Airpang

Direktlänk till inlägg 13 augusti 2015

Nyförvärv..

Av Johnny Ottosson - 13 augusti 2015 11:30Ännu en gammal Diana..Då har jag ännu en gång fallit för frestelsen och öppnat plånboken för en ny bössa. Ny förresten, det kanske var överord. Det här geväret är faktiskt nästan 50 år gammalt och byggt 1966. Även den här gången så blev det en Diana, jag är ju svårt förtjust i just Dianas lite mindre efterkrigsmodeller.


  En kanonfräsch blånering!


Precis som sist så var det i första hand skicket som fick mig på fall. Dianorna i 20-serien ifrån 1950/60-talet finns ofta ute till försäljning i parti och minut så det finns inget skäl att bara ta första bästa. Jag har väntat länge men till sist så dök det upp en modell 23 i det skick som jag minst önskade, alltså så nära nyskick som möjligt.


  Även stocken är mycket fin..


Via Luftgevär Köp & Sälj på FB så hittade jag detta fynd för en femhundring och den blir ett helt utmärkt kompliment till min ganska ovanliga 25 Improved från 1964. Skicket är som sagt utsökt, utan repor, rispor eller hack. Tyvärr så har den fått lite rostprickar på pipan och pipblocket men de är av en sådan art att man borde kunna få bort dem med 0000-stålull och lite vapenolja (Kent, om du läser detta - har du någon 0000-stålull hemma?).


  Ett mycket trevligt litet vapen.


Även stocken är i underbart fräscht originalskick. Till skillnad ifrån de flesta samtida vapen så är den varken kraftigt smutsad eller drabbad av en skadad kolvkappa, något som tyvärr är vanligt då de tillverkade helt i trä. I början av nästa vecka så ska jag köra den i kronografen och testa den praktiska precisionen. Det ska bli spännande.

 
ANNONS
 
Ingen bild

kj

13 augusti 2015 14:05

ja använder alltid svinto doppad i vatten,den tar inte bort blåneringen,sen torkar du bort vattnet och anoljar,hittade en gammal zenith bössa i källaren som ja tagit isär ,kunde inte låta bli och blånera om den och bytta fjäder,läderpackningen var ok men torr,så redigt med vapen olja på den så blev det tryck i gammlingen,roligt att du nämde diana 23,köper en sådan om du vet någon till salu,mitt första luftgevär var en diana 22 såldes tyvärr ,senare fick ja tag på ett på tradera,sen blev det en fin 23a,inkopt 1961 för fem kronor,ett fynd även på den tiden.

 
Ingen bild

Archon

13 augusti 2015 22:23

Ett mycket bra köp, Johnny. Det är något speciellt med gamla tyska fjäderbössor. Det är gedigen byggkvalitet som tål tidens tand.

Johnny Ottosson

15 augusti 2015 10:16


Ja, de byggdes på en tid då de kunde konstruerad på ett mer påkostat sätt eftersom de i relativa pengar var betydligt dyrare än idag.

 
Ingen bild

Thomas

14 augusti 2015 13:22

Trevligt! En bra bössa. Vilken kaliber är det?

Johnny Ottosson

15 augusti 2015 10:15


Den har kaliber 177.

 
Ingen bild

Thomas

15 augusti 2015 18:53

Klart bästa kalibern för den bössan. 5,5 mm är l i t e för trött för den!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Johnny Ottosson - Tisdag 17 okt 21:00


Försiktighet är viktigt!     En bra kompressor för PCP är dyr - man kanske skulle köpa en billig direkt från Kina?   Kina kallas idag ofta för "världens verkstad" eftersom de flesta av våra konsumtionsvaror tillverkas just där. Produkter s...

Av Johnny Ottosson - Måndag 9 okt 21:00


    Att dra en lina...     Ett litet rör gör underverk!   Precis som de flesta andra entusiaster så gör jag rent piporna på mina PCP med en draglina och en linnelapp. Den aktuella draglinan är en fiskelina och linnelappen är en riktig ren...

Av Johnny Ottosson - Söndag 8 okt 16:00


Grönt är det nya grå?   Den första diabolen av annat material än bly som jag faktiskt har skjutit bra med!   Diaboler av ett annat material än blylegeringar har kommit och gått under de 35 år som jag har pysslat med luftgevär. Det första sto...

Av Johnny Ottosson - Lördag 30 sept 17:00


  Bra pipor?     Vilken pipa är bäst?   På det svenska luftvapenforumet så har ett kärt ämne åter igen dykt upp - vad som är en bra pipa och vad som inte är det. Vågar man lita på en pipa i fabrikat X eller är tillverkare Y bättre på att gö...

Av Johnny Ottosson - Fredag 22 sept 05:00

  BSA R10 SE   Ännu en synnerligen välgjord video.. BSA har ju på pappret långt ifrån imponerande prestanda med sin senaste inkarnation av den numera rätt så gamla R10-serien. Tittar man på spridning ifrån skott till skott, antal skott på ...

Presentation


Välkommen till bloggen om Luftgevär. Detta är portalen till luftvapenvärlden i Sverige. Här finns alla nyheter om luftvapen samt länkar så att man kan gå vidare till alla sidor i Sverige som intresserar luftvapenentusiaster.

Fråga mig

858 besvarade frågor

Omröstning

Är Airpang en meningsfull del av din luftvapenhobby som tillför dig nytta?
 Ja, oundgänglig
 Ja, bra och nyttig
 Tja, kul men inte mer
 Nej, slöläser bara ibland
 Nej, kommer aldrig mer att besöka

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

AirPang Gästbok

Visitors

Följ på Instagram

Airpang på Instagram

https://instagram.com/airpangsweden/

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se