Improved från 1964. Skicket är som sagt utsökt, utan repor, rispor eller hack. Tyvärr så har den fått lite rostprickar på pipan och pipblocket men de är av en sådan art att man borde kunna få bort dem med 0000-stålull och lite vapenolja (Kent, om du läser detta - har du någon 0000-stålull hemma?).


  Ett mycket trevligt litet vapen.


Även stocken är i underbart fräscht originalskick. Till skillnad ifrån de flesta samtida vapen så är den varken kraftigt smutsad eller drabbad av en skadad kolvkappa, något som tyvärr är vanligt då de tillverkade helt i trä. I början av nästa vecka så ska jag köra den i kronografen och testa den praktiska precisionen. Det ska bli spännande.

 
ANNONS
 
Ingen bild

kj

13 augusti 2015 14:05

ja använder alltid svinto doppad i vatten,den tar inte bort blåneringen,sen torkar du bort vattnet och anoljar,hittade en gammal zenith bössa i källaren som ja tagit isär ,kunde inte låta bli och blånera om den och bytta fjäder,läderpackningen var ok men torr,så redigt med vapen olja på den så blev det tryck i gammlingen,roligt att du nämde diana 23,köper en sådan om du vet någon till salu,mitt första luftgevär var en diana 22 såldes tyvärr ,senare fick ja tag på ett på tradera,sen blev det en fin 23a,inkopt 1961 för fem kronor,ett fynd även på den tiden.

 
Ingen bild

Archon

13 augusti 2015 22:23

Ett mycket bra köp, Johnny. Det är något speciellt med gamla tyska fjäderbössor. Det är gedigen byggkvalitet som tål tidens tand.

Johnny Ottosson

15 augusti 2015 10:16


Ja, de byggdes på en tid då de kunde konstruerad på ett mer påkostat sätt eftersom de i relativa pengar var betydligt dyrare än idag.

 
Ingen bild

Thomas

14 augusti 2015 13:22

Trevligt! En bra bössa. Vilken kaliber är det?

Johnny Ottosson

15 augusti 2015 10:15


Den har kaliber 177.

 
Ingen bild

Thomas

15 augusti 2015 18:53

Klart bästa kalibern för den bössan. 5,5 mm är l i t e för trött för den!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Tisdag 20 feb 19:00

  Sterling Armament Company!     En spännande mix mellan tradition och innovation!   Många av er fantaster som har varit med ett tag känner till Sterling, ett brittiskt företag som hade en hit i början av 1980-talet med sin nyskapande fjäde...

Av Johnny Ottosson - Måndag 19 feb 18:00

  Behovet av BSA Defiant? Priset är preliminärt angivet till £1050.   Trenden med bullpups förefaller ha anlänt för att stanna, något som inte minst bekräftades i helgen då BSA släppte sin variant på temat. I princip samtliga nämnvärda akt...

Av Johnny Ottosson - Lördag 17 feb 10:30

  BSA Defiant och BSA Ultra Cayenne !     Äntligen en bullpup från BSA!   Till sist så har äntligen BSAs nya bullpup anlänt till marknaden efter fler veckor av rykten. När modellen inte visades på Shot-show så var de flesta övertygade om at...

Av Johnny Ottosson - Söndag 11 feb 19:00

    AEAC testar Wildcat Mk II med Smothtwist X!   FX Airguns driver den tekniska utvecklingen för Sport PCP!   Åter igen så har FX Airgun visat konkurrenterna att i sitt segment så regerar man tämligen ostört.   Problemet kan emell...

Av Johnny Ottosson - Söndag 28 jan 10:30


  Att resa sig ur askan till en framtid som inte finns....?     En 25 år gammal konstruktion ska nu åter igen konkurrera i premiumklassen..   Theobens ikoniska Rapid har nu ännu en gång återuppstått i en ny inkarnation efter att under några...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

861 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok

Visitors

Följ på Instagram

Airpang på Instagram

https://instagram.com/airpangsweden/

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se